Monday, May 6, 2013

BN Menang: Saham Naik Mendadak Hari Ini dan Ringgit Catat Sejarah Sejak 1997



Cina nak tolak BN ?

Pergi mampus lah sama kau....

Najib terus cemerlang dan cemerlang....

Pelabur asing terus yakin terhadap BN dan Najib....

Hari ini Ringgit Malaysia mencacat sejarah apabila naik kepada yang tertinggi dalam sejarah sejak 1997.

Pelabur asing pula terus percayakan BN dan labur berbilion-bilion hari ini....
Malaysia's FBM KLCI surged to an all-time high of 1,826 early Monday, while the ringgit advanced to the highest since 1997 against the US dollar, after the Barisan Nasional won 133 parliamentary seats at the 13th General Elections to continue to rule the country.

Star Online

Kemenangan Barisan Nasional pada pilihan raya umum ke-13 semalam, telah memberikan impak luar biasa kepada pergerakan harga-harga pasaran saham tempatan hari ini.

"Malah, hari ini juga Bursa Malaysia menerima dana pelaburan asing sebanyak RM2 bilion pada sesi pagi ini dan merupakan yang tertinggi dalam rekod," kata Ketua Penyelidikan Runcit Affin Investment Bank, Dr Nazri Khan.

Beliau berkata yang kemasukan ramai pelabur asing ke dalam pasaran Bursa Malaysia hari ini, jelas menunjukkan keyakinan mereka terhadap ekonomi Malaysia.

M Star

Anwar main pening....

45 comments:

Anonymous said...

GE 13 Cina DAP manyak untung kerusi ...BN menang, saham naik melambung, cina DAP jugak yg banyak untung money....biasalah puak2 depa memang ligat dlm hal saham2 ni.....

Juak2 DAP @ melayu PAS&PKR untong apa????..

Nuar Jubo.

Anonymous said...

Pukimamak punya bloger..buat penat Umno harbi bagi korang upah je..buat kerja mcm babi..lansung tak berguna pada Umno.Puak bloger celaka inilah yg meruntuhkan sokongan rakyat pada Umno..lain kali kerja pakai otak la..ni bangang tak habis2...korang pikir guna video lucah tu boleh pancing undi ke?....buat habis duit umno je..mampos lagi baik...

--Enchek Ibraheemm Aleee---

Anonymous said...

Spammer. Ebraheem alle konon. Aku rasa dia ni geng red bean cybertrooper. Kpd islam yg ade otak, sila fikir2kn balik keadaan skrg ni.

Anonymous said...

Panas ye Cik Abraham Eli.. Ki ki ki..

Anonymous said...

Itu le pasal..kata nya jgn guna bdeo lucah...mybe mereka suka kelucahan...sbb tu mereka.mrah...

Anonymous said...

pru 14 nanti, umno MESTI bertanding 148 kerusi. semua kerusi majoriti melayu. ngam2 untuk bentuk majoriti 2/3 jika menang semua.

so, mulai skrg utamakan pengundi2 melayu bumiputra yang setia. tatang mereka seperti minyak yang penuh. percayalah, teori spt itu boleh dicapai. rakan india jangan dilupa. cina? toksah layan lagi..

Anonymous said...

-Enchek Ibraheemm Aleee---

Mak engkau tak ada puki ke ?
Engkau keluar dari jubor Mak engkau ke ?
Atau Engkau keluar dari Puki Babi ?

Ini lah pencacai ALjuburi

Anonymous said...

Yang betul orang tak percaya yang tak betul cepat percaya..ingat nuar bagi tau bangla import tuk mengundi BN 45000 orang sewa 15 flight jumbo 747 .. fikir sendiri 1 flight jumbo 747 cuma boleh muat lebih kurang 450 orang ..15 flight X 450 = ?
Dalam satu ceramah dia kata malaysia banyak duit dia kata dia pernah jadi menteri kewangan..kalu malaysia banyak duit mengapa masa dia jd menteri kewangan dia nak pinjam duit kt IMF..cam ini pun ada puak-puak yg percaya...otak letak kt lutut

Anonymous said...

cina juga yang untung lagi

Anonymous said...

Bertintalah dengan hati nurani mu yg suci...berbicaralah dgn kewarasan yg tinggi, berhujahlah dgn keintelektuan yg terpuji kelak dirimu dihargai

Anonymous said...

najib dah angkat sumpah sebagai pm malaysia...anwar ibrahim woi lain kalilah...hahaha...

One said...

Lagik rasa anuar aljobori..

Anonymous said...

Hati2 saudara2ku. Seperti 13 Mei ada bara...

Anonymous said...

Lu mana mana ada. Lu memang puuuukiiiii

Anonymous said...

ingat juga 16 sept.

Cencaluk said...

Salam,

Saudara RBF saya masih lagi dalam mood marah sebab cina tikam belakang kaum melayu.

RBF disini sebagai anak melaka saya tak mahu jasa dan pengorbanan selama 13 tahun Datuk Ali sia-sia sahaja.

Saya juga tak mahu Datuk Ali di bawa ke Putrajaya.

Apa yang saya mahukan adalah Datuk Ali dapat kiranya dilantik menjadi TYT Melaka.

Saya nak sangat lihat reaksi kaum cina.

Jika semalam mereka menikam belakang Datuk Li kali ini saya nak lihat mereka semua menunduk hormat dan terhegeh-hegeh untuk berjumpa Tok Ali minta projek.

Ha....ha......ha......masa tu baru puas hati aku......

Anonymous said...

rbf...tolonglah belajar dr kesilapan semalam....tak payah sibuk le anwar pening ke apa ke.....bahasa2 bombastik korang semalam akhirnya siapa yg tercekik?...skrg fikir mcm mana nak satukan melayu muslim...walaupun ada yg menyarankan kita bersatu terbalikkan ekonomi cina...agak2 boleh ke? kalimah Allah pun kita tak boleh bersatu nak pertahankan...

Anonymous said...

cencaluk....saya setuju dengan pendapat awak....biar cina terhegeh2...Ali Rustam lebih tahu tentang melaka....biar dia gunakan ilmu dan pengetahuannya untuk bangunkan melayu melaka dan tekan cina2.....cina secara terbuka menolak kerajaan BN, kenapa pulak pemimpin BN nak bantu mereka lg...

Anonymous said...

Saudara Cencaluk...
Aku memang pengundi tegar BN dan sangat yakin Datuk Ali menang. Apa punya power Si Shamsul Akin pakai. Lim Jak Wong turun ke pusat mengundi di Taman Cempaka Peringgit tapi sah-sah rasis yang tau menyapa pengundi cina saja.
Hari ini hati masih gulana sebab Tok Ali kalah... Tak tahu apa jasa Shamsul tapi yang pasti cina dari lubuk semua keluar mengundi. Melayu bila nak ada kesedaran ini. Cukup2lah dengan PKR yang penuh hipokrit.
Bangkit melayu bangkit. Pastikan juga 148 kerusi solid milik UMNO dan bumiputera Sabah & Sarawak.

Cencaluk said...

Saudara RBF tolong le saya anak melaka ni.

TOLONG SAYA BERKEMPEN AGAR TOK ALI JANGAN DITARIK KELUAR DARI MELAKA.

SAUDARA ANDA ADA LINK DENGA KAKITANGAN PM TOLONG LE SAYA SAMPAIKAN PESANAN SAYA AGAR TOK ALI DILANTIK MENJADI TYT MELAKA

Saya kepingin sangat nak tengok samsul katek tu tunduk hormat bila jumpa tokmali.

Jangan dia ingatbdia kalahkan tok ali dia dsh bagus sangat.

Biar dia rasa tengok tok ali berada dinpuncsk yang lebih tinggi.

Anonymous said...

Saudara Cencaluk,
Shamsul Akin akan hanya kawtou pd Cina2 Parlimen Bukit Katil utk dia sembah... Y
Toksah ko mimpi dia nak terhegeh-hegeh sembah tok ali.
Dr risikan aku, tok ali kalah pasal majlis kawen anak dia. Melayu bandar marah dan kata membazir. Ini kempen Shamsul saat akhir. Tok Ali hamya kempen rayu undi dari cikgu2 yang tak sudi pun nak pangkah BN.

Anonymous said...

Sokong cencaluk... biar cina menyembah mintak projek...

Anonymous said...

Rupanya PRU13 cina kt malaysia semua telah sama2 pakat undi DAP, dengan harapan PR menang tp nasib baik kali ni ramai melayu dan india yang undi BN. Mmg celaka punya kaum, lps ni aku harap najib bg duit kerajaan kt org melayu dan india supaya mereka boleh buka perniagaan dan bersaing dengn kaum cina ni. Kenapa cina yg undi DAP mereka tkn undi parti lain.. Ape yg DAP bg pd mereka?

Anonymous said...

Orang2 cina sokong DAP sebab mereka yakin yang umno akan tumbang dalam pru13. Ternyata kiraan mereka silap. Walaupun sebelum ini orang2 cina mendabik ada dan menganggap mereka penentu kemenangan, maka mereka meminta itu dan ini untuk di tunaikan oleh kerajaan. Hinggakan terkadang apa yang diminta mengguris hati orang2 melayu yang terpaksa berkorban untuk bersama2 dalam malaysia walaupun pada dasar mereka hanyalah pendatang yang menumpang kemewahan hasil tolak ansur melayu. Kini masanya telah tiba untuk bn melupakan orang cina. Jangan berlembut lagi, kita bukan peminta sedekah dibumi sendiri. Laksanakan dasar ultrat melayu tanpa toleh kebelakang lagi. Kayakan tokoh koperat melayu. Hapuskan pemilikan orang cina dalam petronas. Jangan bantu pendidikan sekolah cina. Jangan keluarkan kerakyatan pada warga china/singapore (berbangsa cina) yang mohon kerakyatan malaysia. Kurangkan kuata kemasukan ke ipta. Ketatkan pemilikan kanun tanah negara dengan hak bumiputera tak boleh di pindah milik kepada bukan bumi. Jadikan dasar kalau cina ni suka tinggal kat malaysia, ok pandai2 bawa diri, kalau tak suka pi blah dok mana2 negara yang dia orang suka.

Anonymous said...

pegi mampuz la dgn org cina. yg pasti dlm 5thn ni org2 cina akan terpinggir dari transformasi ekonomi abg najib. umno dpt 109 kerusi parlimen sudah semestinya umno akan diberi keutamaan.

abg bob

Anonymous said...

Org Cina sokong DAP tu expected la jugak.

Cuma melayu-melayu Pakatan Keldai DAP ni je yang tak expect langsung kerana seronok ditunggang dan disuruh mengarak bendera DAP ke hulu ke hilir.

Sebelum tu seronok kena suruh oleh Ambiga jalan-jalan bikin kecoh kat jalanraya-jalanraya KL nih.

Last last kena toron ... Haiyaaaa Cik Siti aaaaa ....

Anonymous said...

mca dan dap pakat maaaa...

abg alikk maaaa.....

ini kelusi lu mca kena fight letak olang muda...

lu mca jgn kempen...lu kempen sama kawasan olang melayu saja...

mau tunjuk sama najib mca ala buat kelijaa..

kawasan melayu mana ada sokong mca.... diaolang semua sokong pas...anytime beri undi sama dap maaa...

itu olang melayu ....kamikaze maaa...

cina dap kempen sama kawasan olang cina...

cina dap mesti menang maaa.... mauu ajar sama melayu umno...

Anonymous said...

Bagi aku $3 juta
Aku buka pusat borong kat selayang
Beraaing dwngan cina nsk dan cina seri ternak
Tak untung pun tak apa
99% pelanggan pusatni peniaga MELAYU

Anonymous said...

Atau minta mydin ujudkan hypermarket borong di selayang ini
Mereka ada kepakaran

Anonymous said...

Peniga melayu bayar mahal aikit pun tak apa janji tidak terpakaa bwli kat cina lagi

KojeX GilO said...

hapuskan keistimewaan kaum cina..company ALIBABA harus dilupuskan...

Anonymous said...

harap2 sesiapa yg brkenaan ambik prhatian dgn komen2 yg diluahkn oleh pnyokong setia bn/umno ni.mmg btol selama ni kdg2 pemintaan puak yg satu tu bgitu mghiris hati.kita sangka mereka akan kenang segala tolak ansur kita rupa nya semakin mereka nak menjahanam kan kita.harap jangan di perlekah kan suara hati kami semua

Anonymous said...

Mungkin boleh propose Syed Mokhtar buka hypermarket juga?Mungkin yang konsep lebih selesa (medium level). Kebanyakan Mydin adalah entry level (rasa term ni tak betul tapi rasa pembaca boleh faham maksud saya).

Ini untuk beri peluang Melayu kelas pertengahan untuk berbelanja dengan selesa tapi tak perlu ke premis kepunyaan sepet...

Anonymous said...

Someone kena buat kajian value chain for each industry.... I'm sure mesti ada company cina in the whole value chain. Dekat situlah kita kena siap siagakan usahawan melayu.

Satu lagi, saya setuju dengan cadangan kenakan larangan utk transfer tanah bumi ke non bumi. Melayu jual tanah, org cina buat rumah, orang melayu kena beli rumah dari org cina, mahal pulak tu.

Kerajaan kena buat sesuatu dengan masalah hartanah. Suka2 hati jer letak harga.... Saper yg control tanah ni rm150/sq ft, yg tu 300/sq ft... Semi d sekarang rm1.6mil, sampai sudah berapa kerat melayu yg boleh beli. Kedai2 pon mahal, last2 kos sewaan transfer ke consumer... Jadilah sepinggan nasi rm8, segelas air rm7...

Melayu henti2 kanlah makan di kopitiam2 depa tu...

Anonymous said...

Kaum cina bersatu dalam ' UBAH '. Bagi mereka itu ' jihat ' ( bukan jihad ok ) dan sebenarnya strategi mereka mudah dibaca. Bila dah dapat, bagaikan ular sawa melemahkan mangsa, sikit sikit di gripnya sampai mati. Awas, kalau Melayu buat tak peduli, Melayu akan hilang dari peta dunia.

Anonymous said...

Buy from chinese last, jadikan ini mantra org melayu, old town coffee kita jgn masuk, beli dr org melayu jer, biar cina mampos baru dia tau ini, yg dia duduk ni namanya TANAH MELAYU!!

Anonymous said...

Kenakan hukuman berat keatas kontraktor melayu yang meng"alibaba"kan projek mereka kpd bangsa tak mengenang budi ne.

Anonymous said...

setuju 200%

Anonymous said...

DASI masih tak puas hati dan nak adakan perhimpunan di stadium kelana jaya pada rabu ni. Sepatutnya dia buat posmoterm dan bukannya nak salahkan SPR semata2. Nanti akan ada melayu yang bodoh dan tongong berpusu2 pergi berhimpun sambil terpekik telolong. Manakala cina tersenyum melihat gelagat melayu yang bodoh.

ha nak t said...

dato ali xcerdik.....kerusi bkt katil mmg panas..pru lepas 21k vs 20k..thn lepas org dah bagi tau..cina dok pindah adress kat bkt katil..mmg dah ada 'projek' special

pastu gandingan dun dia pass spm ja.. nak lawan org ada doktor'.. undi atas pagar dah xda..

dia ingat dia org bkt katil..boleh menang.. tmn perumahan melampuh sini..maknanya pendatang makin lama makin ramai...peduli apa dia tok ali..

kpd penyokong tok ali..aku pun undi dia..tp image dia teruk pd pembangkang...kwn aku nampak myuidin dlm tv..diam ja...keluar ja tok ali..sumpah seranah dia..image dia rasuah kuat..apatak kenduri org sponsor habis lori2 mamee pun masuk bg makan ..obvious sgt.. apa lg kena bedal pasal pkr pasal rasuah la..


cerdik ka dato ali...aku pung geram dah la nampak rasuah..xcerdik plak tu..

elok tu jd pengajaran berguna utk pmimpin bn lain agar berhati2

satu jela ..tok ali berani

Anonymous said...

cina di Malaysia terlalu selesa.

Anonymous said...

Cina ultra ni kena ajar. Najib kena buat ni:
1. Tutup sekolah vernakular. Semua mesti masuk sekolah national. Dong Jiong gi mampus.
2. Sains & math mesti dlm bahasa melayu. No option!. Advantage bagi Melayu. Yg tak boleh cakap atau tulis melayu can get out!.
3. Masuk semua U dlm negara mesti dpt kepujian bahasa melayu. Depa mesti mencecet keluar negara cari U. Pas tu sure ramai tak nak balik.
4. Start balik tulisan jawi. Bagi ia popular.
5. Tambah lagi masjid2 dlm kawasan ramai cina. Pasang azan kuat2.
6. Tambah rumah murah kuota 80% melayu, 10% india dlm bandar2.
7. Bagi geran utk perusahaan melayu lebih2 lagi dlm perniagaan teknologi tinggi dan tolong mereka bersaing.
8. Boikot perniagaan org cina. Tambah lagi KR1M!.
9. Anwar mesti dihumban ke penjara semula. Ni melayu tak berguna. Tina chua dan sivarasa pun.
10. Semua agency kerajaan kena guna bahasa melayu utk berurusan. No option!.
Kita bagi cina ni tension sampai gila2 nak pindah ke Aus ke, UK ke, US ke.

Anonymous said...

rm 2 billion wow banyaknya

boleh buat berape biji rumah mampu milik 1 juta boleh keee

ada berape banyak keja kosong boleh isi

patut laa rakyat selangor tak pangkah dacing

atas kertas boleh laaa cakap bilion billionnn

kakbedah said...

aq mmg bangga dgn apa yg najib cuba lakukan utk menaikkan nama BN dan bangsa melayu tetapi dlm masa ytg sama aq rasa sedih sebab ada segelintir di kalangan bangsat babi pukimak cina kapiaq nie yg x sedar diri dan merasakan bahawa tanpa diorang negara kita nie takkan maju...

Anonymous said...

Antara food outlets yg dimikiki cina pukimak ni adalah oldtown, secret recipe & nandos. Tolong jangan psatronise.