Friday, November 12, 2010

Setpol MB Selangor 'Halang' Sidang Media Wakil Tuanku

Jika dalam tulisan sebelum ini saya meletakkan tanda soal pada tajuknya. Sekarang tiada lagi tanda soal kerana berita telah disahkan. Maka saya telah mengeluarkan berita tersebut.

Diantara jam 11 pagi ke tengahari tadi wakil-wakil media telah diberitahu oleh seorang staf (lelaki) Pejabat MB Selangor bahawa satu sidang media akan diadakan oleh Setiausaha Sulit KDYMM Sultan Selangor, Datuk Munir Bani dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Ramli Mahmud. Tempatnya di Dewan Annex Bangunan Dun Selangor.

Sidang media itu diadakan bagi memaklumkan tentang pembatalan keberangkatan Sultan Selangor ke majlis sambutan ulangtahun ke 40 Yayasan Selangor.

Ketika kedua-dua wakil Tuanku tiba di bilik yang dirancang untuk mengadakan sidang media tersebut pada jam 5 petang , kelihatan setpol MB Selangor atau pun ayat yang dipakai oleh Datuk Seri Khir Toyo iaitu MB De Facto Selangor, Faekah Hussin sedang menggunakan bilik tersebut dan sedang berbincang dengan empat orang cina di dalamnya.

Datuk Munir dan Datuk Ramli terpaksa menunggu di luar terlebih dahulu. Difahamkan Faekah nampak mereka menunggu , tetapi seolah-olah tidak mempedulikannya dan meneruskan perbincangannya dengan empat orang cina tersebut.

Setelah lebih kurang 10 minit menunggu, Datuk Ramli masuk dan menghampiri Faekah sambil berkata sesuatu.

Mengikut maklumat yang diterima, dalam perbualan tersebut ada terdengar ayat 'siapa lebih besar' dan juga 'wakil Tuanku'.

Selepas itulah baru Faekah bangun dan Datuk Munir serta Datuk Ramli dapat mengadakan sidang media tersebut.

Selepas itu tanpa disangka-sangka tiba-tiba sahaja Faekah dengan mengada-ngadanya datang dan duduk di sebelah Datuk Ramli untuk turut serta dalam sidang media tersebut. Apakah Faekah juga dititahkan oleh Tuanku sebagai wakil Baginda untuk mengadakan sidang media tersebut ?

Persoalannya,

1 ) Adakah Faekah tidak tahu yang bilik itu akan digunakan oleh wakil Tuanku untuk sidang media ? Mustahil dia tidak tahu, kerana pada sebelah pagi staf Pejabat MB yang memaklumkan kepada wakil media tentang sidang media itu di bilik tersebut. Bukankah Faekah juga dari Pejabat MB Selangor.

2 ) Mengapa Faekah buat tidak tahu apabila wakil Tuanku menunggu di luar untuk mengadakan sidang media dan Faekah meneruskan perbincanganya tanpa mempedulikan wakil Tuanku sehingga apabila ditegur oleh Datuk Ramli barulah Faekah bangun.

Kepada Faekah, lain kali jangan kurang ajar. Tolong sedar sikit siapa diri kamu. Jangan ingat apabila kamu setpol kamu besar sangat. Dalam sejarah politik Malaysia belum pernah ada seorang setpol yang terlebih sudu dari kuah seperti kamu.

Inilah yang dinamakan seperti beruk mendapat bunga. Baru dilantik sebagai setpol, tetapi lagaknya mengalahkan bos.14 comments:

Anonymous said...

macam queen control je.

Bingai @ Bangang said...

Dia tak habis baca buku "How To Run a State For Dummies".

Aku Yang Bingai
Zaid Kene Kencing Tikus di TendangTerajang

Anonymous said...

hahaha biasalah dah rabak...dah

Anonymous said...

SORRY LARI TAJUK

SEBARKAN WEB SITE "DR MATHIAS RATH"

peminat setia Dr Mathias Rath

wmu350 said...

kah.kha.kah..geli tetek aku..!

Mael said...

Sebab tu kot Islam tak berapa suka wanita jadi ketua... dah ada bukti sikit

Anonymous said...

dah beruk macam tu laa perangai semua depa dalam PKR sama jer ISTILAH PALING SESUAI GILA ... GILA APA
1.KUASA
2.DUIT
3.JAWATAN
4.JUBUR
5.BURIT
6.KONEK
7.DAN MACAM-MACAM GILA ADA ...HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Azizan Yaakob said...

sERING SAYA DENGAR BUDAK FAEKAH INI KURANG SOPAN DIMANA-MANA. sAMBUTLAH TETAMU DATANG DULU APA-APA PUN.

santauangin said...

Begitulah agaknya ye bila pertama sekali memegang jawatan yg agak besar. Maka jdilah dia macama kadok naik junjung. Dah dasar perempuan J maka begitulah cara lagaknya. Bukan lagi cara nya kurang ajar tapi dah macam perempuan J lagaknya.

mat saga said...

aku rasa budak faeekah nie kurang dapat nafkah batin kot.... tu yang merapu semacam...

Anonymous said...

BUKAN SEBARANG TETAMU PLAK TU...WAKIL SULTAN TU..DIA NAK PERHATIAN LA TU KUT...


~DAHLIA~

rakyat_jelata said...

Biasalah kaduk naik junjung... hehehe

Anonymous said...

dah andartu biasalaa orang kalo tak ada laki ....pikir sendirilaa woi apa perlu bagi kat dia untuk dia ... muahhahahahaha bommm

Anonymous said...

Andulusia yang mempunyai tahap kepuasan amat tinggi