Friday, November 6, 2009

NIZAR PK ! HJ.HADI DIHENTAM TANPA BREK...

Hebat !

Satu percaturan politik yang baik dirancang oleh Anwar Ibrahim dan Husam Musa menjelang seminar politik Pas di Taman Melewar esok (sabtu).

Segala-galanya 'dikeluarkan' hari ini,supaya suasana panas tidak menjadi suam atau sejuk menjelang seminar esok.

Malaysiakini digunakan sebaik mungkin oleh Anwar dan Husam sebagai tempat menghentam Hj.Hadi. Tidak cukup dengan itu seorang betina cina kristian (Joceline Tan) juga digunakan untuk menghentam Hj.Hadi dalam The Star , baik dalam akhbar 'kertas' dan akhbar online.

Kebiasaannya di Malaysiakini wawancara yang ekslusif hanya boleh dilihat oleh pelanggan berbayar sahaja. Tetapi tidak hari ini. Wawancara ekslusif Aziz Bhari menghentam Hj.Hadi diberi 'percuma' sahaja. (Rujuk di sini ) . (Saya sarankan anda melihat video ini sampai tamat) Hj.Hadi tiada kelas katanya.

Tidak cukup dengan itu artikel bertajuk Hadi umpama Pak Lah versi Pas juga diletakan sebagai tajuk utama daripada pagi tadi hingga sekarang dalam edisi BM. (Rujuk di sini )

Tidak cukup lagi dengan itu,Anwar dan Husam menggunakan pula Joceline Tan untuk menulis di The Star perkara yang hampir sama dengan apa yang Aziz Bhari kata di Malaysiakini.(Rujuk di sini)

Siapa dia kristian ini yang berani menghentam seorang yang bergelar 'Tuan Guru' ? Untuk pengetahuan anda betina kristian ini adalah wartawan yang memang dibela oleh Anwar dan Husam. Samalah seperti Aziz Bhari yang dibela oleh Khalid Jafar. Aziz banyak terhutang budi kepada Khalid Jafar kerana Khalid melalui Institut Kajian Dasar (IKD) banyak menolong Aziz melalui 'projek buku'.

Melihat kepada yang terjadi pada Hj.Hadi hari ini hampir sama situasi yang terjadi semasa Anwar menentang Ghaffar Baba dalam Umno dulu. Media diguna sebaik mungkin. Inilah kebijaksanaan Anwar. Bijak menggunakan media.

Apa pun,selamat maju jaya terhadap Pas dalam seminar esok. Kalau boleh biarlah ada bergaduh atau kerusi terbang. Barulah seronok.

4 comments:

Anonymous said...

dah brapa banyak aziz bari ni telan duit nuar. sure berpuluh juta dia dpt upah nih.

npknya badut2 nuar dlm pas dah menunjukkan taringnya. deperate sangat kah, ooo...bos hang nuar nak masuk mahkamah kes liwat yaaa.

ko jgn memain dgn TGHH, dia tu harimau lapar, ko jgn berani2 nak buatkan dia marah.

sekali dia marah esokk, aziz kemana ...bari kemana...nik aziz, husam semua terpelanting, mencicit masuk pkr dan dap.

ko ckp dgn aziz bari tu, kalu stakat ckp cam tu belum bleh lagi buat TGHH marah, kene usaha kuat lg.

grassrote PAS tak terusik pun, tak gelisah mana pun. yg gelisah tak tentu arah yg terima arahan hari2 adalah geng2 erdogann.

ye lahhh...duit cenkeram dah dpt, keje tak jlnnnn... tentu la kene bambu.

arshad

Jeffry said...

HABIS SEMUA MEDIUM ANUWAR GUNAKAN SEMATA2 NAK PORAK PERANDAKAN ULAMA PAS. ANUWAR BG SIGNAL, SKRG LA MASANYA UTK BERTINDAK SEBELUM KEPUTUSAN BERPIHAK KPD GOLONGAN SEDERHANA DLM PAS.

NMPK GAYA MIMBAR MASJID BAKAL DI KUASAI OLEH SESAPE SAJE YG PAS SUKAI. MAKIN HARI PUAK KAFIR SEMAKIN BERANI MENJEJAKKAN KAKI DI MASJID SIAP MEMBERI CERAMAH!. MUNGKIN NIK AJIS DH BERI 'TAULIAH' KOT. YE LAH MASING2 NAK BERPUSU2 MENGEJAR SYURGA NIK AJIS SEBELUM TERLAMBAT

Anonymous said...

Penyokong bolasepak K'tan mcm org tak bertamadun.

own said...

Gua pun tak paham la ngan PAS ni. senang diperbodohkan . terlampau kemaruk kuasa .