Friday, February 10, 2012

Kenapa Tiba-Tiba Azmin Ali Umum Untuk Berundur Sebagai Wakil Rakyat dan Menghilang ?

Mengikut laman selangordaily.com Azmin Ali telah menghilangkan diri di twitter sejak beberapa hari lepas sebaik sahaja dia mengumumkan untuk berhenti dari menjadi wakil rakyat.

Ya, betul ! saya sendiri pun tak perasan Azmin hilang sejak beberapa hari lepas. Selepas membaca di laman berkenaan baru tersedar. Semakan yang dilakukan di laman twitter beliau juga menunjukan tweet terakhir yang dilakukannya pada 5.2.2012 yang mana beliau memberitahu kepada Ahli Parlimen Kota Belud (BN) yang beliau berhasrat untuk pencen sebagai wakil rakyat.   


Patutlah langsung tiada sebarang komen daripadanya selaku Timbalan Presiden PKR apabila kekasih Elizabeth Wong ditahan di Indonesia dan mengaku dibiaya oleh PKR. Juga tiada sebarang komen dari dia apabila namanya dikaitkan dengan skandal pasir di Selangor oleh Raja Petra. 

Biasanya dia adalah antara orang yang paling laju buat komen jika ada sesuatu isu menimpa PKR dengan menuduh Umno sebagai dalangnya. Tetapi kali ini tidak.

Mengikut selangordaily.com kehilangan Azmin ada kaitan dengan penangkapan Helmi oleh pihak berkuasa Indonesia. Selanjutnya sila klik di sini.

14 comments:

hashim peon said...

itulah pkr.parti yang bersekongkol dgn penjahat & penjenayah.

Anonymous said...

org2 pkr adalah sampah-sarap drp umno yang telah berjaya dikeluarkan.jika mereka semua masih bersama umno sehingga hari ini,parah umno dibuatnya.itu bukti Allah masih sayangkan umno.ahli2 umno yang ada pada hari ini perlu ambil kesempatan peluang yang dianugerahkan Allah SWT untuk menginsafi diri,membaiki ksilapan dan mempertahankan umno.elak pertelingkahan sesama sendiri dan tuding menuding jari.

daripada:haji yusoef

Anonymous said...

at least sedar kalau de salah tu berundur..

jangan jadi cm kt sarawak tu..tah bile tah nk berundur

xcukup kaya lagi kot

Anonymous said...

yg lembu nye kes tu contoh bro...
hidup lembu..heehehe

Anonymous said...

pkr tu jahat..
bersekongkol dgn penjahat & penjenayah.
umno gk baek..
tol x ?
makan projek juta-juta patu wt xtau..wakakakka
g shoping patu wt xtau..wakakakakak
ni xjahat..ni baik !

Anonymous said...

maknanya pkr pun sama dgn umno ya ? so,kenapa asyik kata umno jahat ? pkr lagi teruk kerana sembunyikan orang yang sedang dicari polis.

Anonymous said...

Main blakang suka sama suka.bantai plak chinadoll.akhirnye dpt title anugerah tuhan.pkr yg songsang...

Ojay -Z said...

Kes Lembu berkaitan pinjaman,bangang..pe yg bebal sgt nak paham..kalau dia bayar loan balik boleh le mengata..

Kes pasir kat Selangor sampai ada kene bunuh,apa kes?bukti seleweng suhaimi pun ada..tolong cerita sikit..

Anonymous said...

dah nampak maut politik dah menanti dimasa depan...

ada baiknya ko jaga adik ijah dan anak2 ko...

jgn bagi tendun yg pernah al juburi pakai tu berhabuk...

pejuang hamas...

Adi Kencana said...

Sandiwara je si Azmin ni...

SETELAH DITELANJANGKAN DI LEMBAH PANTAI, NURUL IZZAH LARI KE SINGAPURA!! Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Assmin dah cukop kaya, makan 5 keturunan pon X abis, dah tu wat ape nak tunggu lagi...?

Assmin pon tau rakyat dah nyampah ngan die, baik die calo aje lah...!

Anonymous said...

yang kantoi main chinadoll pn tak mau letak jawatan...inikan pula setakat kantoi biaya helmi ni....

yo lembu pr dalam ni,bila anuwaq berahim nak sahut panggilan haji ataupun panggilan umrah.asyik sahut panggilan amerika israel jer

sman said...

Mungkin satu konspirasi dalaman sedang berjalan untuk menjatuhkan Azmin,dah ianya mungkin di taja oleh boss nya sendiri.Boss PKR terlalu suka dengan teori konspirasi,sudah tentu ini merupakan amalan beliau sendiri bila keadaan memerlukan.Kes Pasir nama Azmin di kaitkan begitu juga dengan 'nama' Azmin Helmi yg di tangkap di Indo,mungkin Azmin sudah di lihat sebagai beban.

Anonymous said...

Jgn terlalu ghirah. Mkn siAzmin ni main silapmata je. Jgn percaya sgt. PKR ni kan terkenal dgn sendiwara putarbelit mrka. Perangai BABI la katakan. Mesti la, main nyorok2 dlm semak. Bila malam gelap sondol je.