Tuesday, July 20, 2010

Pasir: Baik Punya Wayanggggg.....

Perompak pasir tangkap peyamun pasir

Baik punya wayang yang dijayakan oleh pencuri pasir dan penyamun pasir.

Apa salahnya penyamun korbankan sebiji lori yang bernilai hanya puluhan ribu semata-mata tak nak bagi nampak yang perompak bekerjasama menyamun pasir yang bernilai ratusan juta.

Kemudian suruh pemandu atau pembantu ambil gambar dan esoknya e mail kepada wartawan Sinar Harian supaya siarkan.

Wayang kulitttttttt beb........

Mengapa lagi Khalid Ibrahim@Sahak Gobek perlu meminta tolong kerajaan pusat atau Dr Lo' Lo' nak mintak minta PGA atasi masalah kecurian pasir di Selangor jika exco sendiri yang boleh tangkap penyamun.

Exco seorang diri, dengan hanya memakai kain pelikat dan tidak pakai seluar dalam boleh cekup penyamun pasir maka tiada alasan jika Sahak Gobek kata sukar untuk atasi masalah kecurian pasir di Selangor.

Saya berharap selepas ini Tan Sri Musa Hassan dapat menghantar anggota-anggota polis pergi belajar dengan exco terbabit cara-cara nak tangkap perompak,penyamun atau pencuri. Maklumlah dia lebih hebat dari polis, tak perlu senjata dan tak perlu ramai-ramai untuk tangkap penyamun.

Saya sudah mendapat satu tips untuk menangkap penyamun atau perompak, mesti pakai kain pelikat, pakai kopiah dan satu lagi , jangan pakai seluar dalam, confirm kita semua dapat tangkap penyamun atau pencuri. Ingat, jangan pakai seluar dalam.

Agak-agak anda berapa upah yang pemandu lori terbabit dapat untuk menjayakan wayang di atas ?


13 comments:

Anonymous said...

Sekali Sahak Gobek lupa da peranan pak pacak tonto...Hahahaha..Satu gagap,satu lagi ada Dr tapi dua2 bg cadangan bodoh..Yaakob ni pun satu,lain kali bgtau LokLok awal2,aku sorang ja boleh tangkap,x payah PGA..

Anonymous said...

Salam RBF,

Maaf terkeluar tajuk. Saya cadangkan agar RBF bisik-bisik kepada UMNO untuk tubuhkan pasukan peguam bela membela pengguna jalan raya yang ingin membawa kes saman ekor ke mahkamah.

Dengan cara ini UMNO dapat menunjukkan kepada rakyat bahawa ia sebuah parti yang boleh membela rakyat.

PR dah mula sediakan pasukan pembela kes saman ekor di Perak. Nampat proaktif mereka ini maka UMNO pun kena proaktif juga.

Anonymous said...

namaste,

ana pernah pegi ikut sekali operasi sergah n terjah penyamun pasir. siang hari, ada penjaga x rasmi d pintu masuk laluan, bersenjata pistol dan parang.

mrcyber2005 said...

HAHAHAHAHA......
YB Exco ontheway gi masjid ke, balik masjid?????
Yang lori pasir tu pun satu, lalu area dekat2 ngan masjid buat ape??????
Tak pasal-pasal kena cekup... Ngan YB plak tuuu....
Aku nampak dah bisness yang akan meletop pasni... Bisness kain pelekat. Polis mesti kena beli banyak-banyak kain pelekat, paling kurang sorang anggota kena dibelikan 5 helai, baru boleh dapat tangkap perompak, penyamun, peragut. Selama ni pakai seluar tak tertangkap pun diorang nie..... Caya lah YB..... Tunjuk teladan yang bernas betulllll........

Anonymous said...

Dia marah pasal lori tu samun pasir dia la tu.

azman said...

Assalamualaikum RBF

Moral of the story?jangan suka sangat tengok cita Tamil?sebab dalam babak lawan pon dorang pakai kain je tapi kain tak penah lucut pon...atau jangan suka main wayang? sebab inspektor gadget selau berkeliaran.hehehehehehehe

Hentam sok mo laaa....

ProudMalaysian said...

hahahaha
sama macam iklan ridsect
ada yang tersembunyi membuat kita tertawa
ada yang tersembunyi buat kita sakit hati
lalu lekas2 disembur ridsect

hahahha
ini zaman moden
rakyat tau mana benar mana palsu
:)

Anonymous said...

salam saudara minta linkkan jurnal saya dalam jurnal saudara.

www.letter4them.wordpress.com

Anonymous said...

Bahaya klu tak pakai seluar dalam. Tetiba jer Bang Nuar ada di belakang join operasi....

Jeng.. Jeng...

Wak Jengkol said...

Salam RBF..

Kalau nak tangkap org buat maksiat..wak blh terima lg..mmg kartun tul

My Longest Yard said...

lawak..lawak...terbaik!

masuk raja lawak musim terbaru la...confirm aku SMS. hehe

Haa...ni la penyamun pasir yang pakcik cekup tu. Tak percaya? Klik sini

Anonymous said...

memang nampak sangat kartun nya. kesian aku kat orang2 pkr dan pas ni mesti diaorang percaya dengan lakonan yaakop safari ni. dia dapat juta2 orang2 kampung dok melopong je!!!

ReentryCapsule said...

█ ► Memang power betul Exco tu.Pakai Kain Pelikat Cap Gajah Kentut tu aku rasa.Sekali dia kentut Lori Pasir punya engine terus mati.

█ ► Pakai Kopiah dan kain pelikat tu cuma nak wujudkan IMEJ dan PERSEPSI yang KUNUNNYA EXCO Pakatan Tahi ni BERIMAN dan TELUS.Pigii Dahh..

█ ► Aku rasa dia pakai G-String jarang-jarang dalam kain pelikat Cap Gajah Duduk dia tu.Bila driver lori pasir tu berhenti je terus dia bukak G-String dia n sarungkan terus G-String tu kat muka driver lori pasir tu.

█ ► Driver lori tu terus PENGSAN sebab tak tahan bau TOKSIK dari G-String tu.Sebelum driver lori tu PENGSAN dia cakap.HaaaaiiYaaaa ini spender G-STLING BAU MANYAK KUATTT WOOOOO..!!!

Terima KaseyyyyYY....!!!