Wednesday, July 13, 2011

Nak Tanya Sikit...

Kalau polis tembak meriam air dalam kawasan hospital satu kesalahan, bagaimana pula dengan perusuh-perusuh yang menjadikan kawasan hospital sebagai kubu mereka ? Adakah itu tak salah ?

Selepas ini kalau ada perompak yang baru lepas merompak, minta mereka lari masuk kawasan hospital.Kerana polis tak boleh ambil tindakan dalam kawasan hospital.

16 comments:

Anonymous said...

hehe...

brsembunyi dlm kawasan hospital,ok la tu...

PBB pun da cakap,x boleh serang org awam dlm kawasan skolah atau hospital..

lain la patriot,kene sembur je,terus menyorok blakang FRU...

lawak betul

-warga shah alam-

Anonymous said...

ANAK MAT SABUN
Perusuh tidak bersalah andai jadikan hospital tempat kubu mereka, asalkan yang merusuh tu adalah pengikut Wali trompah, pengikut peliwat terhormat, dan pengikut Karpal Sigh, ada paham??
Mereka bole melakukan apa saja di mana saja kerana telah mendapat restu dari Dewi Ambiga Ama Pundek.so memang la polis yang bersalah dalam pekara nie.

Anonymous said...

RBF,
Nanti depa tanya perompak tu....hang parti mana...kalu parti Kami...ok.....eh silap.....hang sokong parti Kami tak......eh silap lagi...parti Kami zaid yg punya........kalu mcm tu depa nak tanya apa kat perompak tu........last last depa buat teka teki.....susah payah gali dah dapat depa buang jauh-jauh...... cer teka...cer teka.....

maae said...

kita ni asyik bertepis je dengan perbuatan jahat mereka.itu la,ini la,kata kita buat elok la,kita baik lah,bagus la,sampai media luar pun tengok kita macam taugeh je....

kan lebih baik kuatkuasakan undang-undang?kalau dah salah,dah haram,jelas menderhaka,jelas buat kerosakan melanggar perlembagaan,ingkar kepimpinan sedia ada,menderhaka,tak kah begitu cara mengawal nya?

media asing di sogok,di bayar.ikut rentak pilihan siapa,pengaruh siapa.jika tidak amnesty bingai tu pun boleh memihak.mungkin semua dah "all well planned".....

yang tidak pernah bersedia dan terus-terusan menafi dan mengalah ialah kerajaan kita sekarang tidak pasti hala tuju nya untuk memuaskan hati majoriti rakyat yang cintakan kedamaian,terutama dalam lenggok polo
politik jalanan sekarang.nanti pru 13 semua nya kalangkabut. sekarang cukup baik menyempurnakan apa yang kurang....

Anonymous said...

Banyak sangat songehnya ..buat betul pun tak guna...patut sumbat saja sebagai tahanan ISA sebab mereka ini memang tak guna.Minda mereka Umno buat apa pun tak betul jika satu hari nanti depa yang memerintah depa akan menjadi mangsa time tu bangsa asing dalam jawatan melayu kerja ladang lah. Sekarang penang melayu tinggal di flat usang bangsa asing tinggal kondo itupun mereka tak rasa lagi ish ish biarkan mereka rasa pada saatnya. Menyesal tak guna lagi lihatlah melayu di seberang Pulau S... angguk angguk gelang gelang ska tak suka dok diam diam nanti kelaur suara ...dah ada orang cekup bawa masuk kem siapa pun tak tau jadi apa kat dia. Melayu memang BODOH. Aku pun melayu juga tapi nak buat camana puak nie memang busuk hati.

Anonymous said...

Anon 2.01..pasal ISA jgn la kita ckp lg, sbb nyer menteri berkaitan tk guna punyer ISA tuh..telur dia mana ada nk pakai ISA...AMARAN bole laa dia bagi...beribu ribu AMARAN confirm dia larat...byk NGO dh desak gunakn ISA, tp dia buat pekak jee...patut la puak2 nie naik kepala..

Anonymous said...

Ni la die.. Yg dikate perusuh tu merompak ke bl diorg lari? Polis suruh disburse diorg disburse tp dikejar dgn pancutan air n gas pemedih mata!! Lari kt spital atleast x pyh mintak tlg polis kl sesak napas.

Anonymous said...

mangkok hanyun jenis ini kaulah yang benar sekalipun dia orang tak terima ...lebih kurang macam abu jahal dan abu lahab

Anonymous said...

mangkok hanyun jenis ini kaulah cakap yang benar sekalipun dia orang tak terima ...lebih kurang macam abu jahal dan abu lahab

Anonymous said...

Tergelak dah berapa hari tak boleh stop macam mana ini?

95% Melayu, yang lain tu menyorok kat mana eh?

Ketua Hindu.. hahahahahahaha

Dia sekadar dapat pengikut dari kalangan MELAYU hahahaha

termasuk Makcik yang satu, nak pi Masjid pasai nak pi berak hahahahaha

polis tak kasi izin dia tadah tangan kat tuhan kata POLIS zalim hahahahahahaha

Orang Hindu pun tak keluar sokong dia, hahahahahaha

Anonymous said...

kalo dorg semua lari spital tu dah betul la....

cuma salah spital jerk.....

sepatutnya dorg lari spital mental
tanjung rambutan.....

e2 baru betul........

Anonymous said...

Sengaja cari perlindungan di kawasan hospital supaya boleh spin kata polis kejam kalau kena siram. yang kena pendemo dan konkrit dinding. hospital tu pun tak kecoh.

Anonymous said...

lU ORANG PERNAH KENA KEJAR ANJING TAK?

kALU LU LARI ANJING LAGI KEJAR, TAPI KALAU LU BERANI, LAGI LAGI KALAU HAYUN DENGAN BELANTAN, KONFIRM LARI LINTANG PUKANG ANJING ANJING TU!!

ITULAH PKR DAN PAS, SIFATNYA SAMA MACAM ANJING DI ATAS KERANA MEREKA MEMANG SPESIS ANJING,

KORANG FAHAM KAN ANJING, BAIK CAM MANA PUN , HARAM TETAP HARAM, SEBAB TU ORANG MELAYU PERIBAHASAKAN ANJING NI MACAM MACAM

- MELEPASKAN ANJING TERSEPIT
- ANJING DENGAN BAYANG BAYANG
- MACAM ANJING DENGAN KUCING

MANA ADA PERIBAHASA MELAYU YANG BAIK BAIK TENTANG ANJING?

Tengok PKR PAS tengok Anjing

Anonymous said...

polis tembak water cannon dlm mulut lge pun tak salah. jangan takut.

Anonymous said...

Penjenayah perlu diserang walaupun dalam hospital demi keselamatan pesakit & hospital.

Anonymous said...

mne boleh samekn ngn perompak. ni org awam yg xbersenjata. tibe2 diserang mcm tu skali.