Wednesday, September 2, 2009

NIZAR !!! NIZAR OII !!! PAS TAK MENGAKU AHLI

Siapa yang nak mengaku berak tengah jalan. Itulah perangai PAS. Bila ahli mereka membuat sesuatu yang berlawan dengan kehendak pemimpin atau parti mereka dengan sepantas kilat mereka menafikan itu ahli mereka.

Naib Presiden PAS, Mahfuz Dadah dalam kenyataannya di Malaysiakini menafikan peserta demo di depan Bangunan SUK Selangor jumaat lepas adalah ahli PAS. Sedangkan sudah terang lagi bersuluh,salah seorang peserta demo berkenaan yang bernama Azrul adalah bekas calon PAS Dun Sabak. (Rujukan di bawah)

Bila bukti sudah jelas,maka selepas ini kita boleh dengar pula PAS bagi alasan yang si Azrul ini telah digugurkan keahliannya sejak beberapa tahun yang lalu. Jawapan yang sudah dijangka.

Berbeza dengan UMNO yang tidak menfikan ada ahli mereka terlibat dalam demo berkenaan. Mereka berkata,semua penyokong parti terlibat, baik PKR,PAS atau UMNO. Manakala PAS menafikan terus ada ahli mereka yang terlibat.

Inilah amalan syaitan yang dibawa oleh PAS. Mereka sanggup tidak mengaku ahli bila sesuatu perkara tidak membawa untung kepada mereka.

Tetapi bila ada perkara yang boleh membawa keuntungan politik atau perkara-perkara baik,maka sepantas kilat mereka mengaku itu ahli mereka atau kerja mereka. Yang buruk mereka ketepi, yang baik mereka ambil cepat-cepat.

Contohnya, bila ada pelajar yang mendapat keputusan peperiksaan baik di Pengkalan Chepa, Kelantan beberapa bulan lepas,cepat-cepat mereka pergi untuk beri bantuan dan sebagainya. Selama ini keluarga pelajar berkenaan hidup susah mereka tidak peduli. Padahal rumah pelajar berkenaan tidak jauh pun dari rumah MB Kelantan,sama-sama dalam satu Parlimen.

Contoh kedua, bila kutipan tol dimansuhkan di lebuhraya NPE, mereka cepat-cepat berhimpun di plaza tol berkenaan bersama dengan penyokong PKR. Kononnya itu kerja mereka yang mendesak kerajaan untuk menghapuskan tol. Sedangkan,perkara tersebut diusahakan oleh penduduk Taman Medan PJ dan diluluskan oleh Kerajaan BN.

Kepada penyokong-penyokong PAS, lihatlah perangai syaitan pemimpin-pemimpin kamu. Perangai seperti ini kamu hendak sokong lagikah ? Kamu semua hanya barang mainan sahaja di mata mereka.

Abang Mahfuz, minggu ini dah melawat anak di penjara atau belum ?

Rujukan berkenaan,sila klik pada tajuk

Mahfuz nafikan ahli PAS terlibat

Kenyataan balas Datuk Noh Omar

Bekas Calon PAS sertai demo

11 comments:

GMSUHAIDI said...

buka posa ngan daging keldai ke??

ruang bicara faisal said...

daging keldai tak blh bro. nanti aku terbayang aku makan daging mahfuz keldai pulak.

daging unta ja

Anon said...

layan jugak blog niee....

memang best brader...

aytehmokteh said...

haha...bodohnye penganut umno macam ko ni faisal oooiii....ko ni kira puja mahathir la yer...

tak yahla...bertobatla...ko ikut mahathir sama je sesatnye karang..

mahathir tu dah tua nak blah pun masih tak nak ikut quran...

bodohnya penganut umno ni kan...contohnya macam ko ni laa...macam gila talak...

TokeyGaram said...

HIDUP MAHFUZ..!

TOKOH BAPA MITHALI GABUNGAN BEKAS BANDUAN SEMALAYSIA...

Anonymous said...

Mana rujukan untuk bekas calon PAS yg dikatakan tu ?? Nak jugak tengok dan belek...

Anonymous said...

Tu le...cuba semua menilaikan..orang yang depan cakap lain..belakang cakap lain..dalam Islam dinamakan apa.......?????? orang macam ni pun nak di sokong mashaallah...

Anonymous said...

Tuan,
Saya memohon akhbar2 milik Melayu/Islam tidak memperkecilkan syariat Islam dengan menyiarkan keputusan2 NOMBOR EKOR(JUDI)dan HOROSKOP dalam akhbar2 tersebut kerana saya tidak mahu bersubahat dengan perkara2 mungkar/haram.

Lihat contoh akhbar Utusan, ada halaman soal jawab ugama mengatakan HARAM judi, tenun nasib dsb, tapi muka surat lain ada Keputusan Kuda, TOTO, magnum dsb.

Mungkin juga difikirkan untuk edaran dikawasan majoriti Melayu/Islam, ruangan untuk NOMBOR EKOR tersebut di"gelapkan" agar tidak menyinggung perasaan pembaca Muslim.

Pernah ada rakan2 beragama lain komen, "Utusan kalu bab ARAK, BABI, hina ISlam memang juara tapi bila tang JUDI yang merosak/mufliskan Bangsa senyap je malah menggalakkan nya pula.!!"

Jangan pula nanti akhbar2 ini akan dituduh yang khianati bangsa dan mencemarkan kesucian agama kerana PENYIARAN KEPUTUSAN2 NOMBOR EKOR (JUDI) dan horoskop itu.

Mohon Tuan membuat tulisan2 ttg isu ini dalam blog Tuan agar tindakkan sewajarnya boleh diambil pihak atasan.

Sekian, terima kasih.

ruang bicara faisal said...

KPD ANON 10.37

saya pernah perjuangkan apa yg tuan cakap. kawan2 blogger saya menjadi saksi bagaimana saya menjerit dlm satu forum tentang perkara di atas. saya bukan lagi bercakap cara elok,saya menjerit.

bukan setakat itu saja yg saya ckp. byk perkara lain,termasuklah gambar2 artis yg keterlaluan di akhbar atau majalah,termasuk pacaindera keluaran utusan setiap ahad. majalah mangga dan majalah2 lain.

kalau kerajaan tak bersungguh-sungguh atasi semua ini,tak mustahil mereka terima impak lebih besar selepas ini.

Anonymous said...

TTg no ekor dan judi, gambar2 dedah aurat dll...adalah bukti kerajaan ini sekular, mengamalkan sistem penjajah yang masih diteruskan...bolehkah negera ini dikatakan Islam?
tak masuk senarai lagi...

Semua ini tergantung pada pemimpinnya, Jika pemimpin tak ada roh Islam dalam diri, tak wujud dalam diri dan berfikir keras bagaimana nak membangunkan Islam. Maka tak perlulah kita mengharap apa2 ttg Islam darinya.
Ini terbukti dan dapat dilihat bagaimana dia memimpin keluarganya.
....nilailah sendiri Pemimpin kamu....

Anonymous said...

Bagaimana Pemimpin nak sensitif ttg Judi, dedah aurat dll...
sedangkan dia sendiri pun tak mampu nak melaksanakannya???