Monday, December 20, 2010

Bravo Umi Hafilda

Satu persoalan yang agak menarik ditimbulkan oleh adik Azmin Ali dalam tulisan terbaru di blognya semalam.

Sebelum ini saya pun tidak pernah terlintas ke arah itu. Apabila membaca posting terbaru Umi semalam baru saya terfikir.

Pada tahun 1998 sebaik sahaja Anwar dipecat, dia dan penyokong-penyokongnya telah menuduh ianya satu konspirasi.

Umi telah berjaya menjawabnya dan menafikan itu semua adalah konspirasi . Sila klik di sini.

Anwar dan Azmin pasti tidak lena tidur malam dengan kehadiran Umi ke dunia blog.

4 comments:

Baru sedar.... said...

Bro Azmin ANAK DERHAKA pasti tido lena dibuai mimpi indah dicelah kelangkang Anwar aljuburi,nikmat belakang Azmin A.D satu 'ANUgerah tuhan' pada anwar aljuburi wawawawawa.....Pendedahan yg cukup menarik dr Ummi kepada penyokong tegar anwar agar gunakan akal bkn lubang juborrr tuk menilai siapa anwar munafik yg sebenar....kpd juak pkr yg suka kene KENCING HANCING dan minum air kencing anwar aljuburi terukan sokongan anda....ahahahaha

ameen said...

Apabila talipon berbunyi kedengaran suara seorang tokoh pemimpin yang sangat-sangat saya kenali iaitu Anwar Ibrahim dengan nada rasa cinta dan menggoda. Tetapi apabila beliau terperasan bahawa saya bukanlah wanita yang dicarinya maka beliau meletakkan talipon. Kebodohan beliau nampak jelas apabila beliau memanggil semula dan inilah perbualan kami:-
Anwar : I nak bercakap dengan Shida (Shamsidar, isteri Azmin)
Ummi : Siapa ni (Agak keras)
Anwar : Anwar (Dengan nada yang agak perlahan)
Ummi : Is it Dato' Seri?
Anwar : Ya, bercakap
Ummi : Sorry, I didn't recognise your voice just now. (Tujuan saya untuk memerangkap beliau bagi memastikan beliau adalah pemanggil yang meletakkan telefon sebelum ini. Beliau tidak menafikan)
Anwar : Ha... tulah suara you seksi sangat. You have a lovely voice. I dok ingat salah rumah, that's why I letak phone
Ummi : hah... apahal
Anwar : I nak tanya fasal Afifa (Anak bongsu Azmin). Rindu kat dia
Ummi : She's okay, alhamdulillah sihat.
Anwar : Tak apalah thank you.
Apabila gagang talipon diletakkan, maka berdetak hati saya mengesahkan gerangan si lelaki tersebut dengan pembantu rumah (Aton - pembantu rumah Azmin selama 8 tahun) mengaku itulah gerangan si lelaki yang sering memanggil setiap hari.

DIALOG-DIALOG YANG MENIMBULKAN SYAK WASANGKA

Dialog I
Dalam satu perbualan Shamsidar dengan pembantu rumahnya (Aton)
Shamsidar : Kesian Afifa, orang jumpa papa (Anwar) hari-hari tapi Fifa jumpa papa sebulan sekali
Aton : Kalau dah tahu jumpa papa sebulan sekali, kahwinlah dengan papa.
Shamsidar : Itulah yang susah ni, papa sana tua, abah sini (Azmin) muda, pening kepala.
Dialog II
Apabila membuat panggilan talipon Anwar akan sering berkata seperti ini melalui pembantu rumah:-
Anwar : Ton, Datin Seri (Shamsidar) ada?
Dialog III
Percakapan yang sering terjadi antara anak perempuan Azmin yang sulung, Liyana (7 tahun) dengan anak keduanya Shazrin (5 tahun). Norlia adalah kakak Azmin dan Ummi.
Shazrin : Mak Long, jangan cubit Fifa. Mummy kata dia anak Menteri. Anak uncle Anwar.
Norlia : Ayen, mummy ada boyfriend tak?
Shazrin : Ada
Norlia : Siapa boyfriend mummy?
Shazrin : Uncle Anwar
Norlia : Kenapa Ayen tak cakap abah, mummy ada boyfriend Uncle Anwar.
Shazrin : Mummy kata nanti abah lepuk (pukul).
Norlia : Nana, siapa boyfriend mummy?
Liyana : Uncle Anwar
Norlia : Mana Nana tahu?
Liyana : Alah Mak Long ni, mummykan cakap pelan-pelan, lama-lama dengan Uncle Anwar, mestilah boyfriend dia.
Perbuatan Shamsidar telah menimbulkan satu budaya negatif, di mana mengajar anak-anaknya yang tidak mengerti apa-apa melalui proses pembesaran yang bercanggah dengan nilai budaya dan agama.

Dialog IV
Melalui perbualan Shamsidar dan Ummi.
Shamsidar : Cantik tak handbag I?
Ummi : Bolehlah.
Shamsidar : You nak tahu siapa bagi?
Ummi : Siapa dia?
Shamsidar : Boyfriend I.
Ummi : Siapa boyfriend you?
Shamsidar : Hai.... Anwar Ibrahimlah.
Ini adalah sebahagian dialog yang tidak sedap didengar dan telah menimbulkan syak wasangka kepada kami seluruh keluarga (kecuali Azmin) sehingga membawa penyiasatan kes.

Dipetik dari "Laporan Perihal Salahlaku Timbalan Perdana Menteri (Anwar Ibrahim)" bertarikh 5 Ogos 1997 kepada Perdana menteri Malaysia (Tun Dr. Mahathir Mohamed) yang dihantar oleh Ummi Hafilda dengan persetujuan bersama kelima-lima adik beradiknya iaitu Norlia Bt. Ali, Intan Dawini Bt. Ali, Mohd Azman Bin Ali, Azwan Bin Ali dan Ummi Hafida Bt. Ali. (Nota : Seorang lagi keluarga mereka ialah Azmin Bin Ali, suami Shamsidar Taharin)
(COPY DARI mulutmelayu-realiti.blogspot.com )

ameen said...

Best meletup
http://mulutmelayu-realiti.blogspot.com/2010/12/mungkin-kito-serupo-kito-serupo.html

Shaharudin Z.Shah said...

Mudah-mudahan selepas membaca posting UMI yang terbaru akan membuka pintu hati mereka yang masih menyokong Anwar Ibrahim.
AMIN!