Saturday, November 6, 2010

Yayasan Selangor Dirompak Oleh Kroni

Tan Sri Khalid Ibrahim sehingga hari ini masih mendakwa kerajaannya sebuah kerajaan yang telus, mengamalkan pentadbiran yang terbaik dan tiada salah guna kuasa serta penyelewengan biarpun telah dua kali mengalami Bajet Defisit. Namun di sebalik retorik dan kebijaksanaan perhubungan awam mereka, cerita-cerita di dalam kelambu mula terbongkar dan menunjukkan kerakusan mereka dalam memfaraid harta benda kerajaan negeri.

Dari isu lembu korban, “tinted” kereta peribadi sehinggalah kepada isu pasir, surat sokongan dan perlindungan eksklusif kepada kumpulan usahawan haram seperti rumah urut, spa, pusat permainan video dan pusat perjudian video.

Terbaru, Yayasan Selangor yang merupakan sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk memajukan pendidikan anak-anak negeri Selangor turut menjadi mangsa perompakan dan salah guna kuasa secara terang-terangan.

Menurut maklumat yang diterima, Yayasan Selangor telah membayar bonus kepada semua Ahli Lembaga Pemegang Amanahnya yang merupakan satu kesalahan di bawah memorandum penubuhan Yayasan Selangor. Menurut M&A Yayasan Selangor,

bersambung di sini

Setpol MB Selangor pernah mengatakan bosnya menolak insentif sebanyak RM 100 ribu tetapi RM 5 ribu diambilnya. Sini

Itulah buktinya MB Selangor mempunyai seorang setpol yang lebih sudu dari kuah dalam masa yang sama seorang pembohong.

Benarkah setpol MB Selangor jenis tersebut ? jenis apa ? klik di sini

No comments: