Monday, May 13, 2013

CEO Air Asia Tunjuk Belang

Kartun di atas yang disiarkan oleh akhbar Sin Chew minggu lepas memberi gambaran bagaimana pemimpin melayu tunduk menyembah menagih undi kepada maharaja cina.

Kartun itu bukan setakat biadap, malah cukup-cukup kurang ajar....

Saya nak ajak anda fikir, ada ke anda dengar mana-mana orang cina, pertubuhan cina, atau mana-mana ahli korporat cina yang menentang keras penyiaran kartun tersebut dan berkata ianya rasis ? 

Tidak ada kan ?

Tetapi apabila Utusan Malaysia menyiarkan tajuk muka depan dengan soalan APA LAGI CINA MAHU ? Ianya menjadi satu kesalahan yang cukup-cukup besar. Tak cukup dengan cina balun Utusan Malaysia, melayu pun turut sama membalun Utusan Malaysia.

Utusan Malaysia tidak kutuk orang cina dan tidak hina orang cina, tidak lukis kartun orang cina yang terpaksa tunduk layu kepada mahajaraja melayu. Utusan hanya tanya apa lagi yang orang cina mahu sedangkan selama ini mereka telah mendapat pelbagai kemudahan dan kemakmuran ?

Jawapan Datuk Najib semasa ditanya perkara berkenaan cukup cun dan tepat. 

"Awak salahkan Utusan, bagaimana dengan akhbar cina ?"

Hari ini kita nak kongsi kisah seorang korporat melayu yang bodoh dan bangang menuduh Utusan Malaysia rasis.


Akhbar bangsa sendiri dia kutuk dan cemuh, akhbar cina yang siarkan kartun di atas dia diam sahaja. 

Dia kata Air Asia akan tarik balik semua iklan yang disiarkan di Utusan Malaysia. 

Apa yang bangang ni merepek ?

Wahai si bodoh, apakah dengan Air Asia menarik balik semua iklan di Utusan Malaysia, maka mereka akan mati ?

Sebelum kau beranak dan sebelum Air Asia wujud, Utusan Malaysia dah wujud berpuluh tahun. Jangan nak berlagak dengan iklan-iklan kau tu wahai bangang....

Tanpa iklan kau pun Utusan masih boleh hidup....

Jangan ingat kamu saja boleh ugut-ugut. Orang lain pun boleh buat macam-macam lagi kepada Air Asia kalau mereka nak buat. 

Face book si bangang itu klik di sini

86 comments:

Megat Alam Gempita said...

Puak Gay pencacai Nuar Berahim.

cahaya pelangi said...

melayu banggang tahap cipan. nak tunjuk hero bukan begitu caranya... perjuangkanlah hak melayu dan islam di tanah air kita ni....

Anonymous said...

Hah apa lg.. ceo bangang pun nak berpolitik.. nak bisnis, bisnis je lah.. pasni bleh guna sykt penerbangan lain selain air asia terutamanya org2 gomen. byk lg alternatif lain. majukan plak sykt yg lain.

Anonymous said...

SILA GUNA MALAYSIA AIRLINES JER...TAKYAH NAIK AIRASIA NI...

Anonymous said...

dia ni punya nak jaga pelanggan cina,sepak terajang kepala dia pun tak ada masalah.sapa-sapa yang jumpa dia,boleh baling kertas tandas kat muka dia.

Anonymous said...

Malindo Air..service pun ok, tak bosan mcm Air Asia, semua nak charge, patutla Kjaan Australia denda AA sebab penipu.

Anonymous said...

Meluat aku tengok muka melayu bodoh ni!

Anonymous said...

boikot air-asia....bodoh punya melayu yahudi haramjadah jilat jubor cina

Anonymous said...

Air Asia? air asial.....service hampeh....baik MAS berpuloh kali...lbh bertolak ansur n mesra pelanggan...aq bayar mahal sikit pon xpe janji aq puas ati...

Anonymous said...

Aku dah lama tak naik Air Asia sbb Melayu nya kat situ takde jati diri duk mengata kaum sendiri dan duk polish boss india. Aku dah switch ke FireFly dah lama dah. Pulak Air-Asia delay memanjang flight dia...

Anonymous said...

pecat ceo tu atau air asia akan menanggung masalah,macam hong leong bank.

Anonymous said...

This CEO guy should reserve his comment if he disagree. Making comments like pulling out their advertisement from UM clearly show he is in the opposition party childish ack. Who cares anyway I have long choose alternative airline because the LCCT so not passenger friendly airport.

Anonymous said...

Pi la tengok kat lcct tu... muka melayu jer yg ramai kat situ.. JOM BOIKOT AIRASIA....

Anonymous said...

aku tak sir naik dah air asia ni,taukehnya rasis

Anonymous said...

jom bikot si kitol ni

Anonymous said...

Gunakan MAS dan Malindo Air. MAS, share kerajaan ada. Malindo Air pun share NADI group ada. Apa nak risau. MAS ada Firefly dan MASWings yg boleh pi byk tempat juga. Kita sama2 boikot je airasia ni. Azran pun dah ikut cara Tony yg berproblem dengan MAHB pasal KLIA2 dan nak pindah ke Jakarta tu... Biasalah, dah terlalu lama dimanjakan oleh kerajaan, macam puak2 gomen yg manja dan menentang balik kerajaan kan.. kan... kan.

Anonymous said...

Konon dah pegang CEO airasia konon-kononnya dialah Melayu yang cerdik. Inilah jenis melayu tak sedar diri..ini jenis melayu yang meloyakan bukanya utusan Malaysia. BODOH.

Anonymous said...

.....YANG PASTINYA AKU SUDAH MULA MEMBELI NASKHAH UTUSAN MALAYSIA SETIAP HARI KINI.....AKU MAKIN SEDAR SIAPA AKU DIBUMI MALAYSIA.

Anonymous said...

aku memang menyampah pon Air Asia...naik kapal terbang macam naik keranda terbang je rasa

Anonymous said...

Boikot Air Asia. Jom terbang bersama MAS.

Kuntum said...

Now Airasia can go fly kite....
Boikot je Airasia, mcm bagus sgt perkhdmatan dia, igt dia sorang je boleh ugut, kerajaan melalui tabung haji patut tarik je semula kontrak hantar jemaah ke mekah. Tgk dia bole bising lg ke x. Bos dia Tony Fuc** tu pun xbising...dia yg melayu pulak jd apologis, sial pny perangai. Ni la masalah melayu, dh senang sikit, mula rasa malu jd melayu. Kerajaan pun lembap sgt, org kurang ajar dgn kita xkn nk tadah je?

Anonymous said...

Beginilah Melayu-melayu yang menyokong pembangkang dengan pertimbangan yang emosional dan berat sebelah. Kot mungkin mereka merasakan tidak ada kelas menyokong kerajaan kerana mereka dah berjaya dan boleh bebas tanpa bergantung kepada kerajaan. Tetapi mereka tidak fikir apa yang kerajaan berikan kepada mereka semasa mula-mula mereka beroperasi dulu.. begitu juga sebahagian pegawai-pegawai besar yang kerajaan banyak tolong semasa mereka belajar dahulu sehingga mereka berjaya. Mereka ini ibarat anak durhaka yang boleh kita samakan dengan anak seorang penoreh, petani dan nelayan dahulu berasa malu mengaku bapanya yang nampak kolot, miskin dan tak bergaya sedangkan dulunya bapa itulah yang bersusah payah membesarkannya sehingga berjaya... fikirkanlah wahai anak2 bangsaku..

Anonymous said...

AA penggalak LBGT. Tak caya tanya Richard Brenson .. Aw aw

Anonymous said...

From now on, AirAsia should be pronounce as "AirSial".

Sound good,eh?

Anonymous said...

@b CEO AIRASIAL BOTAK,

Kalau hang nak amik hati eksekutip2 cina betina (kut ada peluang toron trimless cipap) sekali pun, tak payah la tunjuk bodoh sangat sampai keluar paper.

Anonymous said...

Sekali je naik air asia, pi oversea, serik gila, CEO dia melayu bodoh rupanya, patutlah.

Anonymous said...

Harap dapat mulakan boikot AIR ASIA bermula serta merta...

BOIKOT AIR ASIA PENIPU RAKYAT...

Anonymous said...

Banyak soalan saya untuk dia ni.

http://zamanmelayu.wordpress.com/

Pelita Zaman said...

Banyak soalan saya untuk budak ni.

http://zamanmelayu.wordpress.com/

tokgaru said...

Melayu tak sedar diri. Apa dia ingat kalau negara ini dapat kepada DAP, dia akan di utamakan kah ? Ini lah contoh melayu yang lupa diri dan lupa usul asal.

Malayu jenis macam ini kalau dia mampus, kambus saja sekat jirat cina atau kubur hindu.

Anonymous said...

Buat la surat khabar sendiri...

Anonymous said...

Tambang Murah, service pun haprak. Budak masih beringus sudah tunjuk besar kepala.

Tariklah iklan dari Utusan kami peduli apa.

Utusan tetap di hati kami. Jangan angkuh. Kuasa Allah swt bila-bila masa sahaja dia boleh tunjuk.

Hebat mana pesawat pun, hebat lagi kuasa Allah swt.

Boikot! boikot! boikot! AirAsial

paradisso said...

BERANI MAMPOS KAU KUTUK UTUSAN RASIS..KAU TU BANGSA APA?BARU SENANG SIKIT,KAU LUPA BANGSA KAU..MEMANG PATUT UTUSAN RASIS SEBAB INI ADALAH AKHBAR TEMPATAN MEMPERJUANGKAN BANGSA MELAYU DITANAHAIR SENDIRI..BILA TONY NAK PAKAIKAN KAU WIG,GINCU,SKERT JADI PRAMUGARI MCM SI SALLEH KAT KANGGARU TU???.......HEHEHHE

Anonymous said...

Cubalah, gunakan perkhidmatan oleh MAS,walaupun mahal sikit tak mengapa kerana akhirnya menyumbang jugak untuk zakat dan dikembalikan pula kepada asnaf yg memerlukan.lagipun kalau permintaan kepada Mas meningkat,kewangan Mas bertambah teguh ,Mas bolehlah buat sedkit sebanyak penurunan harga tiket dan penurunan kos-kos p0erkhdmatan lainnya.

Anonymous said...

Elok lah pi report kat polis.

Anonymous said...

Saya tak tahu berapa ekor penyokong Pas yang sedar bahawa jika Pakatan Rakyat berjaya bentuk kerajaan, ahli parlimen Singapore boleh bergabung dengan menyertai kabinet Malaysia untuk membentuk majoriti.

Jika berlaku penggabungan, siapa yang akan jadi majoriti. Pas kah ? PKR kah ? Sebab itu DAP tak heran dan tak bising pun bila dia diberikan kerusi yang paling sedikit untuk bertanding.

Nak bergabung, tak perlukan pinda Perlembagaan Persekutuan cuma guna Akta Parlimen saja.

Hadi Awang dengan Nik Aziz jangan ingat mereka berdua lebih cerdik daripada Karpal Singh dan Lim Kit Siang. Anwar Ibrahim pun sama, dia jangan ingat dia boleh jadi PM yang selesa jika Pakatan Rakyat menang, jadi PM tapi hang tak lama abang Nuar ooiii, depa kais hang macam sampah saja bila ahli parlimen Singapore bergabung masuk dalam kabinet malaysia. Lepas tu Lim Kit Siang lah PM Malaysia.

Mujur lah majoriti orang2 melayu kampong dapat membaca permainan politik jahat DAP. Kalau tersilap pangkah masa PRU 13 baru2 ini Umno kalah banyak kepada Pas di kawasan luar bandar, maka menang lah Pakatan Rakyat, tak lama lepas tu menangis berguling2 lah Hadi Awang dan Nik Aziz meratapi nasib malang yang menimpa bangsa sendiri dan agama sendiri.

Terima kasih tuhan. Terima kasih Allah. Kerana telah menyelamatkan melayu.

Melayu Celek

Anonymous said...

Mereka menyusun orang2 mereka dimana2,di AA pun ada.....tekejut juga tiba2 orang industri penerbangan membuat komen ke atas akhbar harian

Anonymous said...

Buy Chinese Last,
Buy Air Asia Last

Anonymous said...

Generasi hari ini jika sebelum ini hanya melihat gambar dan membaca mengenai 13mei1969.....hari ini anda dapat lihat ulangan peristiwa tersebut pelakonnya sama situa keparat anjing sepet tu....

Anonymous said...

Hak mengangkut pekerja asing dari negara asal ke Malaysia vv dahulu adalah MAS dan syk Penerbangan negara asal (syk kebangsaan penerbangan negara yang berkenaan sahaja) pekerja asing itu..tetapi sekarang diberi kepada AA dan AX juga. AA/AX bukan syk kebangsaan.

Kontrak mengangkut askar kepunyaan MAS diberi kepada AA/AX.

Dahulu penjawat awam yang diarah menggunakan MAS atas semua perjalanan urusan resmi sekarang AA/AX sudah sapu kononya sebab AA/AX beri makan percuma kpd mereka.dimanakah letaknya kesetiaan mereka terhadap syk Penerbangan negara.

Semua ini telah menyebabkan MAS kerugian besar beberapa tahun lalu dan AA/AX untung besar.

Kepada pihak yang bertanggung jawab tolong perbetulkan semua ini semua kalau nak lihat MAS milik negara ini untung besar.

Nampaknya MAS sungguh malang kerana terpaksa telan pahit maung terpaksa berhadapan dengan AA/AX/SQ/MALINDO.

Ada orang hanya tahu menuding jari kenapa MAS rugi tanpa untuk mengambil tahu latar belakang kerugian itu.

Kita tengok contohnya Singapore Airlines (SQ) penjawat awam spore dan kerajaan menjaga/menatang SQ dengan bangganya.sekiranya ada persaingan yang boleh threaten business SQ mereka pertahankan.

Kesian MAS diganggfu gugat di tanah air sendiri.

Anonymous said...

Kalau lah Mahathir masih ada.. Hmm.

Anonymous said...

Kalau macam tu kita semua perlu tahu kepentinga MAS adalah kepentingan pembayar cukai. syk penerbangan dimiliki kita semua.apa lagi buatlah sesuatu.

Anonymous said...

Betul juga AA/AX ni dimiliki oleh individu tak patutlah sebahagian bisnes MAS diberi kepada mereka. siapa punya kerja semua ni. Adakah Khazanah terlibat juga.jangan jadi pagar makan padi.

Anonymous said...

Boikot Air Asia...


tontojr

Anonymous said...

Dah kenyang sampai muntah balik

Anonymous said...

Bila lagi Malindo nak beroperasi ke bandar-bandar di semenanjung ni,...tak larat dah nak naik air asia,..menyampah tahap cipan muka ceo ni

Harimau Kumbang said...

Rani...?? Ada kena mengena dgn Peliwat Negara ke??

Anonymous said...

bro...
penah dengar komen pelanggan air asia tak puas hati dengan perkhidmatan air asia ada dalam memana akhbar?

jawapannya tak ada
sebab air asia membayar ratusan ribu untuk pengiklanan dalam akhbar setiap hari.kalau tengok dalam memana akhbar mesti yang terbesar ataupun front page.

tapi dengan balasan,apa yang teruk pasal airasia tak boleh disiarkan.ni contoh ekonomi dipegang terpaksa ikut korporat.penah rakyat malaysia terbaca yang airasia kena saman oleh pihak berkuasa australia sebab tak jelaskan term yang betul dalam tiket dan website mereka?

rakyat malaysia dah lama kena tipu dengan term airasia tapi tak ada SATU pun yang keluar dalam malaysia.tambahan pula dengan segala suruhanjaya yang buat pekak badak bila kena company besar macam astro or airasia ni.salah satu sebabnya macam ni la,pengiklanan dalam akhbar.

dari segi logik,kalau customer terlewat maka kapal terbang tu akan tinggalkan customer.tapi bila kapal terbang tu terlewat,maka tiada pampasan diganti kena tunggu je.agak-agak fair enough ke tu?

tu baru satu.banyak lagi aduan tapi customer tatau nak report sapa.kalau report pun tak jalan sebab kerajaan buat diam jer macam astro and airasia.

biasa la duit dah bayar,apa lagi mau?kalau takmau income or duit,diorang akan tarik salah satu sumber kewangan tu la which is pengiklanan.nampak tak macam mana duit bole pegang segala-galanya

Anonymous said...

Nak tambah sikit, bukan setakat kakitangan kerajaan sahaja yang di wajibkan naik AA tetapi ianya berlaku pada syarikat-syarikat GLC dan salah satunya Petronas. Pernah semasa isteri aku berulang alik KL ke Bangkok selama 5 bulan walaupun tiket AA lebih mahal dari MAS tetapi dia di arahkan oleh admin dan pegawai atasan menaiki AA. Apa semua ini...harap Najib consider dan perlu UBAH...boikot AA..beri keutamaan pada MAS.

Anonymous said...

si botak bahalol yang lupa daratan..tiada sifat melayu..dah jd anjing/hamba puak mata sepet..


Anonymous said...

Aku tak pernah naik air asia sebab service mcm sial. Walaupun murah tapi jauh lebih berbaloi naik MAS yang caj lebih sikit. Ingat , pay peanut you get monkey. Ayuh semua beralih naik MAS pulak, ramai org Melayu kita kerja di sana.

Anonymous said...

betul..start januari 2013 aku dah beralih arah kepada MAS. asyik2 delay je Air Asia. frequent flyer macam aku nampak sangat beza MAS dan Air Asia. naik MAS lebih berbaloi

Anonymous said...

INI SATU LAGI CONTOH MELAYU TAK SEDAR DIRI. DIA PERASAN DIA HEBAT SANGAT KE? SUDAH MULAI MEMPERSOALKAN URUSAN ORANG MELAYU? JIKA DAP MEMERENTAH DIA BOLEH JADI CEO LAGI KAH? HARAP MAJORITY SHARE HOLDER(JIKA ADA MELAYU) TENDANG SAJA MELAYU KURAP NI!!BIAR DIA PERGI JUMPA KIT SIANG MINTA KERJA.

Anonymous said...


Anon 2.27 pm

Setuju dengan komn anda. Itu baharu satu contoh. Pada saya, jika DAP dapat kuasa, DAP boleh pusing undang undang dan peraturan bila bila dan di mana sahaja.

Sungguh pun kedudukan Melayu ada dalam Perlembagaan atau sebagainya, DAP masih pandai mencari jalan untuk singkirkan Melayu.

DAP boleh import General dari singapura atau US untuk perintah tentera tentera kita. Tidak mungkin kah?

DAP memang cunning. Melayu mesti sedar dan berhati hati.

Geng Blog said...

Tu laa baru keja berapa hari dah nak tunjuk elit kawan dgn taukeh2 cina sanggup jual bangsa sendiri..org cina mesti cakap ini budak melayu bodoh kutuk bangsa sendiri..

Anonymous said...

Bagi yang tak tau apa beza MAS dan AA, aku nak cerita pengalaman ketika landing di KLIA. Kisahnya, ada seorang penumpang sebelah aku, macam sebak sebaik melihat deretan pesawat MAS megah parking di sisi aerobridge KLIA tu.
Rupa-rupanya di baru balik ke Malaysia selepas puluhan tahun di rantau orang. Dia rasa amat bangga melihat nama Malaysia di pesawat MAS dan terkejut tengok KLIA canggih sebab masih lagi ingat KLIA tu di Subang.
Tetapi apabila ternampak pesawat AA, dia heran tanya, itu dari negara mana?
Waktu kecoh letusan gunung berapi Iceland yang menyebabkan seluruh Eropah bergelap hampir sebulan sekitar tahun 2010, pesawat MAS yang pertama dibenarkan berlepas dari Frankfurt, airport tersibuk di Eropah sebab pihak berkuasa penerbangan Jerman yakin dengan MAS. Masa itu ramai rakyat Singapura berebut2 nak naik MAS sebab SIA yang hebat itu pun tak dibenarkan berlepas lagi.
Malah mak aku pun pernah menyumpah seranah AA sebab servis dia teruk dan minta aku supaya lepas ni beli tiket MAS. Katanya walaupun mahal sikit, tapi MAS tetap bayar zakat pada umat Islam Malaysia. Jawapan yang agak beriman itu mengimbau kenangan lama didikan ustaz aku di sekolah. Katanya wajib tolong syarikat yang kita tahu akan bayar zakat hasil keuntungan bisnes mereka. Fikir-fikirkanlah!!!

Anonymous said...

SALAM BRO,

GUA BACA ARTIKEL NIE KAT UTUSAN PAGI TADI. SATU JE YANG TERLINTAS KAT KEPALA GUA

MAMAT NIE MENJADI SOMBONG DAN BONGKAK BILA DAH PEGANG AIR ASIA. GUA KENAL DIA BRO, NANTI KITA KASI AJAR SAMA MAMAT HIDUNG KEMBANG INI

WARGA BATU GAJAH

Anonymous said...

adakan kempen boikot AA amacam bro? kita start s ikit2 saja dulu, buat perbandingan harga, bagi macai2 nie sedar sikit, dah senang nak bantai melayu racis la, kita bantai la,
cyber troper kita tak kurang hebatnya bro, kalau tak macam mana UMNO boleh dapat 88 kali nie...amacam kengkawan????

Anonymous said...

Kesian kan.. siapa nama dia ni... oh.... azran osman-rani... a'ah lh... nama dia nama melayu..asli melayu... kenapalh kau bersikap begitu "JERAN"...
Kau sedar x yang kau ni orang melayu... klu kau rasa kau x brp nk sedar lg yg kau tu orang melayu.. lantak kaulh jahanam.. aku sepak kang budak ni...aku anak melayu yg sgt2 mmbenci org yg berlagak seolah2 bkn ank melayu atau ... bagus kau brtaubat ajelh..
X besar manapn CEO kau tu... ingat... kat negara trcinta ini "MALAYSIA" suatu ketika dulu ada seorg yg sgt sgt sgt sgt... alamaaaakk.... ini yg aku malas nk playback ni....... cuma tinggal stapak lg utk jd... jeng..jeng..jeng.. PM lh... sbesar kuasa tahu.. apalh sgt kuasa CEO... airasia plk tu... kuasa ALLAH amat amat amat amat hebat.. bila2 CEO yg kau ada blh everybody fly kan tau.. ingat tu JERAN.. tuiiiii....

Anonymous said...

sebelum nak tegur utusan..tegur dulu pihak atasan air asia..tengok etika kerja air asia..dari segi penampilan...cth peramugari..mengaibkan..bangsa mana yg ramai...melayu juga..

Anonymous said...

Azran osman rani ni bodoh nk mampus .patut meayu sokong akhbar melayu , ni dia pun sama naik dgn kafir harbi ,membalun akhbar melayu . melayu haram jadah x sedar diri azran bangang ni !

jack said...

Naik MALINDO AIR.....pesaing AirAsia.....!!!!

Anonymous said...

salah seorANG DRPD spesis barua...melayu xsedar diri...

mohamed said...

inilah melayu yang tak mungkin undi UMNO. Bangsat tak tahu untung.

Anonymous said...

MAS, Malindo Air, Lion Air, Fireflyz..ada aku kesah dgn AA ko?

Anonymous said...

Mana yang Utusan rasis pun x tau. Salahkah kalau orang melayu bercakap pasal hak mereka? Adakah itu juga dikatakan rasis? Pening & Poyo la mamat ni..

Anonymous said...

Salam,

sahabat aku juruterbang MAS. jadi aku tanya dia pasai apa Air Asia ni selalu dgr isu safety.dia pun bgtau yg contoh paling simple ialah waktu isi minyak. sepatutnya penumpang semua kena turun dulu.pastu isi minyak.pastu baru penumpang baru buleh naik. Si Air Asia ni tgh org dok turun n naik tu dia isi minyak.jadi itu sgt merbahaya.bukannya apa,lg cepat lagi jimat bayaq duit kat airport.sampai mcm tu.

tapi kalau nak tgk org yg educated ckp bab ni,pi kat link yb ni,dia cakap dgn isi yg lebih komplete.bayar la lebih sikit utk naik MAS.Nyawa kita sangat bernilai!

pi sini >http://weechookeong.com/2011/01/16/dca-how-airasia-has-been-granted-certificate-of-airworthiness-year-in-year-out/

sini jugak>http://weechookeong.com/2010/07/26/how-safe-really-is-it-to-fly-airasia/

INGAT ORG TERSAYANG!

hangkedee said...

Air Asia=virgin Air.=gay=pak sheikh non al juburi

Anonymous said...

Jadi Ceo baru tu dh berlagak. Inilah contoh melayu baru yg tak sedar diri. Saya dh x nak naik air asia dh lepas ni. Boikot terus.

Anonymous said...

azran rani melayu bengong, melayu gilo babi, pendokong dap. tui!!!!!!!!

Anonymous said...

mas = masih bertolak ansur dan berperikemanusiaan. bagasi lebih sikit masih boleh runding. tak kena caj.

aa = kejam. dengan student pun takde kesian. semua duit punya pasal.

ini pengalaman sebenar. saya yakin ramai lagi yang pernah mengalaminya tetapi tak tahu di mana hendak mengadu. itu blm cerita pasal delay delay dan delay...

ZACKO said...

KITA BOIKOT AIR ASIA...

Anonymous said...

Fly MAS, Firefly or Mas Wings.

Anonymous said...

Azran rani bin anjing kurap.....spesis yg terlepas dari kurungan kedai menjual binatang peliharaan

Anonymous said...

sumpah, pengkhianat ni akn tersungkur!

Anonymous said...

Tony akan mampus talk lama lagi, mari boycott AirAsia.

Anonymous said...

yeahh jom kita support produk2 dan syarikat2 bumiputera mulai sekarang.....

bakeri srihijrah said...

Aku dah Terminate big card aku..baik aku sokong MAS!

Anonymous said...

air asia x pun bukan pandai mana. berapa banyak route yg dia dah tutp. cuma pandai ambik route yg mas dah develop aje. itu pun sebab dapat support dari kerajaan. pi la mamat tu, ceo melayu paling bodoh....air asia, everyone can lie....

mohd nasir said...

Ooooo....lu suda ceo jadi kaloooo...itu kapla batu besar atas duduk...cettt...berlagak...

Anonymous said...

kita jumpa kita tibai je...

as said...

rembau most wanted

Anonymous said...

Dasar penipu duit org awam jgn mcm tu nk Ng tikam bangsa sendiri.. Mcm bhd sgt padahal penipu tiket murah la sgt caj jer lebih, ni check of kaunter pun nk kena caj baik ambik tiket MAS sume including.. Dasar PENIPU!!

Anonymous said...

azran rani ni jenis pentingkan kantung sendiri je. nak jadi hero konon... kalau nak jadi hero buat sumbangan lah, baru orang pandang. ko makan gaji pun datang dari mana? ataupun ada cina acu pistol kat bontot dia?

Anonymous said...

tapi perlu risau tentang kartun tu. Ingat tak macamana Maharaja cina kena main dengan orang Melayu? dengan makan kangkong dan air basoh kaki orang Melayu. jadi jangan pelekeh kan orang2 Melayu. kalau tak tau baca balik sejarah.

Ikmaluddin Husnah said...

Saya Husnah dan saya mengambil waktu saya keluar untuk bersaksi Ibu Amanda karena dia akhirnya menawarkan saya.
Saya dan suami saya masuk ke utang yang sangat besar dengan Bank dan kami mencari pinjaman dari perusahaan pinjaman yang berbeda tetapi semua datang ke sia-sia. sebaliknya mereka membawa kita ke dalam lebih banyak utang meninggalkan kami bangkrut sampai saya datang di kontak dengan Ibu Amanda, yang menawarkan pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap utang kami dan memulai bisnis baru dengan uang yang tersisa dari pinjaman. Anda dapat menghubungi dia hari ini untuk pinjaman apapun dan jumlah.
Hubungi Ibu Amanda melalui salah satu email berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau Anda dapat menghubungi saya melalui email saya untuk arahan lebih lanjut ikmahusnah@gmail.com