Wednesday, May 1, 2013

Tun Sedang Memukau Ribuan Warga Shah Alam Sekarang

Ceramah BN dah jadi seperti ceramah Pas pula. Khemah dah penuh, kerusi tak cukup. Orang duduk bersila tepi longkang, atas jalan raya dan atas motosikal.

Pemandangan begini jangan haraplah boleh dilihat di ceramah-ceramah BN sebelum ini. Tapi kali ini lain macam nampak. Semangat dan sokongan padu orang ramai makin hari makin memberangsangkan. Insyallah 2/3 akan kita capai.

Tun dalam ucapannya malam ini tiga kali ulang ayat "Kit Siang Rasis" sebagai cabaran kepada DAP.

Nak tangkap saya tangkaplah.....saya tak takut. Nak tutup mulut saya tidak sama sekali.

Orang ramai punya ralit dengar ceramah sampai semua diam terpaku. Hingga Tun terpaksa tanya, dengar tak saya bercakap ni ?

Dengarrrrrrrrrrrr......

Begitulah gambaran yang boleh saya katakan bagaimana orang ramai beri perhatian kepada ucapan Tun.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

35 comments:

Anonymous said...

Well done ayahanda.

Anonymous said...

Tun Dr M adalah seorang negarawan yang sentiasa memperjuangkan keamanan dan kemakmuran negara. Walaupun dihina oleh pemimpin dan macai PR beliau tidak pernah tunduk dengan ugutan dan berdiri atas kebenaran dan kesaksamaan. World Jewish Council telah senarai hitamkan Dr M sebagai musuh ketat yahudi.


Anonymous said...

xde live ke wei.nk dgr gak.huhu

Anonymous said...

bro rbf

jgn heran sgt org ramai bila tun buka mulut.

itu pasal org gelar tun bom jangka..

Anonymous said...

Saya pun nak pergi tadi tapi kaki sakit pulak. Sayang Tun M, BarakaAllah fi ka..Ya Allah selamatkanlah Tanah Airku tercinta!!

perodua2u said...

Dulu berkuasa utk kepentingan negara..kini negara diambang bahaya oleh anasir perkakas pkr yahudi dap singapore..tun sanggup turun membantu jentera parti yg hanya mampu selamatkan agama islam bangsa dan raja2 melayu

Anonymous said...

rugi lak gua tak turun.mengenangkan esok kerja + dah turun kat putrajaya sabtu lps.tp nyesal lak pulak..

Anonymous said...

Sekarang tiba2 orang Melayu yang tak sedar diri sokong pula Kit Siang. Hadi Awang sampai nak tukar sejarah 13 Mei 1969. Punyalah bodoh orang Melayu macam ni, serban je besar, otak kosong. Kalau nak berpolitik pun tak payahlah KIPAS Lim Kit Siang sampai begitu sekali.

Dan dah terbalik kot Tun M pulak yang mereka kurang ajar!

Anonymous said...

Sayangnya masih ramai orang kita yang jahil dalam menilai kemajuan yang kita nikmati selama ini.Ingin ISA di kuat-kuasakan semula untuk elakkan perkara yang lebih buruk berlaku. Lebih baik mencegah daripada mengubati.Semoga BN berjaya dalam PRU13.Amin...

WIRA TEMPUR LAUTAN SULU

ujang sahaja said...

tabik kepada Tun .. semoga panjang umur.

Anonymous said...

Bom jangka hanya untuk Lim Kit Siang sejak 1969.

Ayahanda Tun ... Anti Bomb Missile

Anonymous said...

Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan malaysiakini

Freemalaysiakini2.com

Anonymous said...

As-salam, teringat dlu mase tun jdi PM.....segala mcm tomahan, cacian & makian yg diterima....aku penah nenguk dia menangis apabila menerima keadaan begini.....bkn sbb kalah tapi sbb mengenangkan se agamanya berbuat demikian....dia cukup gagah merentas gelombang untuk memastikan agama, bangsa & negara trus maju....seingat aku penah ada anak pemimpin pembankang (x yah sebut)menghadapi maslah yuran pebelajaran....tun sendiri kuar duit dri poket nya utk menampung yuran tersebut tanpa diketahui oleh mrk.....sambil berbisik dia mengatakan.....tak pa lah.....depa kan org kita jugak....Ya Allah ku pohan Kau sebariskan Tun dgn mujahid2 yg telah mempertahankan agama Kau......byk lg xperience aku gan tun yg membuka mata aku

Anonymous said...

bila nak datang sini pula..sekitar sek 20,18,17....

Anonymous said...

Semuga Allah panjangkan umur Tun dan limpahkan Tun dgn rahmat Nya.

Anonymous said...

Aku baru balik dr sana!! Heret anak2 lg..tapi tak dapat dgr sampai habis sbb esok sekolah. Ada gak geng pas yg dtg dgr duk kutuk2 kat blkg.

Anonymous said...

Tun seorg negarawan ulung.. pernah satu ketika kebencian ini terhadapnya pada satu masa dulu sehingga aku nak kencing atas kubur tun.. tp Allah maha kuasa yg haq tetap haq.. Hari ini sementara tun masih hidup aku ingin memohon ampun dan maaf yg tak terhingga kpd tun kerana pernah mencaci makinya dulu dek kerana terlalu taksubkan anwar moga tun ampunkan aku..

Anonymous said...

baru balik....seronok tul....siap nyanyi lagu Allah selamatkan Tun lagi...

Anonymous said...

Woww!!!! teruja aku nak dengar Tun M ceramah.... cpt lah sikit keluarkan ceramah Tun M oiii!!!

Anonymous said...

Harap Tun bleh datang Baling plak. Kasi buah last sebelum PRU! Hidup TUN!

Orang Shah Alam said...

Tun M adalah contoh negarawan yang sebenar. Susah nak cari pemimpin sebegini. Di harap Tun sentiasa sihat dan panjang umur.

Anonymous said...

majoritinya adalah rakyat yang sudah kembali semula kepada BN seperti saya.

Anonymous said...

untuk doa2 sahabat di atas. AMIIIN YA ALLAH..

Anonymous said...

INIKALILAH INIKALILAH INIKALILAH INIKALILAH INIKALILAH KITA HANCURKAN PAKATAN RAKYAT....UBAH PR PADA BN DI SELANGOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Jasa Tun akan sentiasa dikenang. Tun seorang yang berani dan tidak pernah tunduk kepada tekanan.

Bezanya Tun dengan pemimpin PR, beliau bersedia dikecam untuk melakukan yang terbaik untuk negara manakala PR akan sentiasa menipu hanya untuk popular.

Lim Kit Siang hanya parasit yang hidup atas perkauman manakala PAS pula akan menggunakan fatwa sesat untuk menipu orang Melayu Islam supaya berpecah belah.

Selamat berjuang Tun dan semoga sentiasa dilindungi dari mereka yang cuba merosakkan negara dan aqidah umat Melayu Islam.

Anonymous said...

tun m bila nak datang sepang..

Anonymous said...

Saya menonton chat bersama Tun di NTV7 last week dan TV2 last night, Tun memang happening, semua cakapnya berasas dan berfakta, Tun masih fresh seperti dulu. Terimakasih Tun sebab kami memahami dan menerima apa yang berlaku di Malaysia negara tumpah darah kita seadanya.

Anonymous said...

video tun terbaru di shah alam
lihat min 2.02 dan 11.10

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=qdQ2dARecE0&NR=1

Anonymous said...

Apa ni Zin Badak yang kuat sindrom denial diatas kejayaan PR Selangor dah hilang senyum sambil meroyan macam kena hasut?
Terkini tuduh Kerajan Negeri PR jual tanah lepas bubar DUN. Lazimnya yang menjawab mamak bangang ni bagi tunjuk ajar lessons in state administration yalah Faezah Fekah S/U MB.
Tapi kita pakaije ayat pembela Najib dan UMNOporno Tun dari AG assistant Gani Patail yang mempertahankan tindakan Najib, Muhyuddin meluluskan projek, peruntukan, pemberian duit, hadiah dsb sebagai langkah perlaksanaan selepas bubar Parlimen yang mana kelulusan dibuat sebelum bubar.
Najib buat ok, orang lain salah?
Sebenarnya masaalah Zin Badak ni ada beberapa?
1. Dia dicabar oleh 2 calun bebas orang kuat UMNO Bahagia Sepang jugak yang bercita2 melenyapkan ZIN dari politik Sepang
2. Bila dia melaungkan transformasi politik Selangor model baru tak pakai Ketua Bahagian UMNO, banyak Bilik Gerakan UMNO tak berfungsi tak bagi kerjasama dan sabotaj
3. Bila Zin promosi Lojistik Hub Sepang dalam manifesto baru BN Selangor ramai tertanya apa jadi dengan PKFZ jugak lojistik hub dinegeri Selangor yang dihimpit dengan bermcm kontroversi dan korupsi . Rupanya maksud Zin yalah projek ni adalah peluang keemasan bagi pemimpin UMNO macam dia nak rembak tanah dan jual balik kepada Kerajaan negeri untuk projek tu seperti kes Rahman Palil projek PKFZ dan Satim Diman projek Science Park. Lagi sapa nak percaya kerana projek Lojistik Hub mcm ni mesti bawah Kementerian Pengankutan dan menjadi quota MCA nak rembat duit dibantu UMNO untuk urusan tanah.
4. Masalah peribadi Banglagate hal urusan duit haram money laundering diBangladesh
Nasihat berguna untuk Timbalan Pengarah PRU BN Selangor ni adalah sedarlah dari tidur dan akur dengan pengakuan Mat Taib yang kerajaan PR adalah yang terbaik dalam sejarah Negeri Selangor.

Anonymous said...

sebelum keluar mengundi ingat amaran karpal..dia akan tangkap dan sumbat TUN MAHATHIR dalam penjara jika pakatan menang...adakah kita sanggup tgk Tun Mahathir ditangkap...Seorang negarawan yang berkorban apa sahaja untuk memastikan malaysia maju dan dipandang tinggi dihina sebegini...fikir kan lah...

Anonymous said...

berita tergembar...Tun Mahathir sumbang 300 juta setahun kepada kerajaan kelantan khas untuk bantu org2 melayu dan membangunkan kelantan.....

Anonymous said...

sumbangan ini semasa beliau masih jadi pm.....semoga ALLAH S.W.T Sahaja yang dapat membalas jasa baik Tun.

Anonymous said...

amin ya rabbal alamin...

Anonymous said...

Tun keturunan mamak,, tapi cinta kan bangsa melayu,bejuang untuk melayu dan islam,,,,kita ni yg solid melayu nk hancurkan melayu,,,apa crita??? Tk malu ka!!!!!! Kuat melayu kuat lah islam bro,,,,,,gua sokong lu tun,,,,hidup melayu,,,!!!!!

Anonymous said...

Tun keturunan mamak,, tapi cinta kan bangsa melayu,bejuang untuk melayu dan islam,,,,kita ni yg solid melayu nk hancurkan melayu,,,apa crita??? Tk malu ka!!!!!! Kuat melayu kuat lah islam bro,,,,,,gua sokong lu tun,,,,hidup melayu,,,!!!!!