Wednesday, May 2, 2012

Khalid Ibrahim Senyum Apabila Wartawan Tanya Kes Azmin


Daripada awal kes gambar-gambar yang disebarkan mengenai Azmin Ali hati saya sudah mengesyaki itu semua mainan politik sesama PKR untuk membunuh sesama sendiri. 

Cuba anda ingat balik kejadian kamera tersembunyi yang dijumpai dalam bilik pejabat Khalid Ibrahim pada tahun 2010. Siapa yang mempunyai akses untuk masuk ke dalam pejabat Khalid sehingga boleh pasang kamera ? Umno ? BN ? Rahim Thamby Chik ?  Semuanya jauh sama sekali. Hanya orang-orang keliling mereka (PKR) sahaja yang boleh melakukannya.

Sampai ke hari ini Khalid Ibrahim tidak buat laporan polis. Kenapa ?

Beberapa hari ini pula timbul cerita Azmin. Nasib Azmin tidak sebaik nasib Khalid kerana gambarnya tersebar. 

Cuma apa yang saya nak kongsikan dengan anda adalah tentang sikap sikap Khalid Ibrahim apabila ditanya oleh wartawan hari ini.

Laporan dari FMT
SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengambil sikap berlepas tangan berhubung dakwaan foto lucah seiras Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali dengan seorang wanita yang kini tersebar luas dalam berbagai blog.

Beliau sekadar menjawab ‘tiada komen’ dan tersenyum apabila soalan mengenai perkara ini diajukan para pemberita selepas mesyuarat mingguan exco di Bangunan SUK, di sini petang tadi. Beberapa exco yang hadir turut tergelak kecil.

Kebiasaanya jika apa-apa yang terjadi sesama mereka, cepat-cepat mereka akan nafikan dan tuduh itu kerja Umno. Tapi kali ini lain pula sikap Khalid Ibrahim.

Kalau ada sesiapa yang masih ingat tahun lepas sewaktu wartawan bertanyakan Wan Azizah berhubung jam tangan Anwar. Khalid yang berada disebelah tolong pertahankan Wan Azizah.


Tapi kali ini kenapa Khalid tidak tolong Azmin ?

Maknanya apa yang saya syak selama ini sepertimana yang saya katakan di perenggan pertama, bolehlah dikatakan benar. 

Tapi , Umno juga yang kena.....

6 comments:

Anonymous said...

pukul dulang kayu serpih, mengata orang sendiri yang lebih. Tula...Tuhan bayar tunai lagi segala fitnah yang dibuat oleh puak2 PR. Hari demi hari keaiban juak2 PR didedahkan untuk analisa warga msia agar jangan tersalah pilih semasa PRU13 nanti...ayuh bogelkan sorang sorang, kita tengok sapa punya yang bengkok, yang lurus, yang panjang, yang kontot, yang dempak, yang mematuk, yang yang yang......

Anonymous said...

Ummi Hafilda Yakin 99.9 Peratus Imej Lelaki Skandal Seks Adalah Azmin Ali
GEORGE TOWN, 2 Mei (Bernama) -- Adik kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali, Ummi Hafilda hari ini berkata beliau yakin sehingga tahap 99.9 peratus bahawa gambar lelaki terbabit dalam skandal seks yang tersiar dalam akhbar dan laman blog adalah imej abang kandungnya itu.

Sehubungan itu, beliau mencabar Azmin membuat laporan polis untuk menafikan gambar yang tersiar di akhbar dan beberapa laman blog tempatan adalah bukan dirinya.

"Sebagai adik, saya kenal benar dengan abang saya. Dari aspek potongan rambut, susuk badan dan cara berpakaian itu memang dia," katanya kepada pemberita di sini.

Beliau turut mendesak Azmin mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar dan blog terbabit bagi membersihkan nama baik keluarga mereka dalam tempoh tujuh hari.

Katanya, jika Azmin tidak berusaha untuk membersihkan namanya, beliau sendiri akan membuat laporan polis bagi mengetahui perkara sebenarnya dan jika Azmin didapati memang terbabit dalam skandal seks itu, abangnya haruslah meletak jawatan sebagai wakil rakyat.

Katanya, jika benar Azmin berkelakuan seperti itu, dia telah mencemarkan nama keluarga dan tidak layak untuk menjadi pemimpin masyarakat sebaliknya harus meletak jawatan dan memberi tumpuan kepada keluarga.

-- BERNAMA

Anonymous said...

Alert (satu lagi gelombang fitnah Fuckatan akan dihasilkan):

Pagi ini 3 mei 2012, suaram akan membuat sidang akhbar mengenai scorpene yang melibatkan NAJIB RAZAK, sidang tersebut akan dibuat pada pukul 11 pagi di Selangor Chinese Assembly Hall.

Anonymous said...

puak2 puki air mana nak terima....bingai sama dgn ambingai

anti bohmau said...

RBF,

nanti jika ada laporan polis, siasatan dimulakan, tak perlu heran jika mrk sesama mrk yg terbabit...

masing2 nak jatuhkan sesama sendiri sbb lumayannya jawatan2 tu semua!!

masing2 tak sabar menunggu guruh dilangit!!

Anonymous said...

Jangankan ummi aku yang tak kena mengena pun yakin dia tu azmin