Tuesday, October 26, 2010

SPM : Apa nak kecoh ?

Yang ini sekurang-kurangnya lulusan SPM


Yang ini pula LCE (SRP) pun tak lulus

Yang mana lebih baik ?

26 comments:

Hashim said...

Ya betui aku setuju....kelayakan bukan melambangkan IQ seseorang. Tidak semesti setakat SPM, IQ rendah.

Untuk lebih pasti, ni aku nak bagi IQ test, ramai bagi respond tapi setakat ni jawapan tak tepat.

macamni cite nye :

Atas nasihat kawan, Sifool disuruh ke hospital Besar utuk periksa lubang jubor. Oleh kerana Sifool ni bangang dan bingai, dia pergi Hospital Puswi disangka Hospital Puswi tu sama dgn Hospital Besar kerana kedudukannya yg berdekatan. Maka 4 doktor telah memeriksa lubang jubor sifool.

Doktor A ( Hospital Puswi) : Lubang Jubor sifool masih ketat masih dara tiada kesan tusukan.


Kerana keliru, sifool kembali berjumpa kawan dia, setelah dinasihat selama 3 jam Sifool pergi Hospital Besar.

Doktor B : Jubor sifool dah barai, ada kesan air mani.

Doktor C : Jolok lubang jubor sifool ambil sampel DNA.

Doktor D : Ambil sampel dibahagian tubuh yang lain.

Soalan dia senang aje, tak payah fikir sape tibai sifool, kenapa sifool tak terus ke Hospital Besar, Aku tahu UMNgok tak mampu nak fikir...

Cuma soalan senang...antara keempat-empat doktor A, B, C dan D doktor yang mana dapat mandi kunyit ...kunyit yg tersembul setelah 2 hari tak berak.....senangkan kan kan

demo said...

alahai...sebelum juak PIS nak aibkan calun BN, tengok calun sendiri dulu dalam pilihanraya lepas...jual ikanggggg..bukan nak hina, tapi PIS tak pernah sedar diri..kutuk org lain ikur sedap mulut je..diri sendiri tak pernah nak sedar..buduh punya pis!

Aku kisah siapa penjubor said...

Tapikan Hashim kenapa tak boleh nak ambil kisah siapa yg tibai lubang jubor saifol ?

Aku rasa DSAI patut ambil hasim jadi lawyer, sebab hujah hashim tahap Professor Perundangan. kan kan.

Anonymous said...

hashim bodoh...kalau macam ni ada phd pun aku tak pandang...apa punya iq test..iq test untuk ko plak,apasal anwar taknak sumpah cara islam?

Anonymous said...

SPM pun ada juga qualification..sekurang-kurangnya lebih mulia dari yang ada SRP macam Mahfuz Paria tu hahaha..kalau ada degree pun,setakat degree dari India apa yang nak dibanggakan?macam Nik Najis yang pencacai Pashit tu banggakan.ada 'degree' hadis dari India tu!jangan memain hahaha

Anonymous said...

mam pos omar tu berlagak macam ada phd...padahal bodoh tak boleh diajar

Paspispus said...

Demo ..hang yang bodoh paing...PIS tu Parti Iman SeMalaysia...PAS le bangang Parti Anak Setan

Anonymous said...

menarik sungguh cara test iq hashim
jawapan teman...
1. dia g hospital mana2 pun itu hal dia. pada teman x de sangkut paut pun dengan unmo. hanya org bodoh yg menyokong liwat aje yg cuba pertikaikan.
2. doktor A tu bukan pakar dan dia hanya periksa luar aje... itu dia sendiri dah kata... dan laporan dia adalah betul mengikut pengetahuan dia.
3. doktor B,C dan D adalah pakar yg telah buat pemeriksaan dalaman. jadi apa yg depa jumpa d laporkan lah...
Teman paling pelik org macam mike dok percaya dan sokong peliwat itu apa pasal? Dan org yg kena mandi kunyit pada teman adalah mike hashim oiii...i d kunyit dan bodohkan dek nuar yg gila jubo...o

Anonymous said...

Anwar Al-Juburi tak mungkin akan bersumpah laknat. Kita cabar sesape yang tegar sangat menyokongnya BERSUMPAH LAKNAT MENAFIKAN ANWAR WALAU SEKALI PUN TIDAK PERNAH MELIWAT!
ADA BERANI?
CAKAP BERDEGAR-DEGAR, KEMALUAN MENCARI JUBUR!
EKEKEKEKEK

komenje said...

ada juga rakan kita pemuda hulu selangor tak reti baca pon tapi kaya raya..

joehan said...

hasyim ni makhluk belaan nuar juburi ni aka lembu dap..hahahaha...oi hashim..mlm ni ko xdating dgn abg nuar juburi ko ke..hahahaha

mat saga said...

hashim...

apasal kau marah sangat nie....
kau kecewa yeeee....
sebab nuar tak main bontot kau kan...
jangan lah jeles kat saipol tuu...
dah nuar berkenan kat jubor dia...
nasib dia la hashim..

tapi kau masih ada chan lagi...
nuar tengah kesepian tuuu..
kau pegi la tunjuk muka kat dia..
kau shave sikit jee...
nuar mesti cair punyee...
kalau nuar tak nak jugak..
susah-susah kau pegi la ajak
si kapal singh.... abis crita...

Hashim said...

yop pukul 3:34pm

Ate yop...teman bukan mempersoalkan keputusan DNA, doktor pakar, konspirasi..tu bior yg arif tentukan ...cuma teman tertanya doktor mana kena mandi kunyit tu aje.

MAsuk bab kunyit, teman ada lagi satu soalan untuk senaman minda...bior ceordik .


Kenali warna-warna kunyit :

Kunyit Segar : kuning pucat

Kunyit 1 hari tak berak : kuning pekat.

Kunyit 2 hari tak berak : kuning ??????

Senang aje...tak payah bau bagi tahu warna kunyit aje....tak payah buat DNA ...senangkan kan kan

Anonymous said...

Hashim adalah seorang doktor.. Doktor A, juga pakar kunyit.

Anonymous said...

masalahnya....

belajar tak cukup tingkat, IQ pulak takat level ground floor.

itulah ahli2 umno.... manek urai kamu ye-ye perlekeh tokey ikan... skang terbalik...

kan itu bodoh dan IQ/EQ yg rendah. hu hu hu...

generasi ke generasi kebodohan di warisi oleh ahli2 umno. harta pusaka kot..

Sang Guna said...

kelayakan bukan melambangkan kualiti seseorang pemimpin.
Jual ikan ke spm ke srp sekalipun yg penting jujur ikhlas dan bijak membantu rakyat.
zaman skrg ni lulusan oxford pun menipu tak jujur.
lagi pandai sebenarnya boleh buatkan seseorang tu lagi bodoh, contohnya mudah tengok mcm org yg namanya hashim pasal lubang jubo org dia nak jadikan persoalan, bukan ke keje bodo namanya.
byk lagi benda blh dipersoalkan.

Anonymous said...

betul sang guna....lubang jubo orang juga yang dibuat test iq.itu mencerminkan tahap pemikiran spesis2 pengikut tegar aljubo......ri.

Anonymous said...

org sibuk pasal tahap akademik calon si hashim ni mulakan pasal kunyit dan jubur pasal apa. apa hashim ko jual lubang jubur ke. tu la tahap penyokong pas ni. dah terang lagi besar suh bincang pasal akademik. bingai xsudah. jgn dok layan si hasim pencacai pas ni. pas ni taksub ngan lubung jubor...

kingnek said...

Mahfuz bingai tu boleh jadi naib presiden PAS, sekali lagi, PAS cakap tak serupa bikin, HAMPEH

kudabesi87 said...

kat tempat aku berapa kali pilihan raya PAS letak calon tak ada degree pun

SPM pun rasanya tak ada.. sekolah pondok. tapi org pangkah jugak, tak pernah pulak calon PAS kat situ hilang duit pertaruhan

semuanya tentang pengaruh dan credible masing2

Anonymous said...

hashim...hang p kt ceruk tok kun..hang tya org kpg anwar sendiri mcm mana perangai dia. semua tau bkn anwar saja yg kaki jubur..abis satu keluarga perangai sama. isk...isk..isk.. hang saja yg dok buta x nmpk big bos hang tu mcm mana.

Anonymous said...

hashim....

yang hang dok kira kunyit n juboq buat apa, dah tak de benda lain, baik buat iq test pasa B**** n K***.

hangpa ni memang manusia yang tersangat IRIHATI N PENUH PRASANGKA.

suruh je si anwar tu bersumpah sure selesai semua, takut kerana benar ke takut kerana salah....

hang dah pandai sangat, hang jawablah sendiri

usin said...

ginilah hashim, dek krn nuar ni degil nak mampus xnak bersumpah bhw dia x meliwat saiful, & awk pula gila babi percayakan nuar, apa kata awk je bersumpah laknat menafikan nuar ni pernah meliwat saiful. apa2 jadi sok boleh jadi iktibar. kalau perut awk pecah, maka nuar confirm buat kerja tu. kalau sebaliknya maka markah nuar di mata rakyat akan naik. amacam, ADA BERANI?

usin said...

syok aku baca komen2 psl hashim ni, lupa lak psl thp iq hashim tu sendiri. tajuk "SPM: Apa nak kecoh?" tetiba je dia buat iq test lubang kunyit. signifikan sgt dia dgn kajian lubang kunyitnya. masuk dlm kategori pakar lubang kunyit. aku beranggaan bhw hashim ni adalah phd lubang kunyit taraf lubang jamban...

Anonymous said...

hasyim..hasyimmm....byk2 lubang,lubang jubur gak yang kau kaji..apa yg istimewanya lubang jubor pd pandangan mata kau shim?? Cuba2 la buat kajian mengenai lubang perigi ke,lubang ekzos ke,kenapa jln d kl nih berlubang2 ke,kenapa buah kelapa byk berlubang ke...kan bagus...at least dpt jual ilmu baru utk kita semua..

p/s..siapa2 yg ada buasir..bagi kt hasyim soroh siasat..

Anonymous said...

Yang dihormati saudara Hashim,

Untuk pengetahuan saudara apabila satu-satu laporan perubatan itu melibatkan laporan polis dan bersabit kes jenayah, maka laporan dari hospital swasta tidak sah di mahkamah.

Itulah sebabnya Doktor A di hospital Pusrawi tidak meneruskan pemeriksaannya apabila saudara Saiful memberi tahunya yang laporan polis akan dibuat.

Doktor A juga bukan seorang pakar dubur. Justru ia menasihatkan saudara Saiful pergi ke GHKL bagi meruskan pemeriksaan olih doktor pakar.

Tak perlulah saudara Hashim begitu emosi. Saya yang sepatutnya emosi kerana DSAI adalah rakan sekolah saya di MCKK. Malah kami tinggal satu asrama dan satu dormitry di BIG School pada tahun enam pulohan.

Saya masih ada gambar DSAI yang comel semasa dia di tingkatan enam bawah pada tahun 1965.

Sama-samalah kita tunggu keputusan mahkamah. Numun begitu buat setakat ini, memang agak sukar untuk DSAI menepis tuduhan tersebut. Terima Kasih , assalamualaikum.

MCOB