Thursday, February 9, 2012

Rakan Karib Rafizi Terlibat Kes Rasuah Pasir

Nah....tu dia !

Sekarang isu NFC dah bertemu buku dan ruas.

Rakan baik Rafizi  iaitu Adun PKR Batu Caves, Amiruddin Shaari bertindak menyokong permohonan sebuah syarikat perlombongan pasir yang dia sendiri ada kepentingan.

Syarikat di Semenyih, minta sokongan dari Adun Batu Caves.
Lihat nama yang terakhir
 Apakah ini bukan rasuah atau salah guna kuasa ?

 Bila Jingga 13 nak buat laporan kepada SPRM ?

23 comments:

Anonymous said...

ha!
ha!
ha!
mampos kau rafizi !

Anonymous said...

mengikut komen di blog rpk adun bt caves juga meminta 'wang derma' dari tauke2 cina yang nak beli lot kedai kuota bumiputra

hashim peon said...

dah kena atas batang hidung sendiri.

shahrizat yang takde kepentingan dgn nfc dituduh rasuah & salahguna kuasa.rakan rafizi pula terang2 dah salah guna kuasa.

tapi pkr akan halalkan itu semua.alasan-itu urusan perniagaan.

Adi Kencana said...

Jelas ada kepentingan peribadi & salahguna kuasa. Baru jadi ADUN dah macam ni, kalau dapat tadbir negara, macam manalah agaknya...

KJ TELANJANGKAN NURUL IZZAH & TONY PUA!! Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Sebarang komen yang tersiar adalah menjadi tanggungjawab penghantar. Pemilik blog tidak bertanggungjawab terhadapnya. Sekiranya ada sebarang komen dihantar dan tersiar yang bertentangan dengan undang-undang negara , pemilik blog ini akan memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa yang berkenaan untuk tujuan siasatan dan tindakan.

Harap maklum

Anonymous said...

bagi puak2 ni, apa yang mereka buat tak salah sebab alasan mereka yang paling utama dulu UMNO pun buat

Anonymous said...

"saya menyokong dengan syarat semua prosedur dan tata kerja diikuti oleh pemohon, yaitu saya sendiri, sekian terima kasih YB Azmin, lawan tetap lawan, salam reformasi!"..

Anonymous said...

pkr salah guna kuasa,,pecah amanah,,kronism,,,rasuah!!

Mengatah org dia yg lebihhh,,,,

haakkkkpptuiiiiiihhhh!!!!

Dan jgn lupa kes bunuh datuk patrivk,,,,ini pun pkr sanggup buat dek kerana rakuskan harta hasil pasir,,,

Haaakkkkpppppptuihhhh!!

Anonymous said...

Kepada tuan punya status, dengan ini saya
meminta izin daripada anda supaya saya boleh
mengomen status anda. Suka atau tidak terpulang
kepada anda untuk membacanya dan berharap
anda dapat memahami apa yang saya komen.
... Sebenarnya saya tidak ...tahu apa yang saya
komenkan di sini, tapi sebagai tukang komen
status, bahawasanya status anda terpilih untuk
dikomen oleh saya, sesuai dengan kerja saya
sebagai tukang komen. Sekali lagi saya
menyatakan bahawa diharap anda dapat
memahami komen saya kerana apa yang saya
komenkan disini amatlah panjang. Tapi tidak
salahlah jika komen saya panjang jika isinya padat
dan lengkap memenuhi informasi semasa.
Mungkin anda hairan apa yang saya komenkan
disini, tapi ternyata status anda memang tiada
kaitan dengan apa yang saya komenkan kerana
secara tidak lansung komen saya ini akan memberi
manafaat kepada status anda supaya status anda
lebih menyerlah berbanding biasa. Dengan itu
teruslah membaca komen saya kerana apa yang
saya komenkan disini akan memberi inspirasi
kepada anda untuk mengupdate status baru yang
lebih informatif, kreatif, progresif dan innovatif.
Namun cerita saya disini belum habisnya, masih
ada banyak lagi kesempatan yang saya ingin
komenkan disini selagi facebook masih online
selagi itulah saya tidak hentinya mengomen status
siapa-siapa saja yang saya mahu komen. Jadi anda
harus berasa bertuah kerana anda bukan saja
terpilih, tetapi status anda menang menjadi
kesukaan saya, ya saya suka dengan status anda
dengan itulah saya tidak henti mengomen tentang
kesukaan saya terhadap status anda. Namun
komen saya belum lagi berakhir disini. Mungkin
anda berasa pening mahupun juling kerana
membacanya tetapi tangan saya masih mampu
untuk menaip komen untuk anda biarpun apa
yang saya fikirkan di benak fikiran hanyalah kosong
tetapi tangan ini terus menaip komen. Alangkah
sukanya saya jika dapat mengomen status anda di
hari-hari yang berikutnya selagi facebook masih
online, maka disitulah saya mengomen dan terus
mengomen siapa saja yang saya suka. Jikalaulah
anda tidak meneruskan membaca komen saya
disini, mungkin anda telah pengsan, mahupun
sedang dibawa ambulance pergi hospital, tetapi jika
anda sedang membaca apa yang saya komenkan
disini, maka tahniah!! kerana anda seorang yang
penyabar. Kerana itulah saya menyukai anda dan
juga status anda. Maka dengan itulah lah saya
akhiri komen saya disini. Tidaklah saya mampu
untuk menaip dengan lebih panjang lagi kerana apa
yang saya komenkan tidaklah saya sendiri
memahaminya, adalah kemungkinan anda
seorang yang gila membacanya. Namun
ketahuilah anda bahawa dalam pada saya sedang
menaip komen anda, telah habis Mee Sedap 3
bungkus dikala mencari idea untuk menaip komen
status anda. Ya itulah kesanggupan saya
mengomen status anda, dan dengan itulah
berakhirnya komen saya disini.

Anonymous said...

ini cerita apa? dari tangan kanan masuk tangan kiri ???

bengong!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ANON February 9, 2012 3:36 PM

KAHKAHKAHKAH...Ko macam pkr jugakla..pusing2 kepala pusing...

Anak Lenggong said...

Puuuyoo..Azmin masuk sekarang black hole tapi ngape guna Anom 2:45 pulak..takutke orang tau..

anom 3:36 apa yang ko bebelkan tu tak faham langsung laa berbelit2 dan asyik dok ulang..ko udah poning ke kah kah kah...siot puas aku baca dan cari isunya tapi takde..pandai je ko kena kan olerang lain sampai juling bijik mata.

To Live Again said...

ala bro RBF, plg kuat pon diaorg akan cakap, company 2 company kecik jer..RASUAH sikit2 biasa la..umno dh REMBAT beratus juta..2 ayat standard diaorg nk HALAL kan pebuatan diaorg...Dia ingt kt akhirat nnti Allah kira BERAPA NILAI RASUAH ker..bangang..

Tp apa nk buat bro..MAKSUM la katakan..

Anonymous said...

Mamat MCGAyGay ni pun ada syer jugak ka? nah kau empat jari dah tunjuk kat kamu. Mana mau letak batang hidung kau ??

Anonymous said...

Rafizi kena buktikan bahawa beliau tidak terlibat dalam kes pasir ini.... ada desas desus mengatakan beliau ditaja dengan duit pasir semasa pemilihan parti yang baru lalu. Rafizi jangan lari dari isu ini, buktikan kau bersih. Senang saja ko desak Shahrizat sekarang ini giliran ko pulak ... jahanam

Anonymous said...

Setakat nota bidai menyokong tapi dengan syarat ni biasa sangatlah. Sebab baru jadi kepada PR, heboh nak mampus. Tapi ini adalah amalan biasa, aku ulang biasa, menteri2, yb2, MB/ KM sendiri. Malah, ada yang keluar surat sokongan lagi, siap guna letter head pejabat adun. Letter Head Pejabat speaker dewan rakyat pun ada.

Nasihat aku, jangan mainkan sangat isu ni sebab takut nanti pemimpin BN susah nak jawab balik bila NOTA BIDAI MENYOKONG yang mereka keluarkan turut terdedah nanti.

Anonymous said...

sonok nampaknye set2 toat ni dpt jumpe bahan ni..
aku sokong..
bongkar lagi kes2 pembangkang ni..

nanti pembangkang lk bongkar kes geng2 toat ni..hehehe

ni kes2 xtejawab smpi skng :
1. NFC
byk la sharizat xde kaitan...pernah dgr perkataan KRONI ? xkn xpenah kot..tu kan same je kes ni..hehehe

2. SHOPING KT AUSTRALIA
nape blog ni xkomen psl kes org g shoping kt Australia tu ek ?
heheheheh
menabung dari kecik ek ?
hehehehehe
mane ek die dpt duit bebanyak cmtu ?
rakayat miskin makin ramai tp le bwk designer tu dr Aus dtg Malaysia utk die try baju sejam setengah ??
utk stok butik konon...
apsal die yg nk try ?
bukak butik tok org sesaiz cm die ?
heheheheheheh
rangaian TV and surat khabar kerajaan termasuk blog2 toat ni xnk lk cite hal ni..heehehe

3. MENTERI PALING LAME BERKUASA DI MALAYSIA & SARAWAK (nama sendri mau teka) hehehehe.....
ni harta menimbun-menimbun, sampai kontrak potong rumput pun bagi kt adik beradik, jd BOD utk syarikat di Canada n bepuluh lagi syarikat lain..korang xnk bukak cite ni lk ke ?hehehehe...yg ni kalau xpanggil kroni , salah guna kuasa n makan harta duit rakyat, kita nk panggil ape ? bekerja utk kekayaan sendri and family ?

nk taip lagi ke kes2 laen ?
penat lk tangan aku nk menaip...heheheh.cukup la bahan ni dulu..heeheheheh

Anonymous said...

anon 11.05 AM.

memang la nota rekomen ayat standard mcm tu biasa. adun bn or pr ke, menteri or exco negeri pn ade wat camtu.. biasa la nak tolong orang2 kampung or kawan2 asalkn ianya tidak bercanggah dengan prosedur dan peraturan klu si pemohon itu layak dari semua syarat. just a recommendation.

tapi isu disini, adun batu caves ni rekomen syarikat yang dia sendiri ada kepentingan dan jadi ahli lembaga pengarah.. sbb tu dinamakan salah guna kuasa..

Anonymous said...

ni blog jujur ke nipu ?
kalau ada berani, kasi bukak la sume cite dalam luar kain yg anon 12.10 tu tulis.

tak kan lu orang xmau defend diri lu orang.

Anonymous said...

ooo...guna company sendri..sebab tu salah guna kuasa...

ooooooo
baru faham penerangan tu..

abeh kalau rekomen company laki sendri ?
smpi dpt 250 juta ?
kalau kite sendri jd BOD and adik beradik dpt kontrak kerajaan negeri termasuk la kontrak potong rumput ?

gune duit nabung dari kecik (yeke nabung ???..hehehe) and g shoping kt australia tu cmne ek ?

ni bukan salah guna kuasa ek...oooo
ni panggil apa ?
negara kebajikan ?
baru faham..tangkiu2..
kesian makcik2 felda kena goreng ngn statement cmni..
heheheheheheh

Anonymous said...

takat gaji wakil rakyat mana cukup yop...anuar tak bagi duait..sila cari sendiri dgn korek pasir beb..

ramai tokey pasir, tokey urut, tokey pusat hiburan haram dan tokey judi sanggup bagi duit, pangkat dan habuan lain lain???

Anonymous said...

salam.. uum kawan baru.. mari kita selak kain pucktan melarat ni..

tokwan janggut said...

salam mari kita hentam pakatan.. ayuh orang muda.. open your mind..