Thursday, June 28, 2012

Masuk Umno:Cikgu Mala Cuba Geletek Pimpinan Pas ?


Sudah jatuh ditimpa tangga, jawatan guru dilepas, nak jadi YB ditolak rakyat, nak jadi AJK PAS ditolak pula oleh ahli-ahli PAS.

Namanya yang sebelum itu kembang mekar dan harum subur makin lama makin layu. Orang-orang PAS  sudah tidak ingat lagi kewujudannya. Undangan ceramah juga makin lama makin berkurangan.

Minggu lepas kan kecoh cerita kononnya Cikgu Mala nak masuk Umno sampaikan nak saman blogger...

Apa ceritanya ?

Siapa yang menjadi pencetus cerita tersebut ?

Nak tahu  ? 

Sila klik di sini

2 comments:

Anonymous said...

Pepatah habis sepah dibuang adalah bertepatan dengan diri Normala. Cuma mungkin Normala ada sedikit keberanian untuk 'menggeletek' pucuk pimpinan PAS apalagi Normala masih 'muda'. Saya percaya ramai dikalangan bekas pemimpin2 PAS yang dahulunya disanjung sedang menerima nasib yang lebih malang dari Normala. Mereka sudah tidak ada kudrat untuk 'menggeletek' pucuk pimpinan PAS kerana usia dan faktor kesihatan. Contohnya: Shahnon Ahmad yang sedang bergelut dengan pelbagai penyakit. Adakah PAS mengambil tahu keadaan beliau? Apa bantuan yang telah dihulurkan. Shahnon Ahmad lebih hebat dari Normala. Buku SHIT telah mengilhamkan Nik Aziz untuk membuat kenyataan 'Tuhan pun mencarut'.

Dikhabarkan Bob Lokman dimasukan kehospital kerajaan untuk mendapatkan rawatan- Hospital yang dibena oleh Kerajaan BN yang diterajui UMNO. Hari ini UMNO adalah musuh nombor wahid kepada Bob Lokman jika ceramah2nya diambil kira.Sepatutnya PAS menghantar Bob Lokman kehospital swasta untuk mendapatkan rawatan terbaik.

Itu nasib yang diterima oleh orang2 yang 'terkenal' dalam PAS. Bagaimana pula nasib ahli2 biasa yang telah banyak 'menderma jihad' untuk membantu perjuagan PAS?

Pemimpin2 PAS hanya akan 'melayan' orang2 yang mereka boleh gunakan sahaja dan kepada mereka yang sudah tidak berguna kepada PAS bolehlah bersiap sedia menyediakan kain kafan sendiri.

mtk

anti bohmau said...

RBF,

ambo setuju benar dgn mtf. memang BN sentiasa membela rakyat tak kira parti mana mrk sertai. tengok di hospital pun kita tau penyokong2 pembangkang yg banyak mendapatkan rawatan percuma, separa percuma krn mrk tidak diberikan apa2 keistimewaan pun oleh pr utk dptkan hak istimewa di mana2 hospital @ klinik swasta...w/pun mrk sanggup berkorban diri utk sokong pr!

begitu juga disekolah2, anak2 penyokong pembangkang diberi segala bantuan yg sama dinikmati oleh anak2 penyokong BN w/pun muluit pemnyokong2 pembangkang sentiasa menafikan KEBAJIKAN yg mrk dapat selama ni krn mrk dari jenis yg TIDAK RETI BERSYUKUR!!

keselamatan, keamanan, keselesaan hidup hari2 dijaga & dipantau oleh pihak berkuasa dibwh kerajaan pusat spt PDRM, ATM, JPAM, JPP, KASTAM< IMIGRASYEN & BOMBA serta lain2 agensi yg sentiasa memberikan apa jua bantuan yg rakyat perlukan secara tidak langsung.

apapun, Ahamdulillah & Insyaallah, dgn izin Allah SWT, BN jugakla yg 'mengutip' mrk & menjaga kebajikan mrk selama ini. apapun pr tak dapat hulur pun!!..