Friday, December 3, 2010

Rakyat Selangor Berarak Ke Istana

Rakyat Selangor berarak ke Istana hari ini bagi menyerahkan memorandum kepada DYMM Sultan Selangor berhubung hasrat PKR untuk menghapuskan ketuanan melayu.

Ulasan lanjut bakal menyusul kemudian.

22 comments:

blogenstarz said...

PENENTUT UNISEL DITUNTUT MENJALANI KERAHAN TENAGA

Universiti Industri Selangor (Unisel) hari ini memberikan lampu hijau kepada mahasiswanya untuk menyertai perhimpunan 'baju merah' bagi menentang kenaikan harga air sebanyak 37 peratus di negeri itu.

Naib Canselor Unisel Prof Datuk Dr Rosti Saruwono berkata, pihak universiti menerima tindakan itu selagi mereka tidak melanggar peraturan universiti dan undang-undang negara.
Menurutnya, ini kerana, secara tidak langsung menunjukkan golongan "pemimpin masa depan itu" kini lebih bertanggungjawab walaupun masih di peringkat pembelajaran.

"Mungkin mereka ingin menyerahkan sesuatu memorandum, itu memang kami (pun) sentiasa terima."Terus memuji mahasiswanya, Dr Rosti berkata di Unisel golongan itu memang aktif dan peka dengan pelbagai isu, termasuklah isu Palestin dan nasib haiwan.

Kelmarin, kumpulan mahasiswa, termasuk, Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPP) universiti itu berikrar mengiringi Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong dalam perhimpunan Ahad ini.

PELAJAR PUN DILACURKAN DEMI KEPENTINGAN POLITIK PR !

FUCK UMNO said...

BUTUH KAU UMNO BN BABI!!!
MINYAK NAIK!!!!PUKIMAK BAPAK KAU!!APA? APA? SENGEH LAGI PUNGKOK KAU!!!PADAN MUKA MELAYU

Anonymous said...

hidup melayu yg mempertahankn ketuanan melayu!jgn gadaikn msa dpan bangsa melayu kita spertimana singapura

anti bohmau said...

Assalamu'alaikum rbf,

SYABAS rakyat selangor & gabungan gaps!! semoga perjuangan anda semua berbekas & dapat menyerlahkan kebenaran sebenar yg berlaku di selangor. realiti buruk hasil mimpi indah pr...

Anonymous said...

"FUCK UMNO said...

BUTUH KAU UMNO BN BABI!!!
MINYAK NAIK!!!!PUKIMAK BAPAK KAU!!APA? APA? SENGEH LAGI PUNGKOK KAU!!!PADAN MUKA MELAYU"

kalo kome ni sorang islam & melayu ... memalukan ajer ... mencarut dan maki hamum orang tu jer kerja kome .... kesian ... ??? ni lah akibat nya dok ikut sangat cakap-cakap ustat & ulamak pembangkang ....???

Anonymous said...

kepada FUCK UMNO, nanti anda akan menyesal dengan kata-kata kasar anda itu.

Suram Muram said...

FUCK UMNO...
FUCK OFF!!!
BUTOH!!!LANCXX!!!
SEMUA UNK LU...
LU INGT LU SORANG JE...
BLH MAKI ORG...
KALAU ADA BERANI...
KASI KENAL DIRILAH...
PENGECUT!!!
KONXX KECIK...

Anonymous said...

akhirnya berjaya jugak UMNO kerahkan semua bahagian untuk turun..

for sure banyak belanja minyak..

kalo sebelum ni demo pun sorok2 muka blakang manila kad..

tahniah la umno...
dulu anti demo...
skang dia pun nak demo...

hahahaha...lawak2...

serangan akhbar Selangorkini yang diedarkan setiap dua minggu pada rakyat selangor terutamanya isu syabas benar2 menggerunkan UMNO...

kelam kabut umno selangor dibuatnya....

teruskan wahai umno...
akan tiba saat aku dedahkan rahsia salah satu umno bahagian yg akan buat RBF and co. terkejut beruk...
cuma tunggu detik terbaik...

nantikan...nantikan...

akan aku dedahkan wajah2 pejuang melayu ini...(kononnya)..

(jangan sorok plak posting ni RBF..)

-war begin-

Anonymous said...

Isi minyak penuh beza RM2 je. Mahal lagi minum teh dengan makan roti canai kat kedai mamak.

Ular Menyusur Akar said...

FUCK UMNO,
Kau pun ada kat sini? Kau cut and paste jampi mentera engkau tu dekat semua blog? Yang jelas kaki fuck bukan UMNO. Raja drama engkau tu yang kaki fuck dan telah di diheret ke mahkamah. Dah gitu lama kes, engkau belum tau lagi?

agbr47: Akibat kecik-kecik ponteng sekolah.

Anonymous said...

tu bukan melayu tu yg cakap mcm tu,tp aku jamin ni mesti paria punya keja,sebab cara sebut punggung pun tak betul jadi "PUNGKOK" tu cakap org2 paria tu..berani tunjuk diri la!!!!!.

Anonymous said...

FUCK UMNO !!

BUBUBUTO, BABABABI , SISISIAL LU ...

BABABABANGSAT LU , KEKEKEPALA HOHOHOTAK KAKAKAKAU MAMAMACAM KAKAKAKALID BOBOBODOH GAGAGAGAPP...

Anonymous said...

Fuck umno & Suram Muram:
-Orang kalau bengap sejarah ,kuarang membaca,pengetahuan cetek camnilah...jadi pencacaila sampai bila2 hahahaha...-

Anonymous said...

Hai saya Dalifa.Kami dari kumpulan wang simpanan sendiri..

Hidup sekarang makin teruk.yang kaya terus kaya...yang susah terus susah..Puncanya satu je..WANG...yang diperlukan untuk keperluan dan bukannya kehendak.Pada siapa hendak ku mengadu kerana tiada yang sudi membantu.

Anonymous said...

buat dalifa,boleh terus jumpa PM Najib kita...

saiful bukhari pun senang2 dpt jumpa PM...xkan anda x berpeluang...


mintak RBF dpt aturkan..
sebelum rakyat lain berhimpun membantah kenaikan menggila dari kerajaan...

kalo satu2 item jer yg naik xpe..ni tidak,4 serentak..

tahniah RBF,tahniah BN...

To Live Again said...

To war begin..

Woi dol..Ada ke ko ckp umno yg organise perhimpunan 2..Woi GAPS 2 dll adalah ngo..Sm la mcm BERSIN(BERSIH),Bar council,GMI dll yg anjur perhimpuan atas nama ngo tp terang2 di pihak hadapan suma pemimpin tertinggi PR..2 pon ada hati nk kata yg 2 adalah suara rakyat yg ingin bersuara tnpa didalangi mana2 parti politik...Ptuuuiii la..

Yg semlm 2 ada ke ko nmpk muka najib,muhydin dll..2 la byk sgt bc HARAMKAH minda jd jumud dn tertutup..

Tp aku suka ayat last ko yg konon tkt RBF nk sorok2 komen sampah ko hahhahahah..Xde maknanya dia nk sorok komen ko..Yg komen2 dfr spesis sm mcm ko (fuck umno,umnoapco dll) lg pon dia x remove setakat komen ko dia nk remove buat ape..Dia x remove sbb dia nk tunjuk level pencacai PR..

hanizam said...

mentaliti pemikiran penyokong PAKATAN...taraf sampah...nak kata tak sekolah, dulu belajar sekolah kerajaan...

anak sape yang malang ni...

hanizam said...

pada budak-budak UNISEL tu, baik korang belajar betul-betul...dah dapat pinjaman tu, bila habis belajar, dapat kerja elok-elok, jangan malu-malu bayo balik pinjaman tu...

setakat nak jadi BERUK suruhan PAKATAN, buang masa je..upah tak seberapa, yang untung NC korang gak...ampu banyak-banyak, dapat lebih masuk poket...

Anonymous said...

live again:

aku dok dedahkan isu gaji bos syabas baru2 ini..

knape xde sorang pun supporter umno/Bn sokong bos syabas ni?

logik ker bergaji lebih 400k,kemudian dok tuntut nk naikkan tarif air...

org2 atas Syabas ni semua senyum lebar,duit masyuk mcm air...


pastu ramai plak yg aku baca dok puji syabas...korang cuba pergi area PJ area seksyen 18..tgk kualiti air kat sini...bertahun2 dok komplen,punya lambat tindakan syabas....

lepas kene tekan dgn isu ni,baru Syabas dok kelam kabut bertindak balas terhadap semua komplen tu...

skang ni baru nak anta notis utk tukar paip...hampir 5-6 tahun menunggu...

baru Syabas tau langit tu tinggi ke rendah....

korang supporter BN x tgk ker carta kenaikan harga air jika BN still perintah Selangor yg dipersetujui oleh khir dgn bos Syabas??

untung berpuluh juta,gaji berjuta setahun..lagik mau cekik rakyat???

-war begin-

To Live Again said...

Anon December 5, 2010 5:09 PM

Nk cita pasal gaji CEO syabas besr..Ok aku pon x setuju dgn hal 2..Tp kn ko cuba check latar belakng Kamadrudin Jaafar, Azmin, Rahim Ghouse dll masa diaorg jd org2 kuat nuar..Jwtn biasa2 je pon setiausaha politik, setiausaha sulit la ape kejadah lg la..Tp time 2 msg2 dh jd jutawan pon..Mana dtg duit ni suma..Ms Tun M dedahkan yg diaorg ni jd ceo proxy di berpuluh malahan beratus syarikat pon mati2 pon org2 PR x pecya..Ni jauh lebh kejam..Mengguankan kedudukan utk kroni..

Si khalid 2 dulu..Mkn gaji dgn guthrie 2 smpai blh jd millionaire..Siap penah nk menuasai Guthrie dgn PNB lg..Blh byg x berapa ratus ribu gaji dn berapa puluh juta yg dia kaut smapai blh pasang niat utk menguasai Guthrie sebuah GLC..

Hr ni dia nk menyalak pasal ada org gaji mahal..Ooo org gaji mahal mula la cekik darah,hisap darah rakyt..Tp kalau org sndiri kaya mula.."Ala dia layak..Lagipon dia bwk byk keuntungan biar la gaji dia mahal..

1 lg pd puak2 pencacai PR di sini yg hanya berani bantai keromo pkai nama anon..X pyh dok menyalak la woi..Dedahkan la identiti..Sekurag2 pkaia nickname sbgai ID kalau nk berhujah br blh kita kenal dn kita bertanggungjwb dlm setiap hujah kita..

Anonymous said...

to hanizam...

xyah la kondem dak2 UNISEL tu..

yg UITM tu mende plak...sama2 berdemo bantah cadangan khalid ibrahim utk open uitm kepada bangsa lain...

time tun mahathir bagi cadangan sama dulu,kenapa diam menikus jek??

nk aku reveal lagik?

MPP uitm yg dipilih saban tahun biasnya akan didedahkan dengan program2 yg melibatkan UMNO/BN...

jika ada pilihanraya,mereka akan turut sama ikut dan berkempen untuk kerajaan...

-war begin-

Anonymous said...

kpd org melayu yg celake n bodoh....nk menghancurkan ketuanan raja silalah pg mmpos...hang lg baik mati dr idup bro......
FUCK PAS>>!!!!!
FUCK DAP>>!!!!
FUCK PKR>>!!!!
babi punya olang....
hang cleka punya mnusia...