Friday, October 8, 2010

Exco Hulur Seberkas Wang Sebesar Lutut

Ada seorang exco telah pergi ke Medan bersama rakannya. Disana exco berkenaan telah membeli seekor burung untuk dibawa balik ke Malaysia.

Burung itu adalah sejenis burung yang dilindungi dan tidak boleh dibawa ke luar negara. Mereka menghadapi masalah di lapangan terbang kerana pihak berkuasa Indonesia tidak membenarkan ianya dibawa keluar.

Apabila berlaku kekalutan exco berkenaan lepas tangan dan membiarkan rakannya menguruskan hal tersebut sambil menghulur seberkas duit rupiah sebesar lutut kepada rakannya. Dia meninggalkan rakannya di situ dan dia masuk ke balai berlepas, sedangkan burung itu miliknya.

Untuk tujuan apa dihulurnya seberkas wang sebesar lutut itu ?

Adakah benar pemimpin-pemimpin Pas tidak mengamalkan rasuah ?

Daripada cerita yang anda bakal baca ini, anda boleh menilai sikap manusia tersebut.

Sila baca di sini

1 comment:

Anonymous said...

tak perlu cerita2 mcm tu pun kita dapat nilai Husam ni mcm mana.. jelas dan terang seorang opportunist even tergamak menggunakan nama Islam.

isu dinar emas kelantan mmg sukar diterangkan pd org Melayu yg td memahami selok belok emas... tetapi kepada yg sentiasa mengikuti akan mengetahui bagaimana Husam dan Arifahmi memanipulasi Islam dan Kuasa Politik demi tembolok sendiri RBF juga boleh kaji mengenai itu..

kesukaran ialah utk menerangkan penipuan/penganiayaan pd org Islam yg tdk mempunyai pengetahuan mendalam mengenai perkara ini..

Husam is manipulator