Thursday, August 20, 2009

GEMPAR !!! SIAPA YANG SELALU MAHFUZ OMAR MELAWAT DI PENJARA ???

Gegak gempita sekian alam hari ini apabila calon Pas Dun Permatang Pasir dikatakan songlap dana p/raya berjumlah RM 60 ribu.

Bermula dengan Donkey Pokok Sena,Mahfuz Omar yang juga pengarah p/raya kecil Pas Permatang Pasir hinggalah ke Mujahid, Harakah..kah..kah dan beberapa orang lagi yang menafikannya.

Saya tidak mahu mengulas panjang tentang kenyataan yang dibuat oleh Mujahid,kerana ianya sekadar kenyataan politik untuk mempertahankan parti sendiri. Tetapi, pendapat peribadi beliau lain,kerana beliau sendiri yang mengakui kebenaran perkara ini kepada sahabat saya.

Saya hanya mahu lebih respon kepada kenyataan Donkey Pokok Sena. Donkey ini dia selalu bercakap banyak,tapi isi kosong. Kerana apa ? Kerana dia bodoh !

Jika kita lihat gelagat beliau dalam Dewan Rakyat ,kita juga boleh kata mamat ini tidak cukup wayar hijau. Dia suka mencelah orang sedang bercakap,kemudian dia terus duduk. Dia buat lawak bodoh,kemudian dia gelak seorang diri. Orang lain tidak gelak pun.

Kalau kita lihat dia bercakap,hanya dia dan Pas sahaja yang betul,BN dan Umno semuanya salah dan jahat. Tak mengapalah,kita terima sahaja apa yang dia kata.

Apa yang nak ceritakan hari ini ialah mengenai Si Donkey ini.

Di Kedah ada dua penjara. Satu di Alor Setar dan satu lagi di Pokok Sena.

Perkara yang saya ingin tanya kepada Yb Tuan Hj Mahfuz Bin Omar adalah seperti berikut.

Mengapa YB terlalu prihatin sangat kerana terlalu kerap pergi melawat banduan di penjara ???

Siapakah yang selalu YB pergi melawat di Penjara Pokok Sena ???

YB berkata calon meminta BN menarik balik calonnya di Permatang Pasir kerana kononnya tiada intergriti apabila lesen amalan guamannya ditarik balik.

Habis itu,YB ada intergritikah,kerana pergi melawat banduan di penjara dengan begitu kerap ?

Saya rasa jika banduan itu orang biasa,tidak mungkin seorang wakil rakyat begitu kerap ke penjara. Adakah dia banduan istimewa di mata dan di hati YB ?

Kepada pemberita atau Amran Ahmad jika terbaca tulisan saya ini ,mohon anda tanya kepada Mahfuz soalan-soalan saya diatas.

Saya memberi tempoh sehingga hari Ahad,23.Ogos.2009 jam 12.00 tengahari untuk Mahfuz menjawab semua persoalan ini. Jika tidak saya akan dedahkan segalanya. Semuanya sudah berada didalam tangan saya dan house PK

12 comments:

Anonymous said...

jangan tunggu sampai last minute baru nak expose..... keluarkan sekarang .... bantai balik haramjadah dajjal nie.... kalau boleh barua setan nik aziz sekali ...... perosak akidah betul haramjadah PAS .....

Anonymous said...

Salam,

YB Amran Ahmad didapati bersalah terhadap tiga pertuduhan dalam satu kes siasatan dalaman Kumpulan Utusan baru-baru ini. Basir Beruk baru je tampal notis depan surau wanita. Menurut notis, Amran diberi peluang merayu walaupun didapati bersalah. Oh Ameran, bila ko nak berambus. Tapi biarlah sebelum raya, akak nak mintak maaf ye kalau kutuk hang depan kedai Ayie Syafie.

Latipah Nomokario

Anonymous said...

Kalau PAS ambil duit Amal Jariah, Kalau UMNO ambil Rasuah. Tapi ambil duit. Kalau Ceramah PAS hujan itu hujan Rahmat. Kalau UMNO ceramah hujan itu bala. Tapi tetap hujan turun

Anonymous said...

daripada anda menghabiskan masa dengan ingin menjatuhkan maruah serta membuka pekung orang lain, saya selaku rakyat biasa berharap anda insaf dan ingatlah bahawa jangan mencerca orang lain dan sentiasalah berzikrullah..

Fatimah said...

Wow..So is Mahfuz the type of 'Penghuni Syurga' that was promised by Saint Paul oops Saint Nik Aziz in his latest fatwa baru-baru ini?

Make one wonder how does the PR heaven looks like? Do you think that in PR version of paradise, 'bidadari' are all sepet? LOL

Jeffry said...

JAWABB..JGN TAK JAWABBB! HUHUHU

Anonymous said...

dEDAH JER.. TAK PAYAH TANYA2 PUAK MUNAFIQ TU

Anonymous said...

Kawan, ini untuk awak juga.
Cuba beri pandangan?

Parpu, you are the right person to answer this. It is in Malaysiakini.

The ousted MB of Perak Mohd Nizar Jamalludin was criticised as being un-Islamic for taking part in a candle-light vigil in remembrance of the late Teoh Beng Hock.

His 'mistake' was holding a candle which these critics say is not the right thing to do as far as Islam is concerned.

But what happens if a large cut-out image of the leader of the Federal government is placed in the Batu Caves Hindu Temple? Is this Islamic?

Our politics has become one of the dirtiest in the world where almost anything goes.

We have come to a point in our progress where the people are demanding a government that is less publicity driven and more performance orientated.

The act of allowing one's cut-out to be placed in the place of worship is something new to Malaysians.

This culture which emanates from India is not something positive which a multi-racial and multi-cultural nation like Malaysia should be following.

When we are in a place of worship, no one is more omnipotent than God himself, this is something which all religions have in common.

One wonders why the critics chose to keep silent about the cut-out and the function at the Batu Caves temple but highlighted the candle holding by Nizar.

Pak Tam said...

apakah gerangan pulak ni. Selaku wakil rakyat di kawasan itu (Pokok Sena, eloklah dia buat lawatan ke Penjara itu. Tapi kenapa kerap sangat? Heeh ada cerita kut, tak sabarlahh!

Nicky Najis said...

dedahkan sekarang dedahkan sekarang dedahkan sekarang rahsia donkey hehehe

akupedulikhape said...

xsaba lak nak tgu 23hb nih..cepat sket xlei ke bro??

Anonymous said...

Salam, Sebagai pengundi Mahfuz utk kawasan pokok sena dan dun derga(Dun cina) saya dan ahli keluarga saya akan menghukum dia ni utk pilihanraya akan datang..Demi ALLAH mahfuz akan kurang dari keluarga Kami...kita pakat tunggu dan lihat la...