Tuesday, March 27, 2012

Guan Eng Malu Besar Di Parlimen Hari Ini


Di Dewan Undangan Negeri Selangor anak cina Klang malu besar apabila BBM yang dihantar kepada Exco-Exco Selangor jatuh ke tangan adun-adun BN.

Itu satu hal....

Di Dewan Rakyat lagi best.....

Anak cina Melaka yang kini menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang bertanya soalan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop tentang bekas CEO Petronas, Tan Sri Hassan Merican.

Dia punya goreng baikkkkkkkk punya.... 

Puji dan lambung Tan Sri Hassan bukan main lagi, kemudian kutuk kerajaan kerana tak pandai jaga Tan Sri Hassan hinggakan dia terpaksa berhijrah dan kini Singapura lebih menghargai beliau kerana melantik Tan Sri sebagai Pengerusi Singapore Power Limited.

Menteri rileks ja dengar luahan hati anak cina Melaka tersebut. 

Nor Mohd Yakcop bukannya seorang menteri yang bagus untuk bercakap atau berhujah dalam Dewan Rakyat, apatah lagi apabila dia diserang pembangkang. Dia tidak pandai bercakap atau berpolitik tetapi dalam bab kerja dia bagus.

Tapi hari ini boleh dikira sebagai sejarah dalam Dewan Rakyat apabila seorang menteri yang tak pandai berpolitik dengan mudah ja check mate seorang ahli politik yang kaki putar alam.

Menteri kata, dalam tahun 2008 sewaktu YB baru dilantik sebagai KM Pulau Pinang, YB pernah berkata tentang perbelanjaan mewah pegawai-pegawai tinggi Petronas termasuklah penggunaan pesawat Petronas oleh Tan Sri Hassan Merican. 

Boooooooooo....dia kena sorak. Masa tu muka anak cina itu merah padam walaupun dia tersengih-sengih dan bangun lagi untuk bercakap.

Tapi anak cina itu mana tahu malu beb.....dia buat selamba ja jumpa wartawan kat luar dewan. Samalah dengan pembohongan-pembohongan dia yang kantoi sebelum ini termasuklah kes lidah biawak dulu. 

Nantikan video....Perhatian: Kita tidak bermasalah dengan Tan Sri Hassan.  Kita tahu jasa dan sumbangan dia besar terhadap industri petrolium negara. Cuma nak tunjuk pembohongan , sikap hipokrit dan sifat bermuka-muka pemimpin DAP.

8 comments:

headbomb said...

kakakaka padan muka kau kiasu bangsat kakaka

Anonymous said...

Dah terang lagi bersuluh!

Tapi ada lagi gak melayu2 bangang yg puja & sanjung (apatah lagi jadik barua) binatang pemakan anjing & babi nih...

Takebeer!!!

Takebeer!!!

Anonymous said...

dalam keadaan kuat putar alam....masih lg parti islam nk bersenkongkol dgn harbi sekor ni

Anonymous said...

Tapi saya perasan, lately pemimpin PR banyak bantai org Melayu berjaya mcm TS Hassan dan plg teruk kena TS Bukhari..penaja UMNO katanya.

Yg pelik x pulak dia bantai org cina or india kaya mcm Ananda, Robert Kuok, TS teh.

Why oh why?

Anak Lenggong said...

Weii..tu Khalifah Pak Lobai PAS tu jangan sentuhhh..takut nanti pak lobai PAS buang ketayap dikepala..mengamuk dijalanan marahkan melayu yang tibai cina keparat nieee

Anonymous said...

cepat bro...wa xsabar nak tengok muka2 babi tu...

Fenomena said...

Eh c Lim Guan ANJING ne pandai malu ke? Tgk muka je dah tau dia tak ada kemaluan.. Puiihhh !

Anonymous said...

Boooooooooooo