Thursday, October 14, 2010

Bini Siapa Ni ?

Gambar yang dirakam semasa Perasmian Sidang Dun Selangor 12.April.2010.

Gambar ini dirakam semasa lagu Negaraku dimainkan.

Daripada bangku sekolah lagi kita telah diajar hormat kepada lagu kebangsaan. Cikgu kita ajar jika lagu Negaraku berkumandang kita harus berdiri tegak. Maksud berdiri tegak ialah sepertimana brother Azmin kita berdiri dalam gambar diatas.

Tangan harus berada di sebelah tepi kiri dan kanan, bukannya memegang buah kerandut seperti orang dalam gambar nombor tiga dari sebelah kanan Azmin.

Orang jadi wakil rakyat, aku pun nak jadi wakil rakyat, tapi tak tahu adat dan protokol. Sudahlah suami pegang buah kerandut semasa lagu Negaraku berkumandang, bini pula pegang kamera dan rakam gambar.

Lain kali tolong belajar adat dan protokol. Ok ?

Bila Saudara Ibrahim Ali terlewat bangun bertafakur untuk memberi penghormatan kepada Mendiang MP Batu Sapi kecoh satu Dewan Rakyat dan menjadi tajuk utama di malaysiakini. Yang ini apa ceritanya ?

17 comments:

akupedulikhape said...

ayat ko 'pegang buah kerandut' tuh memang terbaek beb...juak2 nih memang suka pegang buah kerandut,samada sendiri ataupun sesama sendiri...hahahaha

Semut Hitam said...

Bini dia kali pertama masuk Dewan Bro... Takut lepas ni dah tak dapat peluang dah...hehehe...

Anonymous said...

KAH...kah...kah... ada jenaka dalam tulisan .... ada taman dalam hati kat gambar tu .... muahhahaha

Ibnsam said...

Perkara gitu pun boleh jadi issue.kau ni benar2 Raja Buat Fitnah(RBF)

Anonymous said...

abes tu gmbr ni sape plak yg amek?? kan tgh berkumandang lagu negaraku...huhu:(

~ just asking..

faizal said...

Lain kali tolong belajar adat dan protokol.

nampaknya 2 kali 5 dengan orang yg ambil gambar nie..

hehehehe

ruang bicara faisal said...

bro faizal & anon

yang ambil gambar itu seorang wartawan. itu memang tugas dia.

jurugambar itu bukannya seorang adun atau bini adun

Anonymous said...

Wartawan tak perlu hormat lagu negaraku ke.. bijak, bijak

Anonymous said...

hmm dua dua tak ikut protokol(itu pun klu lagu negaraku dikumandang).
dari satu gambar ada 1001 macam tafsiran.:(

Anonymous said...

ni bukan bende fitnah...kan ada bukti gambo skali ...hish2....mana skolah la?

Anonymous said...

jinggo tu wartawan publication mana?

PRP said...

Kah Kah Kah... lawak2... nasib baik dia tak pegang benda lain..hihihi

Anonymous said...

hello ibnsam yang bodoh,kau pegi tanya balik laa ko punya ketua pkr/pas pis pus yang bodoh tu sebelum mengata orang

are said...

hohoho.....
dgr lagu negara ku reti lak nk hormat....bla dgr azan ko melalak cm org gile....
bebal!!!
hahahaha.....

Anonymous said...

yang sebelah azmin tu bini sapa?

Ahmad Sharidan said...

Aku biasa jadi photographer untuk event yang ada menyanyi lagu Negaraku. Biasanya aku akan rakam secepat mungkin bila muzik mula dimain dan stop rakam sebelum bernyanyi. Sepanjang nyanyian, aku tidak akan rakam dan berdiri tegak (suka hati aku nak nyanyi atau tidak - janji hormat dengan lagu). Ada la dalam 5 saat gap nak rakam gambar. Takkan tak cukup kot?

Tapi biasanya wartawan kononnya ada imuniti. Pirahhh.. semua orang wajib hormati lagu Negaraku yang dinyanyikan dan Jalur Gemilang yang dikibarkan.

azman said...

Assalamualaikum RBF

Tu isteri YB Azmin.. alaa Azmin yang bini Anu arr tu lahhhh