Saturday, September 25, 2010

Mak Oiiii....Bapak Punya Chai...

Pembentukan pasukan dalam mana-mana pemilihan atau pertandingan adalah perkara biasa. Kebiasaannya benda ini dipanggil chai. Biasanya saiz chai tak besar, sebesar tapak tangan atau kotak rokok.

Tapi bila lihat chai yang gambar dibawah ini di blog Selangor Daily terkejut besar saya dibuatnya. Tu dia, nallare'kuk punya chai. Rasanya mungkin bersaiz 20 kaki, dan boleh catat dalam rekod dunia sebagai chai paling besar dalam sejarah.

Dey mamu, nana, anney, macha, ayoyo apa mau jadi sama pkr oooooo ?

Dalam pemilihan sebelum PRU 2008, beruk pun tak mahu pegang jawatan dalam PKR. Sekarang ?

Selepas PRU 2008 dan memerintah Selangor, beruk sudah tiada tempat dalam PKR.

Perempuan ini pernah dituduh menyeleweng duit peruntukan Dun di Sementa, dia pun bertanding. Dia berkempen berselindung di sebalik majlis hari raya. Dia yakin yang dia akan menang, sebab itu dia letak perkataan 'Bakal Ketua Cabang Shah Alam' di bahagian bawah banner itu.

Seksyen 18 adalah tempat tinggal calon perempuan dalam gambar diatas, Rodziah Ismail. Dia juga ahli PKR di ranting Sek 18. Tetapi nampaknya dia ditolak di kawasannya sendiri. PKR rantingnya dan jiran-jirannya menyokong penuh Yaakob Safari yang datang dari Serdang sebagai Ketua Cabang Shah Alam.

Gambar dipetik dari Selangor Daily.Com

2 comments:

Anonymous said...

Kalau kita lihat politiking dalam PKR, kita akan fikir balik, kenapa budaya politiking melampau juga berlaku dalam UMNO suatu ketika dulu.

Kemana saja mamat ni pergi, dia mesti membawa budaya sedemikian. Cuma malangnya, bila dia semaikan budaya tersebut, sampai sekarang pun UMNO masih tak sembuh-sembuh lagi.

Anonymous said...

bila tgk balik muka2 dlm banner tu....jiran aku daaa...naib presiden wanita cabang shah alam tu...hahaha. blah la weh...seksyen 18 kawasan UMNO yg punya..