Wednesday, August 19, 2009

LIM GUAN ENG RASUAH LAGI !

Banglo baru Lim guang Eng yang dirasuah oleh Nusmetro Venture,pemaju Kg.Buah Pala
Kediaman Rasmi,banyak anai-anai. Sebab itu Koh Tsu Koon kalah dalam p/raya.


Dokumen pemaju menghalau penduduk keluar. Sila klik pada imej untuk membaca dengan jelas.

Asal kapas jadi benang
Dari benang dibuat kain
Rumah lama jangan dikenang
Sudah dapat banglo lain

Semasa mula-mula menjawat jawatan KM,bukan main lagi tunjuk baik,kononnya mahu menetap di kediaman peribadi kerana ingin menjimatkan kos. Tidak sampai setahun,masuk juga akhirnya ke Kediaman Rasmi KM. Selepas itu beberapa bulan saja,pindah pula ke banglo mewah. Cakap tak serupa bikin, bikin tak serupa cakap, cakap-cakap-cakap,tak bikin-bikin. Itulah DAP dan Lim Guan Eng KKK. Apa itu KKK ? Sila rujuk sini (Rujukan) .

Hanya melayu yang bebal sahaja yang sanggup lagi menyokong DAP. Ini fakta yang saya hendak beritahu. Pada tahun 1969 beberapa hari sebelum tercetus peristiwa 13 mei. Pada masa itu sekumpulan pemuda cina daripada DAP menaiki sebuah lori dan berhenti di depan sekumpulan penuntut ITM,perempuan, melayu yang beragama Islam yang sedang menunggu bas di depan ITM Shah Alam dan mereka kencing di depan muka penuntut-penuntut perempuan terbabit.

Itulah gambaran yang saya hendak beritahu kamu betapa kurang ajarnya DAP. Haram,bagi melayu memegang atau menjulang bendera DAP atau pemimpin-pemimpin yang sekutu dengan mereka.

Itu peristiwa 40 tahun yang lalu. Sekarang muncul lagi pelbagai cerita. Orang melayu atau orang india janganlah hendak terus berharap kononnya anda boleh menumpang kasih sayang daripada DAP. Semua tipu semata -mata. Hanya untuk mendapat undi melayu dan india sahaja.

Sebagai contoh, setiap isu yang melibatkan orang-orang cina sahaja yang DAP akan lawan habis-habisan. Apabila isu tersebut melibatkan bangsa lain,mereka ambil sikap acuh tak acuh sahaja. Menolong hanya sekadar ambil nama sahaja. Tidak ikhlas sama sekali.

Contoh terbaru adalah Kg.Buah Pala,mereka tidak 'fight' habis-habisan seperti mereka 'fight' isu Bukit Cina di Melaka tahun 1980 an dulu. Hingga Kerajaan Negeri Melaka pada masa itu membatalkan rancangan membangunkan Bukit Cina kerana dibantah habis-habisan oleh DAP.

Kg.Buah Pala akan hancur dengan begitu sahaja. Percayalah cakap saya yang DAP tidak akan bantu penduduk-penduduk india disana. Jika mereka boleh tubuhkan Tabung Selamatkan Bukit Cina,kenapa mereka tidak tubuhkan Tabung Selamatkan Kg.Buah Pala . Kerana apa ? Kerana bukan kaum mereka. Iaitu KKK, dan poket mereka telah berisi.

Jika selama ini saya sering berkata lidah Nik Aziz yang bercakap ibarat lidah syaitan. Hari ini pula saya ingin berkata lidah Lim Guan Eng bercakap pasal isu Kg.Buah Pala sama seperti lidah pemaju kawasan berkenaan. Tiada langsung usaha bersungguh-sungguh oleh mereka untuk menolong penduduk kampung berkenaan.

Kenapa mereka tidak bersungguh-sungguh membantu penduduk berkenaan. ? Pertama kerana mereka bukan KKK. Kedua kerana unsur rasuah. Pemaju telah merasuah mereka cukup-cukup. Saya ingin memberitahu disini, rumah banglo yang diduduki oleh Lim Guan Eng sekarang adalah rumah yang diberi oleh pemaju Kg.Buah Pala iaitu Nusmetro Venture Sdn Bhd. Manakala Timb Ketua Menteri 1 iaitu Ramasamy dan Adun kawasan berkenaan juga telah menerima habuan daripada pemaju dan bakal menerima lagi setelah projek siap. DAP Pusat juga telah menerima habuan untuk tabung membina bangunan DAP di Petaling Jaya. Rasuah ! Mana dia ketelusan dan intergriti yang dilaungkan oleh Lu wahai Guan Eng ?.

Itu yang kita tahu, yang kita tidak tahu entah berapa banyak lagi duit yang mereka telah sebat daripada pemaju berkenaan. Kemudian talian hayat terakhir mereka ialah menyalahkan BN. Sedangkan perjanjian penjualan tanah berkenaan ditandatangani selepas mereka mengambil alih pemerintahan daripada BN.

Jika kita lihat dokumen diatas kita boleh lihat bagaimana kurang ajarnya pemaju berkenaan menghalau penduduk keluar. Jika mereka enggan menerima tawaran pemaju maka segala tawaran akan terbatal dan tiada sebarang tawaran lagi. Apa yang Guan Eng buat ? Salahkan BN lagi...

Jika dulu YB Datuk Hamidah Osman , Adun Sg.Rapat Perak pernah menimbulkan kontrovesi ular dan india terhadap Sivakumar dalam sidang DUN Perak,maka sekarang saya ingin mengesyorkan YB mencari satu pepatah baru untuk Lim Guan Eng. YB juga layak berhujah dengan Guan Eng. Saya tahu YB boleh buat,walaupun YB seorang wanita ,tapi semangat juang YB mengalahkan jantan.

Kepada orang-orang melayu, jangan lagi kamu terus terpesona dan terus tertipu dengan DAP. Mereka hanya memberi gula-gula sahaja kepada melayu sekarang sebagai umpan. Bila kamu sudah termasuk dalam perangkap mereka,hancurlah kamu. Muhasabah diri anda.

RBF: Penyu menangis siapa yang tahu

3 comments:

Anonymous said...

rbf,

korek lagi pasal lim guan eng.. tunjuk sikit siapa LGE ni kt melayu2 dungu yg undi dap , pas (lembu dap)dan pkr(rakan serasuah) masa pru lalu...

not touch said...

f**k DAP...

akubas said...

Assalamualaikum...

Saya seorg yg neutral dan mengunakan medium blog dari kedua-dua belah pihak,yakni pro-govt dan anti-govt bagi mencari maklumat mengenai dunia politik tanah air...rbf merupakan pilihan saya memandangkan teknik penulisan dn fakta yg dikemukakan menarik perhatian...tidak terlalu taksub dan tidak terlalu lemah...

Namun apa yg menjadi persoalan buat saya ialah implikasi artikel ini dan situasi semasa. Menurut pemahaman saya, menerusi pembacaan surat rasmi yg di upload bg artikel ini. Kerajaan negeri PR (Guan Eng) tidak bertanggungjawab terhadap isu milikan tanah memandangkan perkara tersebut berlaku semenjak 2005 lagi.(Betulkan saya andai saya silap)

Walaubagaimanapun, pendedahan rbf mengenai kemewahan kehidupan Guan Eng sememangnya sesuatu yang pasti mengejutkan ramai pihak. Apatah lagi Guan Eng dgn gah memperjuangkan ketelusan dan integriti. Selain itu, persoalan mengenai kurangnya tindakan beliau didalam memperjuangkan hak penduduk Kg Buah Pala menimbulkan lebih banyak keraguan mengenai kredibiliti beliau. Kemanakah hilangnya suara-suara yang menuntut keadilan diantara setiap kaum. Adakah ini bermakna disebalik sikap liberal beliau berselindungnya rasisme...(memperjuangkan kepentingan kaumnya)

Bagi penduduk Kg Buah Pala dan kawasan2 yg berjuang menentang arus pembangunan,Mesej saya mudah - terimalah pembangunan seadanya...pembangunan adalah penting demi negara...Pembangunan membantu menyediakan kehidupan yang lebih selesa dan selamat. Andai tiada siapa yg sudi menghadapi perubahan saya pasti shah alam,putrajaya,cyberjaya,sepang dan byk lg kawasan yg kini dibangunkan sekadar angan-angan kosong...

Komen saya andai disiarkan mungkin agak kontroversi..namun saya berharap agar ini dapat dilihat dari sudut yg positif...akhir kata,andai terdapat salah silap kate2 saya memohon maaf..wasalam