Tuesday, March 12, 2013

Puteri Jacel Anwar Dah Pandai Serang Najib dan Umno

Selama ini kalau kita dengar Anwar, Wan Azizah atau Nurul Izzah menyerang kerajaan perkataan yang selalu mereka gunakan adalah UMNO dan NAJIB.....

Contoh:
Kalau Anwar sakit hati dengan wartawan dia akan berkata, inilah media alat perkakas UMNO....

Inilah rasuah salah guna kuasa NAJIB dan UMNO.....

Inilah demokrasi kerajaan NAJIB dan UMNO.....

Saya nak beritahu NAJIB dan UMNO kami akan lawan kamu sampai kamu tumbang....

Ini semua adalah konspirasi UMNO dan NAJIB....

Dan macam-macam lagi perkataan NAJIB dan UMNO yang mereka anak beranak sering guna untuk menyerang atau memfitnah kerajaan.

Bila saya terbaca artikel dibawah ini dimana ianya memaparkan kenyataan anak perempuan Jamalul Kiram III yang kini mampu pakai jet peribadi untuk berulang alik antara Manila dengan Selatan Filipina , terus fikiran saya teringatkan Anwar, Nurul Izzah dan Wan Azizah....

Cara dan ayat dia bercakap sebiji macam yang mereka tiga beranak sering gunakan....

Ketika mengulas dakwaan konspirasi yang diperkatakan Presiden Filipina , Puteri Jacel Anwar....opssss, maaf tersilap.....Puteri Jacel Kiram berkata dakwaan konspirasi  yang sebenarnya adalah konspirasi antara pentadbiran Aquino dan pemerintah Malaysia parti UMNO.

Tak cukup dengan itu dia kata lagi,  Najib dan UMNO sedang menyiapkan diri untuk pilihan raya di Malaysia bulan ini.

Kesimpulannya dalam sidang medianya itu dia mengecam Najib dan Umno kerana berperang dengan mereka untuk menang pilihan raya. 

Sama tak dengan cara Anwar dan anaknya bercakap ? 

Berikut adalah berita yang saya petik dari http://www.philstar.com 
For the Kirams and their supporters, the “real conspiracy” was the one between the Aquino administration and Malaysia’s ruling party UMNO.

In a press briefing yesterday at the sultan’s Taguig City residence, his daughter princess Jacel called on the public not to believe the conspiracy theory being peddled by the government.

Najib and his UMNO are gearing up for Malaysia’s election this month.

Jacel said the administration has raised the conspiracy angle “purely for political exigency and popularity.”

“This issue to them is not important, especially on election time in Malaysia. To gain points instead of adhering to the call of the United Nations for a peaceful resolution, Najib did the opposite. He ordered a more ferocious offensive bombardment, ordering seven battalions to pulverize the Sultanate’s royal army, disregarding the preservation of life,” she said.

“Today, the imaginary conspiracy was propagated through text messaging to divert attention away from the true issue. The conspiracy theory is an insult to the Filipino people and to the sultanate of Sulu, more so to the Raja Muda (Agbimuddin) and his people,” she added.

Jacel said Malacañang hatched the conspiracy theory to appease Malaysia, which is helping facilitate the peace negotiations with the MILF as well as divert the public’s attention from the violence in Sabah, where most of the casualties were Filipinos.

Nampak sangat macam skrip yang disediakan dari Kuala Lumpur kan ?

Hi...hi...hi...makin hari makin banyak petunjuk baru. Patutlah makin lambat Datuk Najib bubar parlimen mereka makin meroyan....

Rupa-rupanya Izzah ada kakak di Filipina ya....

44 comments:

Anonymous said...

huuuu..rasa terpanggil sangat untuk komen..ye x ye..knapa salahkan umno ye..seolah olah ada parti lain y sokong.. konteks nye mereka mnyerang malaysia.. seluruh rakyat malaysia x kira umno atau mic mca (pas pn ada kot) mnyelar tindakan mereka y menyerang negara kita...so knapa mesti sebut UMNO? script sesangat tu..hahahaha...

Anonymous said...

hahahahaaaa .... I LIKE ..... ada yang tertembak kepala sendiri!!!

Anonymous said...

kau serang sabah kau pulak salahkan umno & najib? apa kena mengena dgn konspirasi anak kiram oii???

Anonymous said...

PUTERI????? PU*I adala.....Pu*i Gesel ANUwar.... dulu miskin skrg tetiba jadi KAYA RAYA bole terbang kesana kemari naik pesawat pribadi....

Mcm dlm citer Cinderela tapi ye hok neh SeetheLALOK...

Anonymous said...

Mak lain ni..

Sun said...

mhuahahha....To gain points instead of adhering to the call of the United Nations for a peaceful resolution, Najib did the opposite. Ayah kau Jacel. Nampak sangat si Ban-Ki-Moon begitu cetek pemikirannya - buat saranan yang berat sebelah! Dia tak tahu the 'choronology of events'. Ini mesti adalah balaci yang beri maklumat ikut standard specs si Nuar jahanam laknatullah tu.

Anonymous said...

Cun juga ya. Kalau kena main dengan aku memang mengerang punya. Kotek aku tegak tak bengkok macam pencacai anuwar. Semua orang ini konspirasi anuwar

Anonymous said...

Aiyoooo big time blunder! Mcm mana pulak org yg masuk negara org as intruders, armed and killed anggota keselamatan wants to tell us about conspiracy. Lebih baik la dia cerita conspiracy dia & bapak dia. Jacel, pls grow ur brain.

Anonymous said...

kill all these terrorist bastards !!!

Anonymous said...

Hayo!!!!!!!!!! Stupid!!!!! Sapa sapa pun yang memerintah, tindakan yang sama aakan diambil untuk menghapuskan penceroboh.....

Anonymous said...

Go! Go! Najib GO! lawan habis habisan jangan takut kami yang tidak punya apa2 akan support dengan doa yang tidak putus2 semoga MALAYSIA berjaya. x kira PU*I Jacel ke, PU*I Moon ke atau sesiapa sahaja didunia ini yang mahu meroboh KOTA MELAKA kita, kami akan tetap bersamamu demi kedaulatan Islam/Negara/Bangsa dan Raja2.

Anonymous said...

motoiii....sejibikk bebb..

draf ucapan disediakan anwaq juboq...

biasanya kalau trend dari analisa mmg tak akan menipu ...

anwar terkantoiii lg....

ramai org dah kenaii nuar jobo..

otai

Anonymous said...

muka selamber jer ekkk..dia dok senang lenang.....org yg dia hantar mati bunuh diri..takder skit pun rasa bersalah ek? samaaaa jer dgn org sebelah sini..muka derkkk jer...boleh buat muka selamba kambing....3 minggu dah bagi peluang nego wahai tuan puki.....pastu..hamba abdi ko bunuh polis Malaysia...kasi cincang mayat mereka..bunuh 6 orang lagi..pun sama mayat dikerjakan tanpa perikemanusiaan..then nak expect kita orang boleh bersabar?? Hutang darah dibayar darah beb..lebih2 lg darah2 lanun tak berperikemanusiaan mcm korang ni..gi jahanam lar....yang berkonspirasi tu pihak yang menjahanamkan negara...bukan pihak yang mentadbir negara...

Anonymous said...

kenapa xsebut BN. Yg perintah Malaysia bkn UMNO je. Sebijik mcm ayat Anwar, sbb Anwar pun jarang sebut BN berbanding sebut UMNO. hahaha mcm2 nuar lahanat ni.

Anonymous said...

selalunya bila mengecam tindakan sesebuah negara, yg dikecam ialah kerajaan, cth "kerajaan malaysia". tetapi puteri bodoh ni reti mengecam parti pulak. mana dia belajar kalu bukan dari aljub.

Anonymous said...

kalau di malaysia pun aljub selamba je bole menyontot, mustahil dia tidak menyontot dia luar negara termasuk filipina. Jacel ni pun penah kena sontot ngan nuar barangkali.

Anonymous said...

teruk sakit puteri CELOP ni...makin terserlah AGENDA Anwar a/l Berahim punya perancangan...

Anonymous said...

haha i loikeeeeeeeeeeee

Anonymous said...

biasa la, puteri sultan palsu tu kan ke perkakas al-juburi. Ayat yang sama dengan al-juburi... semua salah UMNO...

Yang pergi menceroboh negara orang lain tu sape ajar?? Mesti bapak dia sultan palsu yang ajar kot.. kalau aku ceroboh masuk 'istana' sultan Sulu palsu kemudian tetak bapak ko, ko nampak kemudian pukul aku balik....boleh tak aku claim ko ni pengganas dan zalim??? Camner puteri, boleh ke???

Anonymous said...

ahak....ingak tak anwar ke sabah hari tu mengunakan jet peribadi yang sama????? JENG...JENG.....

JET PERIBADI YANG SAMA ANWAR GUNAKAN!!!!!!

Anonymous said...

wowowowow

JET PERIBADI YANG SAMA ANWAR GUNAKAN!!!!!!

KANTOI LAGI!!!!!

Anonymous said...

Dia nie anak luaq nikah Al Juburi kot dgn awek Filipina

Anonymous said...

kalau sebagai org luar..kalau nak hentam kejadian Lahad Datu ni biasanya guna perkataan kerajaan malaysia saja...pandai pulak dia sebut parti UMNO dan Najib sedangkan parti yg memerintah skrg adalah BN bukan UMNO saja....sapa yg ajar budak pompun ni...cer habaq mai...
makin terserlah kekantolan anwar aljuburiii....

Anonymous said...

tny sama nuar, nape sbb goyah
nnt jwb nuar xenopohon blk ostolia..

tny sama nuar, nape sbb goyah,
nnt jwb nuar, misuari dh potong line daaa..

tny sama nuar, nape sbb goyah,
nnt jwb nuar, tian chua kasi kantoi konspirasi pkr daaa

tny sama nuar, nape sbb goyah,
nnt jwb nuar
u ulang i saman u..

Anonymous said...

OFF TOPIC…..

KEMPEN BANTAHAN PERKUBURAN PENGGANAS SULU DI BUMI MALAYSIA.

Wahai Rakyat Malaysia !! Marilah ramai2 membuat bantahan kepada pihak kerajaan Malaysia supaya jenazah pengganas Sulu tidak dikebumikan di bumi Malaysia.

Kita ramai2 hantar nota bantahan kepada DS Najib, DS Zahid Hamidi. DS Hishamuddin Hussein, ketua Polis Negara, Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) dan juga kepada Ketua Editor Utusan Malaysa, Berita Harian dan BERNAMA serta RTM, TV3, Astro dan dll media.

Hantar juga kepada Majlis Raja2 Melayu serta para blogger2 sekalian. Begitu juga panggil TV3 dan RTM supaya menyiar bantahan rakyat Malaysia terhadap perkuburan pengganas Sulu.

Hantar nota bantahan melalui email, fax, telephone, by hand , facebook, twitter, sms serta apa saja mesj bantahan.

Teruskan perjuangan kita menentang Pengganas Sulu.
Kita desak Kerajaan Malaysia supaya hantar jenazah pengganas Sulu ke Filipina.

Note: rbfonline !!! Aku minta tolong ko agar dapat hebahkan kepada semua kawan2 blogger ko…TK

Anti Sulu

Anonymous said...

OFF TOPIC…..

KEMPEN BANTAHAN PERKUBURAN PENGGANAS SULU DI BUMI MALAYSIA.

Wahai Rakyat Malaysia !! Marilah ramai2 membuat bantahan kepada pihak kerajaan Malaysia supaya jenazah pengganas Sulu tidak dikebumikan di bumi Malaysia.

Kita ramai2 hantar nota bantahan kepada DS Najib, DS Zahid Hamidi. DS Hishamuddin Hussein, ketua Polis Negara, Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) dan juga kepada Ketua Editor Utusan Malaysa, Berita Harian dan BERNAMA serta RTM, TV3, Astro dan dll media.

Hantar juga kepada Majlis Raja2 Melayu serta para blogger2 sekalian. Begitu juga panggil TV3 dan RTM supaya menyiar bantahan rakyat Malaysia terhadap perkuburan pengganas Sulu.

Hantar nota bantahan melalui email, fax, telephone, by hand , facebook, twitter, sms serta apa saja mesj bantahan.

Teruskan perjuangan kita menentang Pengganas Sulu.
Kita desak Kerajaan Malaysia supaya hantar jenazah pengganas Sulu ke Filipina.

Note: rbfonline !!! Aku minta tolong ko agar dapat hebahkan kepada semua kawan2 blogger ko…TK

Anti Sulu

anura juwita said...

bodoh tahap apa tah 'kakak nurul izzah' ni... dah korang yg cari pasal dulu, UMNO jugak yg salah...

selagi parlimen tak bubar, semua meroyan... tak paham aku!

Anonymous said...

sepandai-pandai Dajjal nih..rupa nya bodo gak bila buat rancangan nih...tak yah ler pakai skrip salahkan UMNO...kan dah kantoi dah...abis org bleh paham sapa diblakang lanun sulu nih.

Anonymous said...


biarlah "bangkai tu di tanam dalam semak kat sabah tu. kenapa nak bagi penghormatan pulak nak hantar balik??

menyusahkan. "mengabihkan boreh" jo..

man on da street said...

Sebenar nya , ejaan sebenar ada lah"JACKLE". Maksud nya - "Urban Dictionary: jackle
www.urbandictionary.com/define.php?term=jackleA legendary Irishman who stood outside social influence and spat on all who would try to change his ways. (died by act of mob) god legend fenian."

"Jackle - Nights into Dreams Wiki
nid.wikia.com/wiki/JackleJackle is a second-level Nightmaren created by Wizeman the Wicked. He is the boss of Claris..."

"What is a jackle
wiki.answers.com › ... › Dog (Canine) Breeds › Wild Canines -ltubleeWhere do jackles live? f you mean Jackals, they are wide spread, Northern, Central and Southern Africa. Southeast Europe, the Middle East, Asia and South ..."
There you go, thats what a jackle is from the suluk's clan , always creating trouble towards others.

A matter of fact they, these kirams dogs does not deserve the title of prince/princess/raja muda / sultan or what ever depicted upon a royalty. The last legitimate sultan years and years ago from the Kiram clan does not have an heir to the throne. Then how come these impersonators say they are .

Shame on this family from doing atrocities on Malaysian soils.Even if you would have won the war, if ever you could, the devilish acts that your family has done towards us Malaysian, you'd think you could have a peaceful sleep. ? No , I don't think so, cos any revengeful Malaysian will stick a knife on any of your family. Thats the scenario , I guess.

Anonymous said...

hapuskan semua pengganas2 di sabah termasuk dalang2 sekali !

Anonymous said...

Tanya sama bang non apa sebab goyang, nati jawab bang non chinadoll goncang..

ANUNONAMA said...

Kan ke Bahalul Kiram III tu pajakkan bini dia pada Al-Jubs semasa berada di Filipina hingga menghasilkan sibetina Jacel ni (tapi cute juga tu iras2 Afifa).

Makin lama makin terserlah kebodohan penulis skrip yg dibaca si Jacel ni, mungkin akibat gangguan pada otak yg dijangkiti penyakit kuat menyontot jubor agaknya.

Anonymous said...

Betul jugak..kalau ikut logik..sepatutnya dia sebut Malaysian Government..ini pandai pulak sebut UMNO..lain mcm je..nampak sgt dia baca skrip pembangkang..

ReentryCapsule said...

►Sundal Jacel ni cerita Pantat apa?

Anonymous said...

semua salah umnu..MANU kalah pon sebab umnu,,

Anonymous said...

To the Kiram family & to those who support the intruders ... I don't know how funny it is when I am reading the notes by the so-called puteri or princess or whatever.., but I do not know how to show it here... Anyway, I have something for you which could express how I feel.. just copy & paste this : https://www.youtube.com/watch?v=Fjr600JMr90

Anonymous said...

can i fuck u tonight FAKE PRINCESS.Shame on you..what you expect?treat your BULL & COW like VVIP?you are such a BITCH!!

Anonymous said...

Campak je bangkai2 to bgi harimau malYa zoo makan.

Anonymous said...

Anwar Ibrahim adalah PENGKHIANAT NEGARA.

Anwar Ibrahim adalah PENGKHIANAT MELAYU.

Anwar Ibrahim adalah PENGKHIANAT ISLAM.

Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Nik Aziz adalah PENGKHIANAT KESUCIAN ALLAH SWT.

Hj Ariffin, Yan

Anonymous said...

Majlis Fatwa kata para perwira yang gugur mempertahankan Sabah " mati syahid ".

Apa pula fatwa daripada Pope Nik Aziz atau Father Abdul Hadi ????

Hj Ariffin, Yan

Anonymous said...

Mak tiri nurul izah ke ni?

Anonymous said...

Anonymous ...Otak ko p mana. brp Najib byr ko ni? da terang2 Najib dalang smua kejadian buruk. Subsidi je ko berleter.

Anonymous said...

Si jacel ni islam ka...se tau dia ni kristian...camane leh ngaku anak jamlul kiram.....