Friday, January 28, 2011

Malaysia Sudah Tidak Selamat - Normala


Lihat video ini terlebih dahulu


Dalam video diatas calon Pas berkata Malaysia perlu diselamatkan. Anda tahu apa maksudnya Normala Sudirman apabila dia mengatakan Malaysia perlu diselamatkan?

Sebabnya ialah keluarga Normala Sudirman sendiri pun penuh dengan masalah dan bukanlah keluarga contoh. Menuruti jejak langkah bapanya, Normala Sudirman sebelum berkahwin dengan suaminya sekarang, telah pun berkahwin sebelum itu dengan seorang lelaki lain. Sebab-sebab mereka berpisah tidaklah perlu kita utarakan sekalipun khabar-khabar angin mengatakan, Normala Sudirman bermata duitan. Ada pula skandal dia dengan suaminya sekarang, sehingga akhirnya diceraikan oleh suami yang pertama.

Bapanya dikatakan pernah mencekik duit peserta FELCRA Sekijang sewaktu dilantik sebagai Pengerusi dahulu. Dia dilantik sebagai Pengerusi pada tahun 1995 dan dalam akaun, terdapat setengah juta ringgit. Dia lepaskan jawatan sebagai Pengerusi pada 1999, koperasi pula berhutang setengah juta. Setengah juta ringgit hilang, sebaliknya pula hutang menjadi setengah juta atau dalam bahasa mudahnya, RM1 juta yang hilang buta-buta di bawah tangan bapanya.

Paling menarik ialah apabila bapanya sewaktu dilantik sebagai Pengerusi, telah ke Indonesia dan menikahi seorang lagi isteri. Namun yang terlebih-lebih menarik ialah, betapa bapanya tidak langsung menghormati perasaan isteri tuanya atau ibu Normala apabila meletakkan gambar pernikahannya dengan wanita Indonesia di ruang tamu rumah mereka.

Perangai bapa Normala Sudirman ini bukanlah asing di FELCRA Sekijang. Sebelum berkahwin dengan wanita Indon itu, mereka tahu siapa yang diusungnya pulang ke rumah.

Itu yang Normala Sudirman kata nak selamatkan Malaysia, nak bela nasib peneroka FELDA dan nak tingkatkan ekonomi rakyat? Katanya lagi, Malaysia dah tak selamat.

Dah tak selamat sangatlah sampai boleh pulak dia cerita macam mana dia bersekolah sampai boleh jadi cikgu. Kalau Malaysia dah tak selamat, bagaimana pula dia boleh belajar sampai jadi cikgu? Atau dia sememangnya adalah mangsa rogol, mangsa cabul, mangsa raba atau memangsai lelaki-lelaki lain sehingga menyebabkan dia melabelkan Malaysia sebagai ‘tidak selamat’?

Nak bela nasih Peneroka? Bela dululah nasib ibu sendiri yang disia-siakan oleh bapanya. Tak payahlah sibukkan hal orang lain, kalau keluarga sendiri pun penuh dengan masalah.

15 comments:

Wira Kenyalang said...

Adalah lebih baik Normala Sudirman ni cermin balik keluarga sendiri sebelum nak kata Malaysia ni tak selamat.

Kalau Malaysia tak selamat, kenapa Normala tinggal kat Malaysia? Lebih baik Normala ni tinggal kat Indonesia seperti mana bapanya berjaya mendapat jodoh ke 2.

Anonymous said...

apa punya calon lah ngata msia tak slamat, klau tak slmat dah habis lunyai la dia kena rogol bertalu talu ngan mat bgla & indon....aik bleh lak naik kreta gi ofis..klau msia tak slamat mesti dah iring pakai keta kebal mcam pmain bola spak piala suzuki kat Indon. 2 baru tak slamat..hehehehee

PAS PIS PUS

usop said...

Memang betui kata kak Mala.., Malaysia memang tak selamat selagi ada orang yg berfikiran sempit seperti Kak mala...Dalam kempen pun Kak Mala takda arah tuju..lagilah tak selamat Malaysia kalau puak-puak Kal Mala yg memerintah...

Gapodio said...

Bro,

kat kedah aritu ada sorang adun tu kena kosongkan kerusi dia sebab tak hadir sidang dun tapi berada di majlis lain walaupun ada mc..
tu mc sari ja dah kena..dia ni pun patut dipecat jugak, mc sampai 21 hari sekali ngan doktor2 yang bagi mc tu patut kena pecat...

Mohd said...

SPRM dan polis patut siasat perkara ini.
Kecualilah jika SPRM Johor macam SPRM Kelantan dikuasai oleh orang2 PAS sampai Ariffahmi pun boleh lepas!

Anonymous said...

Kelakarnya!! Sebab Msia tak selamat lagilah dia dapat bergaya sangkan bertukar2 pakaian kesana sini bukan main matching lagi dgn lakinya cikgu yg ambik MC menipu utk berkempen membantu siMala!

Poodahhh!!

Anonymous said...

oooooooooooooooooooo baru aku tau selama nie MALAYSIA TAK SELAMAT ... wakakakakakkakaka ... ayat pembangkang yang akan membawa mereka semua terkangkang .... wakakakakkakakakakakakakakakaak tanya shakira

Anonymous said...

http://www.ottawamasons.ca/index_files/Page576.htm

Apa lagi bro. ;)

Anonymous said...

Hahahaha UMNO kutuk UMNO........Bapak Mala kuat UMNO....perangai org UMNO memang kaki songlap.....Mala kalau dalam UMNo pun mesti songlap duit....nasib baik dia orang PAS

Pejuang Bangsa said...

syabas bro RBF !

pendedahan yang menarik mendedahkan kemunafikan CIkgu Mala disebalik muka baiknya itu ..


tolong link blog sy dlm blog bro ..

Anonymous said...

Saudara RBF,apa yang nak dihairankan juak-juak pembangkang ni,mentor nya Anwar pun dulu lari ke kedutaaan Turki,kononnya tak selamat.
Sesiapa pun kalau rasa tak selamat pergilah ke tempat lain yang dia rasa selamat sangat,kurang kurang pun pindah lah ke negeri-negeri yang ditadbir oleh juak pakatan rakyat...
kalau kita lihat indeks jenayah di kelantan walaupun telah lama ditadbir oleh PAS tak pulak nampak sebangai tempat paling selamat di malaysia pun!

Anonymous said...

MEMANG MALAYSIA TAK SELAMAT...
NAK PULAK PAKATAN RANJAU YANG PERINTAH....
TENGOK CONTOH SELANGOR....
NAIK HURU HARA NEGERI....
DEK KERANA DIPERINTAH PAKATAN RANJAU....
DARI ITU MARI LA SELAMATKAN MALAYSIA DARI PAKATAN RANJAU.....

RDE2012 said...

Kak Mala memang cakap betullllll..MALAYSIA tak selamat selagi ada lelaki yang bernama....
ANWAR IBRAHIM....hahahahhaha...nasib baik tak datang,!!!!!!


PKR - Parti Kencing Rakyat
PAS PISS PUSSSSSS.....

http://revolusidarulehsan2012.blogspot.com

Nizar kedah said...

Betul bro malaysia sudah tdk selamat sbb ada juak Pas kaki kelentong MC mcm suami Mala...klau ada 500 juak Pas kencing MC alamatnya aku susah dpt MC lepas ni lagi kakkahkahkah

Wali selipar nik aziz mngkin sudah kuar fatwa songsang tipu MC Halal Syarieeee :)

Pas Munafik!

Anonymous said...

KALAU LEPAS DAPAT JADI YB...BARU SELAMAT..KAH,KAH,KAH,KAH KALAU MALAYSIA TAK SELAMAT TAK KAN LAH YB -YB PAS NI TERGILA-GILA NAK JADI YANG BERHORMAT....AKU TENGOK YB PAS SEMAKIN GEMOK,SEMAKIN SIHAT,POKET GEMOK,BINI GEMOK YANG KURUSNYA HANYALAH HAMBA RAKYAT BODOH DALAM PAS....BERKALI-KALI DIPERBODOHKAN NAMUN MASIH TERUS JADI LEMBU DICUCUK HIDUNG OLEH PEMIMPIN TERSUCI DUNIA....KALAU MALAYSIA TAK SELAMAT LAGU MANA CIKGU MALA YANG JELITA NI BOLEH JADI CIKGU,KALU TAK SELAMAT LAGU MANA CIKGU MALA YANG RUPAWAN NI BOLEH HIDUP SENANG, KALAU MALAYSIA TAK SELAMAT MACAMANA CIK MALA YANG BUDIMAN NI BOLEH MELARAM BAK RATU, TAK PAYAH JADI PENIPU,TAK PAYAH NAK BODOHKAN RAKYAT...SEBAB RAKYAT SUDAH TAHU SEGALANYA........