Wednesday, August 11, 2010

BN Jangan Pandang Enteng Kemampuan Datuk Nalla

Saya terlintas untuk menulis perkara ini setelah terbaca apa yang ditulis oleh blogger Medan Info Kita.

Situasi politik sekarang menunjukan masyarakat india sudah berpatah arang berkerat rotan dengan PKR,DAP dan Pas.

Mereka sedar yang mereka telah ditipu oleh tiga parti berkenaan dalam pru 2008. Bagaimana pun kaum india masih lagi berada dalam keadaan 50-50 untuk kembali menyokong BN atau tidak.

Mereka merasa muak kerana parti yang mewakili suara mereka dalam BN iaitu MIC masih lagi berada ditakuk yang lama. Masih lagi dipimpin oleh ditaktor Samy dan kuncu-kuncunya.

Inilah yang membuatkan mereka menjadi tawar hati untuk kembali menyokong BN walaupun mereka sudah meluat dengan PKR,DAP dan PAS. Manakala parti Makhal Shakti pula yang dilancarkan gilang-gemilang oleh PM, belum sampai setahun usianya telah berpecah-belah.

Masyarakat india seolah-olah tergantung begitu. Parti itu tak boleh harap, parti ini pecah belah dan parti itu pula menipu. Mereka kehilangan tempat bergantung harap.

Oleh yang demikian apa yang saya nampak ialah, BN perlu memberi tugasan menjaga dan menarik kembali sokongan orang-orang india yang tidak mahu bersama BN kerana MIC kepada Datuk Nalla.

Jangan pandang enteng kemampuan Nalla. Beliau mempunyai pengaruh yang tersendiri kerana beliau datang dari keluarga india yang susah. Kebanyakan orang india yang bermasalah dengan BN sekarang dan juga orang india yang boleh memberi undi kepada BN ialah golongan india peringkat bawahan yang hidup susah sekarang. Hanya orang susah yang boleh memahami orang susah.

Saya menyokong penuh apa yang dikatakan oleh rakan blogger Medan Info. Klik di sini


2 comments:

Anonymous said...

Blog MCA ini secara nekad mencabar Islam dan orang Melayu. Bacalah sendiri link di bawah:

http://justice4otk.blogspot.com/2010/08/govt-accused-of-conspiracy-over-teohs.html?showComment=1281444295792#c8238271666147743679

http://justice4otk.blogspot.com/2010/08/mca-plays-its-own-racial-religious-card.html

Anonymous said...

Kalau ye India berpatah arang dengan DAP, PKR PAS silakan UMNO Bn bubarkan parlimen sekarang kita adakan PRU 13,