Friday, July 8, 2011

KL Lengang Malam Ini

Lima tahun sekali pun kita tak akan jumpa suasana seperti ini KL. Gambar diatas saya rakam di Jalan Tun Razak kira-kira sejam yang lepas. Di sesetengah tempat kita boleh menari di atas jalan raya.

Boleh dikatakan kegiatan ekonomi di KL hampir lumpuh malam ini. Jalan raya lengan, pusat membeli-belah lengang, kelab malam pun lengan. Pelancong asing ramai yang sudah lari pulang, kata seorang pekerja hotel.

Semua ini tidak akan berlaku sekiranya penganjur perhimpunan memutuskan untuk mengadakan perhimpunan di Stadium Shah Alam awal-awal tadi. Difahamkan baru malam ini mereka putuskan untuk menukar perhimpunan ke sana. Itu pun belum tentu boleh dipercayai lagi. Mungkin mereka hendak alih perhatian polis supaya tinggalkan KL.

11 comments:

Anonymous said...

KL Lengang macam cuti Raya Puasa dan Raya Cina...bezanya Mat Indon & Mat Bangla tak der melepak kat KLCC..Semoga kaum keluargaku selamat di Kg.Datok Keramat luar..

Shaari said...

pencacai bershit selamat disiram esok. puak2 pas mesti tgh kobar-kobar nak jihad esok dengan jaminan sorga poknik. yang untung cina DAPigs jugak. goyang teloq tgk org Melayu pas pkr kena bodo.

Anonymous said...

alamak depa dah start main polis sentri la pulak malam2 nie. Teringat kecicik2 dulu pada malam ramadan..hehehe

Anonymous said...

Ambiga pukimak pegi mamposs

MOHD HUSSEIN said...

MEMANG KAUM CINA JUGA YANG BIJAK MEREKA CUMA MENJADI PENONTON SEBUAH DRAMA YANG PELAKUN PELAKUN NYA TERDIRI DARI ORANG ORANG MELAYU....KAUM KITA YANG TERPAKSA BERPERANG SESAMA SENDIRI, BERPECAH DAN BERKONFRONTASI....SEDANGKAN KAUM LAIN BERSANDAR ENAK DI KERUSI EMPUK...MENUNGGU PELUANG YANG DATANG BERGOLEK UNTUK MENANGGUK DI AIR KERUH....MENGAPA BANGSA KU TERLAMPAU BODOH TERUTAMA SEKALI MANUSIA DALAM PAS DAN KEADILAN....KALIAN GAGAL MENGGUNAKAN AKAL YANG DIKURNIAKAN ALLAH..KALIAN TERLAMPAU MENGIKUT KATA HATI TANPA BERMUHASABAH DIRI.....KALIAN SEBENARNYA MENGALAMI PENYAKIT HATI YANG KRONIK
"INGATLAH HADIS NABI... "KETAHUILAH BAHAWA DALAM SETIAP JASAD ITU ADA SEKETUL DAGING YANG APABILA IA BAIK MAKA BAIKLAH SELURUH JASAD, DAN APABILA IA ROSAK MAKA ROSAKLAH SELURUH JASAD, KETAHUILAH BAHAWA IA ADALAH HATI "-SAHIH BUKHARI DAN MUSLIM.....PENYAKIT INI BUKAN SAJA MENIMPA GOLONGAN PENCACAI PAS TETAPI IA JUGA MENULAR KEPADA SELURUH PEMIMPIN ATASAN PAS TERMASUKLAH NIK AZIZ,HAJI HADI, MAT SABU,MAHFUZ SERTA RAMAI LAGI ULAMA TERBILANG PAS......DEMI ALLAH PERJUANGAN TERLAKNAT DAN KEJI INI TIDAK AKAN MENDAPAT PERKENAN ALLAH.....BAHKAN IA NYA MENDATANGKAN KEMURKAAN ALLAH..PERCAYALAH...PERJUANGAN BACUL INI TIDAKA AKAN KE MANA...BAHKAN IA NYA MERUGIKAN MASA...IANYA SIA-SIA.......SESUNGGUHNYA INSAN YANG WARAS DAN TERARAH MINDA NYA MASIH RAMAI DI LUAR SANA..BERBANDING DENGAN MANUSIA YANG HILANG KEWARASAN......PERCAYALAH INSAN -INSAN YANG BERAKAL INI TIDAK AKAN MEMBIARKAN NEGARA INI MUSNAH OLEH TANGAN TANGAN SYAITAN.....MEREKA KAN BANGKIT..MEREKA AKAN BANGKIT...MEREKA AKAN BANGKIT........TAKBIR ...TAKBIR...ALLAHUAKBAR ..ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR.....

Anonymous said...

Bro RBF boleh tak buat posting tentang video ini?

http://bit.ly/qsrfjz

Anonymous said...

Dari undian kepartian mandapati 40% adalah tidak memihak kepada mana-mana parti politik, pesanan saya bahawa dibahu andalah tergalas tanggungjawab untuk memberi kemenangan kepada mana-mana parti politik yang akan memenangi pilihan raya ke 13 ini nanti. Maka berfikir lah dengan rasional supaya keputusan yang kita buat itu nanti tidak menjejaskan masa depan pewaris-pewaris iaitu anak dan cucu kita.

Kita sudah hidup dalam keadaan aman dan makmur. Kenapa perlu dicari sesuatu yang belum pasti, hanya janji yang belum terbukti.

Sokonglah kerajaan persekutuan yang ada hari ini. Nescaya kita diberkati oleh Allah dalam keadaan selamat dan sejahtera.

WARGA SEBELUM MERDEKA

Abu Idris said...

arrayah.info - Demonstrasi Khilafah 2.0 berjaya bukan Bersih 2.0

Anonymous said...

Memang haramjadah pembangkang ni

Yang paling haramjadah adalah Brother Anwar Bin Ibrahim alias B.A.B.I.

B.A.B.I. pengkhianat negara tersohor didunia.

Pencacai PKR n PAS manusia dungu tersohor dalam dunia

Lebai malang PAS paling dajal didunia

Anonymous said...

Bersabarlah kita, apabila aljuburi jam omega tiada di muka bumi ini, negara kita akan aman kembali. Bertahan kita menentang aljuburi ini. Hanya beberapa tahun dia boleh hidup. Dah tua anwar tuh.

Anonymous said...

memang setan ambiga tu! nak aje ako sepak trajang!