Monday, December 28, 2009

EXCO SELANGOR SALAHGUNA KUASA

BN guna polis...

BN guna Mahkamah...

BN guna Peguam Negara....

BN arah polis tutup kes....

BN arah Peguam Negara gugur kes...

Itulah kata-kata yang sering dilaungkan baik oleh PAS,PKR dan DAP. Sepanjang hidup mereka kerja hanya memfitnah.

Kini telah terbukti siapa yang cuba salahguna kuasa. Baru jadi Exco sudah berlagak nak mengarahkan polis supaya tidak meneruskan siasatan. (rujuk di sini)

Kalau sudah bentuk kerajaan nanti dan menjadi menteri, saya tak tahulah apa yang akan terjadi kepada negara ini.

Puak-puak DAP ,PKR ,(tidak untuk PAS) merasakan mereka ini hebat sangat bila sudah pegang jawatan exco atau wakil rakyat. Mengalahkan PM. Pengawal-pengawal keselamatan pula yang terdiri daripada 'UTK-UTK PEKAK' yang lebih sudu dari kuah penuh keliling pinggang , kalah pasukan UTK PDRM yang biasa mengiringi PM dan TPM.

Datang pejabat SPRM tendang-tendang pintu ,kemudian menjerit-jerit memberitahu yang dia Exco kerajaan Selangor. Begitu juga di rumah mayat.

Ada pula yang menelefon ke pejabat-pejabat kerajaan, siap beritahu dia exco kanan. ' halo,i'm teresa kok tarak basuh berak,senior exco'.

Yang ni pula saya nak cerita pengalaman saya sendiri tentang sebuah kereta yang ada lambang exco Selangor,toyota camry,hitam, nombor BKF 600, ada logo DAP di plate belakang.

Kali pertama saya jumpa kereta ini ialah di lebuhraya NKVE arah ke KL, waktu petang. Melalui cermin pandang belakang dari jauh saya nampak kereta hitam ini pasang lampu besar (tinggi) ,double signal meluncur laju di belakang saya yang sedang memandu di lorong kanan. Saya masuk ke lorong tengah untuk memberi laluan kepada kenderaan tersebut. Saya jangkakan kenderaan tersebut memotong saya pada kelajuan 150km/j. Bila dia potong saya lihat ada logo DAP di plate belakang kenderaan tersebut. Hati saya terus berkata 'cinabeng'.

Kali kedua, sewaktu PRK Bagan Pinang, saya dalam perjalan ke sana melalui jalan Sepang-Bukit Pelanduk. Sampai berhampiran dengan Lukut saya lihat kenderaan yang sama seperti diatas ada di belakang saya. Mereka cuba memotong,tetapi tidak lepas kerana ada kenderaaan dari arah bertentangan. Situasi sama, pasang lampu besar dan double signal. Cuma kali ini ada 'escort' dua kenderaan lain. Satu kenderaan pick up yang ada corong speaker di bahagian atas dan satu lagi kenderaan lain yang saya tak ingat jenisnya. Beberapa kali mereka cuba memotong dan membunyikan hon untuk kenderaan depan bagi laluan, tapi mereka gagal ,kerana ada kenderaan lain yang tak putus-putus dari arah bertentangan. Akhirnya mereka berjaya memotong berhampiran dengan tanah perkuburan cina sebelum simpang tiga Lukut. Bila dia potong saya lihat ada logo DAP di plate belakang. Terus terpacul lagi dari mulut saya 'cinabeng'. Saya cuba melihat siapa 'kandungan' dalam kenderaan tersebut,tapi tak nampak kerana cerminnya gelap.

Kali ketiga pula, 2-3 minggu lepas,di pagi ahad. Saya terjumpa lagi dengan kenderaan yang sama di lebuhraya Elite, arah KLIA ke Shah Alam,berhampiran Persimpangan USJ. Situasi sama,pasang lampu besar,double signal,pandu laju. Pagi minggu ,lebuhraya lengang pun begitu juga. Bila dia potong saya nampak lagi logo DAP. Kali ini hati saya terus berkata 'cilaka lu'.

Apa yang saya nak beritahu disini ialah, sikap mereka-mereka ini bila ada kuasa. Itu baru kuasa yang kecil. Kalau ada kuasa yang besar, Wallahualam.

Andailah ditakdirkan bila mereka jadi kerajaan nanti dan menjadi menteri, saya rasa untuk bergerak dijalanraya,mereka bukan sahaja guna polis trafik untuk jadi pengiring, tapi semua digunanya,termasuklah FRU,Polis Hutan,Tentera,Bomba, Kastam, Imigresen dan Pertahanan Awam. Yang mana ada siren semua dia guna. Kalah Presiden Barrack Obama.

Itulah dia DAP....

Sekalung tahniah kepada Ketua Polis Selangor,kerana tegas dan mesra.

Polis KL pula,apa cerita kes demo ISA ogos lepas ? 2009 sudah nak habis ni...

1 comment:

Anonymous said...

DAP memang samseng.