Tuesday, May 14, 2013

Kegagalan 'War Room' Menyumbang Kepada Kekalahan BN Di Beberapa Kerusi


Sebelum daripada ini dah banyak pihak bercakap tentang war room yang banyak membuat keputusan dan menasihati Pengerusi BN, Datuk Seri Najib tentang strategi, kajian, calon dan sebagainya untuk BN menghadapi PRU 13. 

Tapi kita tak berani nak bercakap sebab tak ada bukti dan tak mahu mengeruhkan suasana. Memandangkan kini Puad Zarkhasi, Ruslan Kasim dan Utusan Malaysia dah mula cuit-cuit, tak salahlah untuk kita pula geletek-geletek....

Setelah gagal kerjanya untuk memastikan BN menang bergaya, dengar ceritanya kini war room sedang mencaturkan pula barisan kabinet. 

Jika benar dakwaan itu, habis jahanamlah nampaknya....

Jika mencaturkan calon pun mereka gagal, sekarang nak caturkan barisan kabinet pula ? 

Contoh, calon parlimen Gombak dan parlimen Ampang semua orang dah tahu bahawa mereka berdua ada isu. Soal mereka bersalah atau tidak perkara kedua. Pokoknya mereka ada isu dan nama mereka telah tercalar, itu pun war room tak boleh kesan ke ? Ini war room atau ice room

Dah lah, malas nak tulis panjang-panjang. Malas nak tabur garam kunyit atas luka yang masih belum kering. 

Boleh pakai lagi war room yang ada ?

30 comments:

Anonymous said...

Pegi jahanamlah sama war room tu.. punca segala2nya..

Kalau najib pakai lagi ckp war room ni.. dgn dia sekali masuk cold room

Anonymous said...

PATUTLAH PRESTASI BN TERUK. DEDAHKAN MUKA-MUKA DIORANG NI BRO. KAMI NAK TAU GAK SIAPA. SENANG BILA JUMPA KAT LUAR TAULAH AKU NAK BUAT APA. HARAP DS NAJIB TAK PAKAI LAGI NASIHAT PUNAHSIHAT NI. KERJA NAK MENCATUR UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI LA TU.

Anonymous said...

Bukan War room..tp WOW! Room..banyak duit!

Anonymous said...

Sebab tu la gagal, strategist yang ada dalam war room UMNO/BN masih lagi pakai cawat dan bersenjatakan tombak kayu.

Anonymous said...

siapa dalam war room ni?
geletek sikit ... nak tau

Cencaluk said...

Salam,

Apa khabar bro jangan bengang sangat nanti hilang idea.

Kita orang melayu sebenarnya bukanya tak kuat cuma kita tak kreatif macam kaum pemakan babi disana tu.

Apa yang perlu kita lakukan untuk tempoh masa 4 tahun dari sekarang?

Pada hemah aku kita perlu ada pelan tindakbalas sepertimana apa yang dsh dilakukan oleh PEMBANGKANG.

Bro aku bukan nak ajak semua melanggar undang-undang cuma kita bertindakbalas mengikut saluran dan landasan yang betul.

Jika mereka ada BERSIH Kita apa kurangnyw kita wujudkan badan digelar "KILAT"

So kita tengok adakah PILIHAN RAYA DATANG NANTI BERSIH BERKILAT.

Kita perlu juga mengajukan beberapa tuntutan kilat kepads badan SURUHANJAYA PILIHAN RAYA?

Cuma kali ini kita harus lakukan bermula dari tahun ini.

Tuntutan

1) Bantah penggunaan Dakwat kekal bagi menunjukkan bahawa Malaysia adalah negara Maju.

2) Satu akujanji harus dilakssnakan oleh setisp PARTI ini bagi menjamin Penggundi tidak lagi terpedaya.

3) Untuk satu pengundian yang lebih telus sistem biometrik hendaklah dilaksanakan.

4) Satu undang-undang yang melarang PARTI yng kalah bagi mengadakan huru- hara makana setiap parti yang bertanding haruslah meletakkan deposit sebanyak RM2 JUTA dalam bentuk bsnk draft ini bagi menghalang perlakuan manusia zamqn batu berulang.

5) Setiap parti yang bergabung hendaklah menggunakan satu lambang sahaja bagi mengelakkan pemasangan bendera yang melampau.

5.i : Jika tidak wang deposit (RM2 JUTA) bagi menghalang huru-hara akan dikenakan kepada parti yang menggunakan lambang berlainan.

Bro aku rasa dah banyak sngat so apa yang pastia ianya akan counter back pada DAP terutamanya penggunaan SISTEM BIOMETRIK

Aku rasa PERKASA harus menjadi perintis bagi melawan balik apa yang dilakukan oleh BERSIH

Anonymous said...

yg lawan di putrajaya, org rompin, org serawak, org tv3, apco, sapa lg ntah....

Anonymous said...

War Room dah tukar jadi WANG Room sbb tuh kerja xmenjadi.....kasi tukar atau buWANGla itu kat WANG Room....dok kire perot sendiri jer...

Anonymous said...

NAk kata bodo, depa claim depa pandai, tapi perutusan pilihanraya BN sampai kat rumah aku seminggu selepas pilihanraya...apa halnya ni???kena boikot ka?

Anonymous said...

@Cencaluk

setuju!! kita kene ada org yg boleh handle benda ni untuk benda2 begini. GAP, RBF kalau lu orang boleh buat, kimi 100000x sangat sudi join idea ni!!

KILAT!!! Kasi gegar

Anonymous said...

cont: and aku sokong Perkasa buat mende ni, hoooo nak harap UMNO banyak kawan seblah nak pikir! x apa lah. NGO Melayu & Perkasa bergabung meletopp!

Anonymous said...

LOL Cencaluk

Anonymous said...

Kisah Bagaimana Penipuan 'Black Out' dirancang....pendedahan video oleh ...

>>>>> MediaRakyat.com <<<<<

Anonymous said...

apa ada dengan war room bn? hampeh belake... cakap bukan main bagus tapi semua hampeh. kalu ds najib ikut juga susun kabinet guna macai2 ni (yg dok kt war room ni), aku rasa tak lama ds najib pun kena kuis jugak. kita tengok skg ni, apa strategi yg dia org ni pakai??? geng2 pr dok main provoke tiap2 masa, yg geng ni hampeh tak berbunyi, macam takde telor, asyik nasihat aje kat rakyat supaya jangan terlibat dengan provokasi dan perhimpunan haram. ape ke jadahnya dengan nasihat tu, tengok adam adli yg kecik tu pun sampai ari ni dia org biarkan aje sampai buat demo kat depan spr pun tak buat ape, ni pula yg lagi beso macam nuar berahi dan ambiga kotor, naki termasuk telor agarkne? marah betui aku, susah payah undi bn tapi bn macam tak hargai langsung perit jerih kita ni utk selamatkan negara. asyik2 biarkan, nasihat... ingat lim kit siang dgn sekutu2 dia makan dengan nasihat, dah tua nak mampus mana nak dengar nasihat lagi dahhhh.. kan tok det pernah cakap dulu kalau nak bendung sesuatu perkara dari menjadi parah, kekang dia semasa masih kecil lagi, jangan tunggu dah besar baru nak kekang... susahnye ds najib dan datu hishamuddin ni nak faham agaknye. ape guna undang2 macam sosma dan lain2 klu lambat bertindak @ tak digunakan??

Anonymous said...

kalu nak terus memerintah dan mempunyai rasa tanggungjawab apabila memerintah, maka segala cakap akar umbi perlu didengari dan diberi perhatian. tak perlu ikut semua, tetapi perlu diberi perhatian serius. kita tak mahu ah jib gor mungkin pm bn yg terakhir.

kalu ahmad maslan nak beri penerangan, rasanya tak perlu la nak diterangkan. biar pun guna matahari nak terang waktu malam, orang yg tak suka bn ni tak mau dengar punya. lihat aje la kawan nuar, mereka pun ambil masa beribu hari untuk memahami dan mengaku salah silap. inikan pula pengikut tegar dan penyokong wahid. buang masa jer. mereka tak terima pun penerangan melalui tv, utusan mesia, berita harian. bohong belaka kata mereka. mereka tetap percaya kepada pemimpin mereka macam quran.

sekarang ni zaman saman. kalu kerajaan rasa dia benar, maka saman orang yg cakap dan tulis. bukan lagi kebebasan membuat cerita kerana pengikut cukup percaya kata yg keluar daripada pemimpin mereka. walaupun pemimpin mereka bersalah dan terbukti dan berfakta, mereka tidak mempercayai. bagi mereka pemimpin mereka terlalu naif untuk terima rasuah dan bersih. tetapi pemimpin bn dicop dan ditanda rasuah dan kotor. para pengikut bn pula dijerit dan dilempar dengan kata-kata hinaan antaranya penyokong rasuah, penyokong zalim dan sebagainya. tapi pemimpin bn selamba jer tak kisah pun. kita pun tertanya, benarkah seperti dakwaan mereka ?

kita berjumpa rakyat bawah yg berada jauh daripada pemimpin pembesar. kita bukan pengampu dan pemuji dan pengangkat, penjolok. kita amat menghargai kerajaan bn dan anggap ini sahaja kerajaan yang bertanggungjawab. tetapi ramai pemimpin ambil kesempatan untuk dibuai dengan puji-pujian. harap pengikut yg tegar untuk mengkritik dan berkata benar tidak dicantas. hanya pemimpin yg berani menerima teguran sahaja yg kuat bertahan. jadi la seperti TDM yg menerima kritikan dalaman dan luaran. apabila ada yg menentang, membuatkan pemimpin untuk terus berada di jalan benar.

harap isteri para pemimpin tidak menonjolkan diri. kita rakyat bukan berfikiran orang barat. susah nak jawab bab cincin, beg tangan, shopping, rambut, joget, nyanyi, peluk dan sebagainya. angkat tangan, dah sah tak pangkah bn orang yg dok sebut benda ni.mereka ni bukan baca paper dan tengok tv. mereka dok minum kopi, basuh keta, cuci longkang, gi surau, main futsal, jual kat pasar malam dan sebagainya.

harap ah jib gor lihat fb dan baca sendiri. bukan dengar orang tolong baca

Cencaluk said...

Salam,

Aku harap kita semua orang melayu harus lebih kreatif.

Aku tak harap UMNO akan melangsaikan kerja ini.

Aku ingin mencadangkan satu badan NGO ditubuhkan atas nama "KILAT" dan kita bersaing dengan "BERSIH"

Biar orang kata kita tiru kita iaykan sahaja. Kita lihat saja apa reaksi mereka.

Kalau kita dikatakan salah ini bermakna apa yang mereka buat selama ini juga salah sebab kita cuma ikutbapa yang mereka buat.

Kita lihat beranikah mereka mengutuk dan menyalahkan kita seumpana meludah kelangit kelepuk ke muka mereka sendiri.

Anonymous said...

kurang2 war room tu dok buat kerja kat bn, ni roslan kasssim jaga perkasa sudahla sibuk pasai bn buat apa...

Anonymous said...

Betul tu...war-room setakat mempamerkan struktur dan senarai Jentera PRU13....
Mana Pegawai Strategik???
Apa strategi yg diimplikasikan di Selangor???
Jentera ditahap PDM dan Cawangan bertungkus-lumus guna strategi conventional...tabik pada JR Wanita!!!!
Apa hasil dari sambutan 'beribu2 lemon' penyokong BN apabila PM dan TPM buat lawatan turun padang dibeberapa kawasan Selangor.
Bagaimana BN tak dapat tambat hati orang Cina untuk undi BN...dengar kabor politik mereka berunsur 'vitamin D'!!! BN tak dapat bendung dan tak mampu nak saingi pun ...takkan nak biorkan???
Post-mortemkan Pelabuhan Klang, Sepang dan Kuala Langat....
Hancussss......

Faith Ajar said...

amat setuju dgn cencaluk terutama point 3 tu.sepatutnya sebgi negara maju dah digunakan sistem biometrik. merata2 dah pakai spt bank2 epf jpn bagai.
tipulah kalau ckp dakwat kekal tak hilang krn belum ada lagi dakwat yg lum kering tak leh basuh.
expectation yg spr bg kat pengundi melampau2 sgt sampai wat demo.sepatutnya ada endorsement tp tak sampai pada pengundi.
berapa byk masyukla kat dakwat tu saja baik pakai dakwat pen yg tak swmpai brp rgt sebotol..
yg benar sy kt benar jgn kt poyo sgt..
klu depa tak mau biometrik kita tatoo aja jari pru 14 kah kah kah

Anonymous said...

Saya ingin memberi pendapat...UMNO perlukan perubahan yang sangat besar untuk menghadapi PRU yang datang..
1. Orang2 UMNO perlu merapatkan diri kepada masjid2 dan surau dengan ikhlas. Mulakan bersolat jemaah di msjid2 terutamanya pada maghrib, isya dan subuh. Orang pas yang saya kenali mengatakan bahawa orang umno buat masjid tapi yang memenuhkan hanya orang pas... Buatlah program2 untuk merapatkan saf dengan jemaah2 tanpa mengira kefahaman politik. Tetapi, janganlah pula menunjuk2 dan berlagak samseng seperti apa yg diruduh oleh puak2 tersebut...
2. Kurangkan sifat2 suka menunjuk2 dengan kemewahan. Walaupun kita ketahui bahawa ramai orang umno yg bekerja keras mencari rezeki tetapi ini jugalah penyebab fitnah2 yg disebarkan....
3. Jadilah orang yang lebih beriman dan berilmu semoga disebalik kejayaan kita yang penting mendapat kemenangan dengan rahmat Allah....

Anonymous said...

War Room ini utk apa? Utk perang ker? Kes lahad datu ada war room ker?
Kalau stakat strategi nk election baru nk bukak war room itu cerita mat jenin bro..apa yg war room nie berjaya sangat ada dua jer...
1. Bagi syok bos dengar cerita hebat dan menang besar
2. Bagi bos cemas dengan cerita nak kalah

Saya tidak melihat war room ni penting sangat time election...ngabis beras jer...tiori jer mlebih lebih . Pikir siang malam dan anggap diaorg hebat melangit...apa yg dia org boleh buat kalau org dah nak pangkah lain....kalau ada pun membantu cuma sebijik dua jer benda yg budak kecik pun boleh buat. Inikan pula nk advice PM lantik kabinet..
Yang penting sekarang masing masing buat kerja dan jgn sibuk tambah harta..
Yang dah bekoyan koyan tu duk rumah jer dan bantu BN di luar sana. Jangan tak dpt jawatan lagi nanti nk mengamuk masuk PR..tak bersyukur langsung.

xintel said...

HjK....ape dh jd ni??? Vendor wat det tp sistem hancus! Wayang je byk! Presentation kemain g. Infra tip top tp pengisian ambik dr jentera umno gak.
Xde SOP.
Dlm warroom xde situation room. Nk tangani satu2 isu camne? Konon2 sulit. Kritik org ckup pndai nah skg kena batang hdung sndiri.

Anonymous said...

mohon dato seri najib lantik kami je dlm war room bn . sebab kami ni komentar tegar dlm blog2 pro bn . komentar & blogger bn duk semeja dlm war room bn . kita tengok , mcm mana perginya .

Anonymous said...

Ok gak idea korwng ni.tp nak ke najib dgr ckap kita..al maklum la war room doranh tu kan cerdik pandai...

Benda senang pun x blh pikir kan..kalo dorang nak demo..nak buat kat kedai melayu..kita kata x blh..kita bg kat bb ke sg wang..kalo dah degil sgt yg mcm ngo ni buat demo gak kat kaw depa.sure depa x kasi.kita buat sistem barter la.lu buat tmpt gua,gua buat tmpt lu.

Mcm pr minta tu minta ni..kita bg..tp kita tambah baikkan benda tu.bagus guna biometrik tu..dia minta dakwat.kita bg biometrik..kan senang..guna ic mcm nak wdraw duit tu.

Nak berdemo blh..bg duit deposit..kalo xde jgn harap nak buat.buat jugak..duk dlm penjara.kitakan ada lawyer..gunakan la lawyer yg ada.baca law or akta yg ada.

X betul kita saman je.biar la kes tu lambat bicara.yg pasti kita saman..

Anonymous said...

WAR ROOM TAK BOLEH PAKAI.

Asyik kira duit dengan bisnes berjuta-juta.

Anonymous said...

Tahukah anda fakta ...Najib adalah PM Malaysia yang paling ramai mengunakan Punahsihat dari berbagai kepakaran katanya ...Tapi hasilnya hampas....BN hampir dimalukan dengan kemaluan yang besar.

Anonymous said...

Orang UMNO kena humble jangan arrogant, bongkak tak tentu kalu.

Bila cakap dengan orang PAS cakap elok2, tak payah nak tunjuk pandai. Diorang pun boleh fikir. Yang tegar tu biarkan, Kita bukan nak 100% undi pun.

War Room ni tak payah la. PAS Selangor takde duit/ takde resources menang jugak.

Najib kalah dan dia tak tahu pun dia akan kalah. Dia kena bertanggungjawab ... takkan pakai teknik tipah tertipu je terus ok.

Muhyiddin punya turn pulak. Teknik Najib tak berkesan. Tak malu ke masuk tv dalam keadaan rakyat tak respect kita. Rosmah still masuk tv/paper. Nak menang ke tak nak nih. Takkan tak boleh faham orang melayu nak apa. Bukan susah manapun. Please step down dengan terhormat. CSL boleh buat, alasan awak apa, YB PM?

Anonymous said...

BN kempen pasif..PR agresif.. lg satu depa pandai hasut kebencian dgn ulit2 ucapan yg halus ..persepsi yg diulang2=BN mmg patut ubah .. BN mmg rasuah..walau PR mmg parti kelamkabut dan pun mmg x bersih.. dia org pandai cuci otak rakyat ..dikepalai oleh setan gedongol raja putar alam

Anonymous said...

Bukan nya lambat dari War room sahaja, negeri, bahagian pun lembab. Sepatutunya sebelum penamaan calun semua dah beres. Bahagin lijistik lembab.

Cikgu Zahar said...

Najib ur cabinet sucks big time! KJ jadi Menteri. Awal la umno masuk muzium. Tak ada tokoh yang WOW pun dalam kabinet tu. Baik letak Cikgu Sekolah dari letak keris mudin jadi menteri pertahanan. Ahmad Maslan punya strategi nak buat kursus atau latihan untk memajukan ekonomi negara? WOW brilliant boy!