Thursday, July 9, 2009

MANEK URAI (2) PAS BERI RASUAH RM 150.00 SEORANG

MENGATA DULANG PAKU SERPIH, MENGATA ORANG DIA YANG LEBIH...

TEPUK AIR DI DULANG TERPERCIK MUKA SENDIRI...

SIAKAP SENOHONG GELAMA IKAN DURI,BERCAKAP BOHONG,LAMA-LAMA hamPAS JADI PENCURI...

Itulah gambaran yang layak diberi kepada hamPAS.

Selama ini habis segenap desa dan ceruk hamPAS dok mengata UMNO rasuah. Tapi kalau mereka yang buat tak dinamakan RASUAH. Mereka namakan SEDEKAH/SUMBANGAN IKHLAS/ARMALAH.

Itulah hamPAS,lidah bercabang atau lidah setan.

Gambar dibawah ini sebagai bukti jelas. Semalam hamPAS buat satu majlis di Pasti Manek Urai Baru. Mereka memberi RM 150 kepada tiap-tiap pengundi yang hadir dan mereka gunakan nama anak yatim. Wang tersebut diisi di dalam sampul surat yang dipegang makcik tersebut. Makcik tu anak yatim juga kot....

KALAU UMNO MEREKA KATA RASUAH. KALAU MEREKA DIPANGGIL ARMALAH. DASAR SETAN

Minta maaf kepada sahabat sekalian. Saya tak dapat ulas panjang2 kerana kesuntukan masa. Saya akan minta sahabat saya parpukari untuk jelaskan. Saya memberi info kpd beliau melalui telefon.

8 comments:

ctfza said...

ini bukan kes terbaru..

dulu masa PRK Permatang Pauh dan Penanti pun dah timbul isu ni.. ada org pas pergi ambil nama org kg yg layak mengundi saja dan bagi duit 150-200 seorang (org kg area ara kuda yang cerita)..yang tak de nama dalam daftar undi tak dapat.. macam tu jugak masa di bukit gantang..tapi kat bukit gantang setiap rumah yg diorang pergi melawat dapat habuan..

tapi org kg tak report sebab takut.. tapi bila kita dedahkan, puak2 sana cakap kt menipu..

bagus makcik ni berani tunjuk kebenaran..

arifomar said...

BAGUS2. MINTA NAK COPY NAK SIAR DIBLOG SAYA

GOMO said...

SALAM BRO..
SAH MEMANG RASUAH!!!
PAS RASUAH.
PAS RASUAH
PAS RASUAH

Che Awe Donde said...

ORG KLATE

APA KORANG DOK SIBUK, KALU BENDA BN BOLEH BUAT KONONNYA SATU CONTOH : KALU BN BAGI BANTUAN SEKOLAH DI MANIK URAI TEMPOH HARI ATAS NAMA BANTUAN PELAJARAN. KERAJAAN PAS PUN BOLEH BUAT ATAS BANTUAN ANAK YATIM ATAU ORG TUA(ARMALAH) KALU SPRM TAK BERANI AMBIK TINDAKAN BN TSBT MAKA
TAK SPRM NAK CEPAT2 SIASAT ATAS RASUAH. SAMA LAH JUGA GUNA JENTERA KERAJAAN NEGERI, TU YG BN GUNA HELIKOPTER TU APA HAL YEOP. SEMUA ATAS URUSAN RASMI.DUA PARTI KATA KEBETULAN.

KAMU DOK SIBUK TU APAHAL TN FAISAL.
PAS DAN BN NAK BAGI PADA RAKYAT PEDULIKANLAH, KALU DUA2 PARTI NAK BAGI SEGUNONG DUIT SEPANJANG MASA PUN ELOK.LAIN LAH MEREKA NAK BAGI BOM, NAK TEMBAK YG TU RAKYAT TAK PATUT TERIMA.

SATU LAGI DUIT YG PAS BAGI TU KAWE RASA LEBIH HALAL DARI DUIT BN TU YG ASAL DARI SUMBER MANAPUN KAWE TAK TAHU. DUIT DERMA DARI PAS TU KAWE LEBIH YAKIN AKAN KEHALALANNYA.

APAPUN PAS/PR INSYA ALLAH AKAN MENANG BESAR LAGI DALAM PRK KALI NI. TAK CAYA KITA TENGOK KEPUTUSAN 14 JULAI NANTI.

TokMudim said...

Mengikut pungutan suara/poll serta reaksi penduduk-pendududk Manek Urai semasa penamaan calon PRK pada 06-07-09(Isnin) harapan BN untuk memenangi kerusi Manek Urai semakin cerah. Ini amat membimbangkan penyokong-penyokong PAS, setelah PRK Penanti PAS tidak bertanding, maka di Manek Urai, PAS akan melakukan apa saja untuk menafikan kemenangan BN. Oleh itu penduduk penduduk Manek Urai dinasihatkan supaya:

1] Kad pengenalan adalah harta anda yang paling penting. Tanpa kad pengenalan anda tidak akan dibenarkan mengundi.
2] Simpan kad pengenalan anda ditempat yang selamat. Jangan diberi simpan kepada sesiapa pun walaupun orang itu yang paling rapat dengan anda.
3]Jika ada pihak yang menawarkan wang ringgit untuk menyimpan kad pengenalan anda secara sementara. Jangan terima. Laporkan segera kpd polis. Jika boleh dapatkan sedia bukti gunakan handphone untuk merakam peristiwa tersebut.

4]Jika ada pihak memberi anda wang ringgit secara tidak langsung supaya mengundi parti mereka. Terima saja wang tu tapi jangan undi mereka. Nilai anda tidak boleh dijual-beli.
Sila lapor kepada Polis.
5] Jika anda syak sesiapa saja yang mempunyai kad pengenalan lebih satu atau mengundi lebih dari satu tempat , lapor kan segera kepada Polis.
6] Jika anda menyaksikan rasuah politik berlaku, laporkan kepada Polis.
7] Awas dengan UMNO, parti rasuah. Jangan campak diri anda kedalam kebinasaan .


Selamat Mengundi

Anonymous said...

Tok mudim tulis pakai kepala lutut..ada ke orang yang sokong umno nak bagi kad pengenalan pada petugas Pas??..

Anonymous said...

walau apa pun alasan, RAsuah tetap rasuah, baik org yg beri , baik org yg terima, sama2 dapat imbuhan.

kerana politik , masing2 matlamat menghalalkan cara, sudah pasti mendapat imbuhannya apa yg di laburkan.....

Manek Urai said...

Assalamualaikum.. memohon jasa baik pihak tuan meng'highlight'kan blog kami agar kita sama-sama dapat berkongsi maklumat terkini berkenaan PRK Manek Urai. terima kasih..