Friday, March 18, 2011

Ketua Umno Gombak Perlu Jawab Dakwaan Terhadapnya

Semalam dunia siber dikejutkan dengan penyiaran gambar Ketua Umno Bahagian Gombak , Abdul Rahim Kamarudin sedang berpelukan dengan seorang wanita tanpa memakai baju.

Sejauh mana kebenaran gambar tersebut tidak dapat dipastikan lagi. Mungkin gambar benar itu atu mungkin gambar tipu. Hanya tuan punya badan yang boleh mengesahkannya.

Oleh yang demikian wajib untuk Abdul Rahim bangkit dan menjelaskan perkara tersebut. Kalau fitnah katakan fitnah dan kami (blogger-blogger) akan tolong anda untuk tangkis fitnah berkenaan.

Kalau benar pula, katakan benar dan anda hendaklah meletakkan jawatan dengan segera dan berundur terus dari politik.

20 comments:

Anonymous said...

Saya setuju dgn awak saudara Faizal.

Anonymous said...

bro RBF..
mende ni biasa je kot pada UMNO...

ada duit...carik pompuan...enjoy sana sini...

tu yg pernah skali,lepas meeting siap buat party dangdut..
UMNO bahagian mana???hehehe....

nnti kita sambung story ye :)

p/s:cube berfikiran positif..tu bini muda dia kot...xkan la ada bini muda pun nak kena letak jawatan :)

-Warga Shah Alam-

Zek said...

Kita tunggu jawapan orang yang berkenaan sekiranya dia ada sesuatu untuk diperkatakan.

Jangan kita terburu-buru. Mungkin ada unsur fitnah. Zaman siber ini macam-macam boleh buat, kepala lain badan lain.

Anonymous said...

nak membalun pun tanggal la spek mata dulu.....huhuhuhu

Jeffry said...

DIA KENA BAGI STETMEN CEPAT SKET. KALAU TUNGGU LAMA2 NANTI MAKIN PANAS. JGN JADI LIABILITI DAN PENSABOTAJ PD UMNO

Anonymous said...

kalau ye bini muda ke bini tuake patut kah dia tebeng gambar tu sampai seme orang tengok nampak sangat maniac nya dan gatal nya dia macam tu nak jadi pemimpin negara??? kalau jantan atau betina lau dah gatal jangan lah sampai menayang gambat tak berbaju nampak sangat tak sopan nya gambar macam tu x sepatutnya tebeng seolah olah nak menunjuk sangan yang dia hebat diranjang lebeh dari porn star of india lagi he geli nya aku nak muntah jaga lah maruah umno maruah diri memang dah bercalar dah lantak lah jgn lah nak calarkan imej umno lagi cukup lah dah teruk tercalar selama ini tak ada perasaan malu kah? elok dipecat saja pokok lau dah berulat didahan x boleh dicantas lagi kena tebang seluroh pokok dan bakar hingg jadi abu dan abu tu campakkan dalam kolam kumbahan memang tempat najis tu saja sebaik baik nya

Wa Bo San said...

Aku bukan ni bukanlah pakar photoshop. Tapi aku tengok saiz kepala lelaki tu tak balance dengan badan dia. Pastu ton kulit muka dia (muka dia gelap sikit) tak sama ton kulit badan dlm gambar.

Kemungkinan besar gambar ini adalah gambar palsu.

Anonymous said...

pandai makan x pandai simpan ni..benda2 mcm ni la jadi penyakit barah dlm UMNO..

hanizam said...

macam tak ori je gambo ni....teknoligo sekarang, edjust lebih kureng, nampak real...

paling bagus, tuan punya badan perlu tampil untuk mengaku @ sebaliknya...nak bersumpah ke, ape ke terpulanglah...

ni kalau bini dia tengok mau tsunami kat area gombak...

bak kata orang, berani buat berani tanggung...

berani kerana benar, takut kerana salah....

Anonymous said...

hahaha.. aku benda pertama nak tngok superimpose atau tidak, tngok kat bhgian rambut die.. takan la x nampak shade antara celah2 rambut tu..

anyway. objektif utk bebaskan UMNO dr golongan pemimpin kaki maksiat ni perlu konsisten diteruskan..

Anonymous said...

warna kulit muka ngan kulit badan tak berapa ngam lah. Nak beromen pun pakai spek juga ? KACAU.....

Anonymous said...

kalo betul la dia,mmg bubye utk UMNO parlimen Gombak masa PRU13 nanti...

manusia said...

Gambar ni superpost. Kepala lelaki terlalu besar dan warna kulit muka terlalu gelam berbanding dengan kulit badan. Nisbah kepala lelaki dan wanita juga nampak tidak seimbang.

Anonymous said...

macam tak ori je gambar boy tu..
muka itam, tapi badan putih..
entahlah aku pun bukan pakar photo..
kalau s/impose..memang fitnah..
kalau betul..cepat mengaku je lah..

Anonymous said...

nak kira logik mungkin tak..sebab jika pakai spek mungkin diambil gambar masa lain..macam waktu tido,takan nak pakai spek nk lihat mimpi dengan jelas...ni idea pembangkang nak cari modal dalam pru nanti...cari la idea yang bernas..

Anonymous said...

Apa tak orinya, rahim dah mengaku pun. memang muka rahim macam tu, tak ada cahaya langsung ... hitam legam.

Rahim ni baru jadi ketua umno gombak dah buat hal, blum pun sempat bertanding. Dia dapat duit bujet rm 1j utk tolong orng kmpung, tapi satu sen pun kami tak dpt. rupanya dia pergi berjoli, berzina dgn pempuan muda.

hai rahim, rahim, dasar UMNO penyamun, kebas duit dan harta rakyat. Mampus kau UMNO ...

rosmah said...

Hai Rahim, aku ingatkan dengan aku saja yg kau tido, rupanya ada betina lain,

padan muka kau, nak mampusss ...

Anonymous said...

Pro-UMNO MCA Is Anti Buddhist !
Contributed by Anak Mami

Ven. Phra Piya Thammo,
Rumah Pangsa
Blk A-7-9- Jln Padang Tembak,
11400 Pulau Pinang,
Malaysia

Dear Devotees,

Before I commence of my letter-writing toward. All of you, I would like to inform all of you that I am not satisfy with the lawyer, Dato YIP KUM FOOK (MCA chairman Gombak) due to his bad inspirit impressions because he sent an inspector to come to our SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia to arrest me without any good reason, moreover, the lawyer, YIP KUM FOOK is not satisfy with Chief monk.

When the Chief monk had me to go to his Temple already and he went away and left me alone to take care until Chief monk come back to the Temple first and he also told me not to leave the Temple if any committees or the chairman want to chase me out, you don’t leave the Temple at all understand? Then I said, alright? To the chief monk! On the second Day, YIP KUM FOOK(MCA Man) came to our Temple and talk to me. He tired to make some inquiry from me and he asked me, where I come from? I told him that I came from Penang.

Then, I told to the lawyer (YIP KUM FOOK, MCA Man) that the chief monk came to Penang and fetch me and invited me to accompany him to go to his temple in K.L. I am not aware that YIP KUM FOOK(MCA chairman Gombak) is not in a good terms with the chief monk, chief monk already in this way, YIP KUM FOOK try to create trouble with me unnecessary. That is why, the lawyer want to chase me out of the Temple. Then I asked the lawyer, why you want to chase me out of the temple? Moreover, the Temple is not belonging to you, UNDERSATAND? Then, I asked him, who are you? I don’t know you at all, you have no right to chase me or control me at all, UNDERSTAND? You are just like a layman only. Do you know the regulations that any the chairman or committee cannot control the monks and the Nuns at all, also UNDERSTAND?

I scolded him like that. Then the lawyer (YIP KUM FOOK, MCA Man) is not satisfy with me and he told me that he will called the police to come to the Temple and arrest me. I told him to go ahead and called the police to come and arrest me. I won’t run away, I said to him like that. I have done nothing wrong toward you, why you want to arrest me? He said, he doesn’t like me to stay here. I asked him, why? Again. After this he got very angry with me, then he phoned up to the police and the police came to the Temple and told me to leave the Temple.

I told to the inspector of the again, I am sorry, I won’t leave the Temple because the chief monk had instructed me not to leave the Temple without his consent, UNDERSTAND? Then the inspector told me to leave, again. I told him I cannot leave the Temple because the Chief Monk hasn’t come back yet. This time, the inspector got very angry with me and he took out his handcuff and try to threaten me, then I immediately show off my hands for him to lock me up but he scare, then again, the inspector told me leave the Temple again but I still don’t want to leave the Temple.

Then I phoned up to the chief monk again and I told him that the inspector insisted want to arrest me, you better come back to settle the case for me. After this incident, Chief Monk came back to the Temple and take me to go to another temple and stay their. That’s all about this incidents! Last of all, I would like to inform all of you, that no committees or the chairman can control all the monks and Nuns at all also UNDERSTAND? “They are higher than the King,” also! So how can the laymen, the committees and the chairman to control them: – EVEN THE KING ALSO RESPECTED THE MONKS AND NUNS. Why the chairman doesn’t respect the monks and nuns? They will carry the sins later on, UNDERSTAND?

Yours in Dhamma

Ven. Phra Piya Thammo
Penang, Malaysia

Promoted by, การประชาสัมพันธ์โดย, द्वारा पदोन्नत, dipromosikan oleh, 促进了, விளம்பரப்படுத்துபவர்கள், التي يروج لها によって促進さ: Kepong Buddhist group….

Anonymous said...

margeemar: pro umno mca is anti buddhist in malaysia
敬爱的佛教伩徒,
有关马來西亜,吉隆坡,甲洞帝沙再也 (暹寺) 三宝寺 Samnak Sambodhi Buddhist Association No.19-21 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia. 所发生的纠纷, 经过阅读了,Venerable Phra Piya Thammo 和尚及叶金福律师 (Yip Kum Fook) 的双方书信之后, 再经实地旁听了觧,做为中间人,我要客观实事的说:
1.当一个和尚、初出道 (小学生),在修行, 若有缺点, 那是难免.他马华公会鹅唛區会主地席叶金福律师(Yip Kum Fook),却心眼看不顺,就电招警万到耒佛教之圣地要扣畄和尚耒耻唇出家人, 这是绝对不许可, 除非是殺人放火之大罪悪.
2.他身为马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook),却反其道而行, 在佛寺不依佛法而軽视佛教的精神, 以傲慢的手段,帶领一般黑社会的人耒挑衅和尚打架, 这也是不该有、更不是佛教修行者的行为.
3.佛教的圣地, 其主要的目地, 是让眾生修佛道, 不是政治争執的地方. 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 却利用佛教之圣地当政治活动的场所。如此果敢冒犯佛陀的教誨,更是大大的罪悪。
囯有囯章,彿有佛法,家有家规. 如果出家人有何不对之处, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook), 为何不向主持和尚投?让出家人自依和尚的條规处理、却强权一味要显示他是马华公会鹅唛区会及三宝寺理事会主席, 无法无天的应用霸道手段践踏佛教之圣地.为什么。。。。。为什么.
至今, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook),不当不歉愧,还要狡辩, 这又证明了他说一套, 做的又是另一套, 囗是心非, 所谓的两舌, 相当阴险. 身为律师, 受高深教育, 却应用如此悪毒, 横蛮无礼的作风污辱和尚, 相等于是耻辱佛教伩仰者。他叶金福律师(Yip Kum Fook)不向主持和尚投诉, 却自承英雄,电招外耒者.请问,身为將近20年的三宝寺主持和尚兼顾问,也是第一位 自筹建寺的大功臣,在大马南傳泒中,是闻名遐邇的高僧.其脸要放在那裡?同样的,要是台湾星雲大师的佛寺沙彌犯錯, 理事会没有礼貌自作主张,电招警方要扣畄其沙彌.我敢请问!星雲大师的自尊是怎样的感受?他叶金福律师(Yip Kum Fook)是后耒者,担任理会主席也不久, 竟敢应用如此,目无尊長的方式对待住持,间接的就是告大家,强迫住持和尚必远離,雀巢鸠要佔。这种用心不良, 有老千之谋, 的确令人不敢恭维。
縱观以上几项重点,我不是盲目的護持三宝, 而是要坦白的说;他叶金福律师 (Yip Kum Fook) 身受高深教育, 为律师者,本应通情达理才是,但遗憾的是, 却令人惊觉, 他厡耒就是彿书裡所讲的狡猾且残忍的此颣人。他叶金福律师 (Yip Kum Fook),利用他的专业知識, 懂得包裝自己的道德守則,以宗教为幌子手,到处募款,商业经营, 政治活动为重, 并没依循佛教宗教守则行事, 也没对人道作出任何貢献, 只不过借宗教之名捞取权和私利而己。
在此, 我奉劝, 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 好自为之, 免因果報应.

Anonymous said...

Dear brother and sister,

I am Myanmar who working in Malaysia more than 10 years and I would like to explain about SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION. Therefore, recently I stayed at Sasanarakkha Buddhist Sanctuary (SBS), Taiping, Perak. I am very close with Ven. U Nandiya Maha Thero.

My monk Ven. U Nandiya is very good heart and compassion to everyone in the world, also I heard when he stayed at Kuala Lumpur Buddhist Temple, he lend donation money to President of Temple(Datuk Yip Kum Fook, MCA Gombak) with amount RM20,000.00 only and he said that money belong to Myanmar society in Malaysia.

On the other hand, my monk said, also many things happened when he stayed there because committees always disturbing, I am very sadly about that matter, why committees are very poor and crooks. Others Temple, people come to Temple to respected Buddha and Monks, also give red packet to monks. Why this Temple, monks must give money to committees, this is opposite.

If anyone receive or read this message, please inform to DATUK YIP KUM FOOK to return that amount to my monk as soon as possible.

My monk contact place:

Ven. U Nandiya
Sasana Daja Buddhist Temple
49 Bombay Street, Lidcombe NSW 2141.
Tel: (02) 9649-8124

With kindness

KO KO NAING
Taiping, Perak, Malaysia