Tuesday, April 28, 2009

PAS BERCAKAP PAKAI KEPALA LUTUT


Setelah membaca artikel ini di Harakah kah kah kah Daily (lidah rasmi setan), saya ketawa berguling-guling hingga terkeluar muntah hijau.

Pesanan saya kepada pemimpin PAS dan PKR, lihat bontot anda sendiri dulu samada basuh berak bersih atau tak bersih, sebelum anda pergi buka seluar orang lain untuk tengok ada tahi atau tak ada. Jangan sibuk dengan bontot orang lain kalau bontot sendiri penuh dengan tahi.

Siapa yang ketandusan pemimpin sebenarnya di Kelantan atau Trengganu. BN atau PAS dan PKR ? Seingat saya PAS dan PKR yang ketandusan pemimpin untuk diketengahkan di Kelantan dan Trengganu. Sehingga terpaksa ambil calon 'import' untuk bertanding di kerusi-kerusi Parlimen di dua negeri berkenaan.

Situasi di Trengganu mungkin lebih baik daripada di Kelantan. Di Trengganu dalam p/raya umum yang lepas hanya dua orang calon luar yang bertanding di sana. Mohd.Sabu di parlimen K.Trengganu dan Samsul Iskandar Lembu di parlimen Dungun. Apa kejadahnya orang P.Pinang dan orang Melaka datang bertanding di sana ? Apakah di Trengganu sudah kehabisan calon PAS dan PKR untuk bertanding ?

Situasi di Kelantan sekarang lebih teruk lagi. Walaupun Kelantan dikenali sebagai kubu kuat PAS tetapi PAS gagal melahirkan calon-calon yang baik untuk bertanding dalam p/raya. Sehingga terpaksa menggunakan calon 'import' bagi bertanding disana.

Di Kelantan sekarang empat Ahli Parlimen PAS dan PKR adalah orang luar. Nasharuddin Mat Isa (dari Kedah atau N.Sembilan) di Bachok, Hatta Ramli (dari Selangor) di Kuala Krai,Salahudin Ayob (dari Johor) dan raja lompat parti ,Saifuddin Nasution (dari Kedah) di Machang. Dulu Mohd Sabu (dari P.Pinang) di Nilam Puri dan Kubang Kerian dan Daeng Sanusi Mariok ( dari Johor) di Rantau Panjang.

Sedarlah sikit wahai orang-orang PAS Kelantan bahawasanya pemimpin-pemimpin PAS Kelantan tidak percaya kepada anda semua untuk menjadi calon dalam p/raya. Anda semua hanya dibakul sampahkan sahaja oleh Nik Aziz. Beliau lebih percaya kepada orang luar. Kalau setakat seorang atau dua orang mungkin boleh diterima akal lagi. tetapi sampai empat orang. Ini sudah dikira betul-betul ketandusan pemimpin.

Yang buat kerja-kerja kempen p/raya semuanya orang tempatan,selepas menang mereka balik ke rumah mereka di negeri masing-masing. Maka tinggallah anda terkial-kial untuk menghadapi pengundi.

Berbeza dengan BN, semua calon mereka adalah pemimpin-pemimpin setempat. Mereka tidak menggunakan calon 'import'. Kepada PAS,lain kali jangan sibuk dengan bontot orang. Jaga bontot sendiri dulu.

Sekarang lihatlah sendiri, siapa yang ketandusan pemimpin ? PAS bukan lagi ketandusan pemimpin malah sudah kekeringan. Kepada PAS dan PKR ,lain kali nak bercakap tolong pakai kepala otak, bukannya pakai kepala lutut. Niat dihati nak ludah muka lawan,tapi terludah muka sendiri. Padan muka !

5 comments:

Jeffry said...

MCM BIDALAN ORG TUA2 "KATE DULANG PAKU SERPIH" BIASAK LA MEMANDA2 PAS NI SEME SUKA LUDAH SANA LUDAH SINI. SEKALI TERSILAP LUDAH KENA MUKE MEMBER SENDIRI HUHUH

Jeffry said...

MCM BIDALAN ORG TUA2 "KATE DULANG PAKU SERPIH" BIASAK LA MEMANDA2 PAS NI SEME SUKA LUDAH SANA LUDAH SINI. SEKALI TERSILAP LUDAH KENA MUKE MEMBER SENDIRI HUHUH

TAIPINGMALI said...

demo tuu pakee kepala di antara dua kepala lutut juga tu

PaKMie said...

Salam...

Kalau guna kepala lutut tak apa lah lagi....jgn lupa masih ada lagi satu kepala. Mgkin kepala yg tu dia guna kot...

Org2 yang tdk cukup fikiran je menyokong perjuangan pembangkang. Org2 yang didicated dan fikiran bijak pandai yang boleh diguna fikirannya utk kearah kebaikan ummah dan masyarakat semuanya berada dalam UmnoBN....

rahman,ahchong,muniandy said...

Aku benci pkr, aku benci pas, aku benci dap, aku benci parti penipu, aku benci parti batu api, aku benci parti rasist, aku benci parti pecah belah, aku benci parti goyang kaki, aku benci parti pemalas, aku benci parti kerja dia hanya hasut rakyat, aku benci parti kerja dia tak der lain, hanya hasut rakyat, aku benci parti tak ada idea, aku benci parti bangang, aku benci parti samdol, aku benci parti peralat agama, AKU BENCI PARTI PALING HIPOKRIT !!!!!