Friday, October 29, 2010

Remaja Terpengaruh Dengan Anwar

Apabila seseorang sudah popular sudah tentu dia akan ada pengaruhnya yang tersendiri. Orang yang popular tersebut akan diangkat menjadi ikon di kalangan peminat-peminatnya.

Ingat tak kita pengaruh yang ada pada Mawi dulu ? Banyak remaja pada masa itu membuat gaya rambut mereka seperti Mawi.

Macam-macam benda yang ada nama Mawi pada waktu itu, semuanya laris dijual. Kain Mawi, air mineral Mawi dan macam-macam lagi.

Nasib baiklah manusia dicipta oleh Allah SWT. Seandainya manusia boleh dicipta oleh manusia, sudah pasti ramai peminat-peminat Mawi pada masa berebut-rebut nak beli awek yang berwajah seperti Ina untuk dijadikan tunang.

Pada tahun 80/90an dulu, kumpulan rock yang popular di negara ini adalah Wings dan Search. Pada masa itu ramai yang perasan mereka jadi Awie, Amy, Black, Yazid dan Joe. Begitulah hebatnya pengaruh seseorang ikon.
Dalam politik pun ada ikon juga. Anwar Ibrahim sudah menjadi ikon dalam dunia politik negara kita. Anwar berasal dari Pulau Pinang dan pengaruhnya juga kuat di sana.

Apabila sudah ada pengaruh maka sudah tentu Anwar akan diangkat sebagai ikon di kalangan peminat-peminatnya.

Ada orang nak ikut gaya politik dia, ada orang nak ikut gaya dia bercakap dan ada orang yang nak ikut gaya pemakaiannya.

Pengaruh Anwar bukan sahaja kuat di kalangan orang-orang tua tetapi kuat juga di kalangan orang-orang muda. Malah lebih dasyat lagi di kalangan remaja juga pengaruh Anwar agak kuat.

Apa, remaja ? Ya, remaja , kenapa tak percaya ke ?

Tak percayalah rbf....

Percayalah apa yang rbf cakap ini....

Percaya atau tidak percaya, percaya atau tidak percaya ?

Jangan serabutkan minda anda dengan persoalan itu.

Klik sahaja di sini

7 comments:

Anonymous said...

Celaka ko RBF!

Sakit perut aku gelak!

Terbaik!


BAHAHAHAHAHHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA!

hafifinoni said...

celako RBF..

celako...

celako....

sumpah lawak dohhh! hahahahaha

sarjanhn said...

aduh,
Pecah perut den gelak!!!!

Anonymous said...

Kreatif dan Innovatif..pengaruh Tok Nik atau Mat Put tak de ka? layak menang anugerah inovasi blog PBB kalau ada pertandingan..

Anonymous said...

adoi tekono den,hampeh tul..anyway apa jua pasal Anwe ni memang patut kita kerawakan. pasal dia selalu ketawakan orang lain. macam dia jer yang bagus..

Anonymous said...

clako ko. malu aku org penang. apola nk jadi....hai~

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=iMND_59OkKU&feature=player_embedded

bro..tlg clarify kn video ni..
panas gak isu ni