Friday, March 9, 2012

Rafizi, Malaysiakini dan Pembaca Bodoh Perasan Pandai

Kita tidak perlu kenyataan Perdana Menteri pun untuk mengesan pembohongan Rafizi dan Malaysiakini.com Dengan membaca menggunakan akal dan membuat penafsiran logik sahaja kita sudah dapat menjangkakan ini merupakan satu lagi manipulasi maklumat untuk memburukkan kerajaan bukannya untuk mendedahkan penyelewengan.

Menurut Malaysiakini.com, “PKR hari ini mendedahkan bukti yang mendakwa kerajaan telah membiaya majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli membuat dakwaan itu dengan merujuk kepada satu tempahan jamuan bankuet kepada Hotel Shangri La yang didakwa menyediakan katering untuk majlis berkenaan. Rafizi mendakwa, kos berjumlah RM409,767 itu dibilkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).”

Kenyataan Malaysiakini bahawa PKR mengemukakan bukti menunjukkan kerajaan membiayai majlis pertunangan anak Perdana Menteri merupakan andaian berniat jahat dan tidak mempunyai sebarang bukti jelas.

Apa yang dikemukakan oleh Rafizi bahawa ia hanyalah satu dokumen tempahan bukannya dokumen pembayaran.

Nak tahu selanjutnya, sila klik di sini

7 comments:

see ya said...

Memang niat jahat!!! Propa lebih! Saje nak divert perhatian umum pada DS najib pada keburukan. Memang la surat tu ditujukan pada PM office sebab PM duduk situ. Mustahil bayaran dikeluarkan bahagian kewangan PM office bagi tujuan tersebut. Kalau ada bukti bayaran dibuat oleh kewangan PM office BUKTIKAN!!! Setakat dapat copy invoice dari bellboy yg tak puas hati, ada hati nak buat kecoh. Yg bagi idea bangang, yg buat kecoh bangang, yg percaya tanpa selidik lagi bangang!! Kalau si rafizi ni order delivery pizza sampai ke office dia, dia byr salah ke? Pizza dihantar ke pejabat, alamat order pejabat, bil atas alamat pejabat cuma duit je keluar dari poket sendiri... Sama la kes nya...kalau ada akal lu pikir la sendiri!!!

see ya said...

Memang niat jahat!!! Propa lebih! Saje nak divert perhatian umum pada DS najib pada keburukan. Memang la surat tu ditujukan pada PM office sebab PM duduk situ. Mustahil bayaran dikeluarkan bahagian kewangan PM office bagi tujuan tersebut. Kalau ada bukti bayaran dibuat oleh kewangan PM office BUKTIKAN!!! Setakat dapat copy invoice dari bellboy yg tak puas hati, ada hati nak buat kecoh. Yg bagi idea bangang, yg buat kecoh bangang, yg percaya tanpa selidik lagi bangang!! Kalau si rafizi ni order delivery pizza sampai ke office dia, dia byr salah ke? Pizza dihantar ke pejabat, alamat order pejabat, bil atas alamat pejabat cuma duit je keluar dari poket sendiri... Sama la kes nya...kalau ada akal lu pikir la sendiri!!!

Anonymous said...

Kalau betul rafizi ni honorary tea boy, faham lah kita kenapa dia asyik nak burukkan PM Najib

mungkin sebab dia nak balas budi anwar yg suapkan dia dgn duit yahudi dulu dan sekarang

Adi Kencana said...

Rafizi ni mmg kaki fitnah, sebiji mcm Nurul Izzah.

NURUL IZZAH TABUR FITNAH DI BUKIT GASING? Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anak Lenggong said...

Seharusnya dalam keadaan menghadapi Fitnah sebegini, PM sekeluarga wajib menyaman si budak jambu belaan nuar brahi ini bagi menutup mulut beliau. Selagi mamat ni tidak diajar dengan cara begitu, beliau tidak akan berdiam diri. Diharap PM dan keluarga melakukan perkara yang sama dilakukan oleh Shahrizat dalam menghadapi fitnah daripada mangkok2 dajal berupa manusia belaan sinuar brahi...sebab hanya itu sahaja modal mereka.

Anak Lenggong said...

Seharusnya dalam keadaan menghadapi Fitnah sebegini, PM sekeluarga wajib menyaman si budak jambu belaan nuar brahi ini bagi menutup mulut beliau. Selagi mamat ni tidak diajar dengan cara begitu, beliau tidak akan berdiam diri. Diharap PM dan keluarga melakukan perkara yang sama dilakukan oleh Shahrizat dalam menghadapi fitnah daripada mangkok2 dajal berupa manusia belaan sinuar brahi...sebab hanya itu sahaja modal mereka.

Anonymous said...

Orang-orang Parti Kencing Rakyat ni memang cukup pandai berbohong & memfitnah. De facto leader mereka terima wang yahudi beratus juta dolar tak pula dipertikai. Mengapalah Allah tak jahanamkan mereka ini.