Tuesday, April 23, 2013

Apa Pendapat Anda Bila Lihat Gambar Ini ?


Pendapat saya pula, tak tahu apa nak dikata....

Susah nak diluah untuk diterjemah menjadi perkataan....

Senang cerita beginilah....

Nak kata sakit nampak seperti sihat...

Nak kata sihat nampak macam tak berapa segar....

49 comments:

Anonymous said...

masa dia ambil gambar ni dia tengah berILUSI mungkin baru lepas hisap GANJA & minum air KETUM..x de langsung aura pemimpin...lain kalilah

Anonymous said...

szichophernic.

drmuzi

Anonymous said...

..Macam salesman jual krim pelebat rambut jer....apa pun itulah yg Fuckatan Rakyat ada......

Anonymous said...

ini orang perang dengan babi pun belum tentu menang....LOL

Anonymous said...

adakah dia masih belum menyesuaikan diri sebagai orang awam?

Anonymous said...

Pelawak atau badut sarkis. tak ada personality langsung. Serupa PKR lah...penuh dengan badut tak ada kelas. Ketua badut yang berangan nak jadi presiden persatuan badut antarabangsa....

Anonymous said...

Komen saya.... Harap-harap dia kalah!!!!!!!!

Anonymous said...

kah kah kah kah kah.. agak-agak nak guna bekas kepala militer pun, tulis la "(B)" lepas perkataan Jeneral. Tak pernah orang tulis nama bekas militer macam kat dalam bunting tu la. Apakah maksud dalam bracket-B tu bermaksud "BABI"??? Pak lawak betul puak-puak bangkai dalam PGayR ni.

Aku lepak kat kedai makan di Kampung Majidee tu. Kalau dari jalan besar (Jalan Tebrau) memang nampak kononnya seluruh penduduk kampung tu adalah penyokong PGayR, tapi rupe-rupenya bila masuk lagi jauh kedalam, rmai lagi yang kibarkan bendera UMNO dan BN.

Wahai Jeneral (BABI) ni... boleh kirim salam la nak jadi MP kat JB ni ye. Harap undi dari DAPig mungkin ko boleh hidup tak hilang wang deposit la.....

Anonymous said...

Rupa kera aja...

Anonymous said...

Korang nak cakap ape pasal jendral ni cakap la, yang penting dia bukan tokan jual pil kuda. Sebab Hadi dah kata, yang jadi tokan pil kuda tu adalah kawasan pertandingan yang ada calon PKR dan PAS pun letak calon mereka untuk halau syaitan2 kat situ. Kat JB tak ada PKR lawan PAS juga kan. Jadi jendral ni bukan la tokan jual pil kuda tau.. tau.. eh, eh korang ni. Tak paham-paham lagi ke?

Anonymous said...

Ni jenderal tua gay tak sedar diri...Ntah apalah habuan yg dijanjikan si papahomo tu..

Anonymous said...

BUAT MALU ATM AJE..DASAR TAK MENGENANG BUDI..JIKA PAP SOKONG DAP DAN PAKATAN RAKYAT SEPATUTNYA MEREKA BERI PASUKAN ATM BERLATIH DI PADANG KARPET MEREKA TETAPI APA YANG BERLAKU ADALAH SEBALIKNYA..INI MENUNJUKKAN PAP BUKANNYA IKHLAS DGN MELAYU..ITU PUN ADA ORANG MELAYU MASIH TAK SEDARKAN DIRI..RAKYAT JOHOR WAJIB TOLAK JENERAL YANG TAK SEDAR DEK UNTUNG NI.

Anonymous said...

bakal kecundang di P.160 ... kubu kuat Tan Sri Shahrir Samad

Anonymous said...

KAH KAH KAH ! KELAKAR GILER..MANA ADA PESARA TENTERA PAKAI LAGI PANGKAT..NAMPAK DLM GAMBAR MCM ORG TUA NYANYUK..MCM ORG GILA PUN ADA..HAHAHAHAHA..KAU INGAT KAU BOLEH MENANG KE?GALI LA KUBUR SIAP2..HAHAHAHAHA..

Anonymous said...

pandir amek upah panjat pokok nyiur

Anonymous said...

rbf,
ada org tak tau cerita jeneral ni. jeneral ni masuk hospital kena belasah dgn tun mahathir. masa tu dia pat semasa kes bukit jenalek sauk. tiap2 hari kena panggil dgn tun. briefing. tapi dia ni jenis yg tak kuat mental. tak tahan pressure. collapse masuk hospital. kuikuikui. jen zaini gak steady gi terus direct sana tumbangkan al maunah. lg 1, jen hashim ckp dia dpt setel kes jenalek dlm ms yg singkat. yg selesaikan tu tun. bkn dia. dia dah tumbang masuk hospital. lg 1 statement dia tu bg ikhtiraf bahawa insiden jenalek bkn wayang atau drama kerajaan spt ditemberang pembangkang satu masa dulu.

Anonymous said...

Seluar biru. Background pun biru. Logo parti biru. Parti dan ideologi pun biru kot. Memang otak biru!

Anonymous said...

apa jasa dia masa zaman reformasi 1997-2000, dari thn 2001-2005, 2006-2012????

satu pun tarakkk....tup2 nak p/raya masuk PKR, dedah semua strategik inventory tentera semata2 nak jilat buntut anwar....

pegiiii daaaa.... jgn berangan la nak jadi YB melalui PKR...ini bukan tahun 2008...

ni tahun 2013 la woiii.... org ramai dah tau anwaq kaki jubo, ...kaki zina amoii...

stopa spender mcm selimutt....ekekek

ko bleh menangg ka??? org boddo mcm taikk saja yg beri undi kat ko bebb...

Anonymous said...

Si jendral gay ni..ada satu umah banglo kat kempas..yg peliknye tak de plak satu bendera PGayR kat kwsn sekeliling..agak Musykil terpacak plak dua bendera BN btol2 depan pagar umah dia. ..ada muslihat ke si kacang lupakan kulit ni ??

Anonymous said...

Kat kempas?? Kasi lokasi, mau shoot gambar.. roger..

Anonymous said...

Mamat ni bukan PAT,PTD je.....

Anonymous said...

Baik Jendral (Bungkus)pakai uniform Tentera ambik gambar untuk bunting tu kalau beranilah..... Jendral ni setaraf dengan jendral sulu tu yang tinggal kat Paya...sesuai sangat... Bunmgkuslah PKR kali ini...Buat jatuh kemaluan jer...

Anonymous said...

Ini bukan jeneral bersara tapi jendul merana

Anonymous said...

Hospital pakar kempas..sebelah shell ada jln masuk ke dlm..sebelah kanan ada banglo atap hijau setingkat...

Anonymous said...

Anon 9:43 PM, esok boleh kasi shoot gambar banglo jendral gaytua ni. Kalau ade rezeki, esok boleh tatap kat blog RBF ni. Thanks bro... roger.

Wak Dasuki said...

Macam Din Beramboi - Maskot majalah Ujang

Anonymous said...

Kenali calon terbaik anda, Jeneral Tan Sri Md Hashim Hussein... Johor Bahru untuk PKR....

http://youtu.be/KFIhBpz4lb4

Anonymous said...

Kalau nak tahu warna biru muda pkr itu ialah warna gay(blue boy)..warna BN adalah biru tua iaitu lambang semangat cinta abadi kepada AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.

Anonymous said...

Overdose pil kudo kalih.

Anonymous said...

Berhadapan bunting tu sebenarnya adalah Tandas Awam.....sebab itu dia beria ia memberikan tabik pada tandas tersebut....lihat kan air mukanya seolah sedang menderita menahan sesuatu...dia nak buang air besar tapi ramai orang beratur jadi dia ikut petua orang2 tua beri tabik pada tandas.

Cuba pula pusingkn bunting tu ke belakang kut kut boleh nampak buntutnya basah sebab terkencit menahan perut yg meragam

Kita ke tangan sebelah kiri dia.....tuu dia nampak tak...itulah jam omega3 yg kita cari selama ini...ooohhh dia yg rembat rupanya

Baju dan seluar nampak ok...tapi jika kita dapat menerobos menghalusinasi andai seluar slack tu dilucutkn akan terserlah satu lagi barang kes polis....yaa spendar putih stopa...firasat aku yakin dia memakai spendar putih tu....padan lah stopa senyap membisu ropanye spendar dia jendul ni dah kebas.....nak ambil berkat kot

Kita turun kebawah lagi.....maaakkkkk yg ni aku takut sikit....kaki dia dua dua takde la...ini jendul ke hantu ni

Unknown said...

Anwar bg banyak pil kuda kot

Anonymous said...

Nak trmuntah tgok muka pencacai babi anuwar ni.
Dah tua nak mampus pun nasih nak menjadi pnjilat kote annu war berok sarkas

Anonymous said...

tuan jendral. kalau kamu bagus kerja, ATM tentu lebih canggih dari sekarang. masalahnya masa kamu pagawai tentera kamu tak peduli. seronok gaji besar, arah orang bawahan buat kerja peribadi. sekarang tuhan dah tarik rezeki kamu yang banyak tu. taubat le sebelum masuk kubur. tak semestinya kena masuk pas/ pkr. taubat je dengan iklas.

Anonymous said...

Hahaha.gelak gila aku baca 10.04pm punya analisis ttg gambar ni.hahaha.

Anonymous said...

hanya org2 ATM je tahu betapa tak bergunanya dia nih..

Anonymous said...

Hg pa tak dak keja lain kutuk dan mki org saja. Insaflah

Anonymous said...

Calon paling bodoh....

Anonymous said...

jeneral sampah ni... ATM x pakai org mcm ni.

Anonymous said...

Kahkahkah.mcm pelaq.kluaq hutan mana ni?

Anonymous said...

dulu jual rokok kat Bosnia kepada anggota tentera kita disana dengan harga berlipat kali ganda...bawa dengan kapal terbang TUDM bawa dari Malaysia...org cerita la....cuba siasat

Anonymous said...

komen saya sama mcm satu kt atas sana.guna utk petik kelapa jer..hihi.maaf yer tuan jeneral taik bintang.lu tak dapat undi gua.

Anonymous said...

Pakcik merapu , merepek dah . sape nk undi dia kat jb ni . org jb bijaklah, kami nilai MP yg buat keje je . pakcik sape ? ape jenderal ? setau saye , pakcik ni jenderal yang banyak berlakon dlm filem2 badul je . pakcik balik la . baik dok umah , main pesbuk dgn anak cucu , sesekali layan ps3 sensorg , ade jugak faedah. jangan pakcik layan GWIYOMI pulak ! nanti org panggil tua kutuk x sedar diri . haru pakcik oihh .. tabik jelah kat jalan raya , lorong pejalan kaki tu ye pakcik. tata ~ we kick you on 5th may 2013 . Insyaallah.

Anonymous said...

Siapa dia Vincent Tan

Tan Sri Dato’ Seri Vincent Tan Chee Yioun lahir di Batu Pahat, Johor pada 1952,wargnegara Malaysia dan sekarang adalah pengerusi Berjaya Group.Dia adalah seorang jutawan Malaysia dan merupakan pemilik Cardiff City FC pada waktu ini yg akan bermain di English Premier League untuk musim 2013/2014.
Vincent Tan mempunyai hubungan yg rapat dagn Tun Mahathir.
Tentu ramai yg dah perasan jersi Cardiff City yg terpampang nama Malaysia

Berikut petikan dari akhbar tempatan hari ini :
Nama Malaysia dijamin akan terus terpampang di hadapan jersi Cardiff City apabila kelab berpangklan di wales itu bakal tampil beraksi disaingan Liga Perdana Inggeris buat kali pertama selepas tempoh 51 tahun bermula ogos depan.

Beliau berkata “Pernah seorang rakan menyatakan yg saya cukup bertuah kerana Negara(Malaysia) taja pasukan,tapi saya beritahu dia,sebenarnya saya yg ‘taja’ Negara kerana rasa patriotik terhadap Malaysia”

Siapa dia Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein
Beliau lahir di johor bahru pads 2 jun 1947.Waktu zaman muda beliau adalah kadet di RMA pd tahun 1963.Beliau juga belajar teknik teknik tentera dalam dan luar Negara.Pada 1991 berjaya mendapat ijazah sarjana dalam kajian perang King’s College,London.Lebih dari 36 thn berkhidmat dalam ATM dan bersara pada tahun 2002 bulan disember

Selepas bersara dilantik menjadi duta kepada Negara Pakistan hingga 2005,beliau sekali lagi dilantik menjadi Chairman of National Authority Chemical Weapons bertugas di wisma putra, Putrajaya hingga tahun 2008

Berikut petikan dari akhbar tempatan hari ini :
Bekas panglima Tenera Darat, Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein dianggap seorang yg terdesak sehingga sanggup menggunakan pelan pertempuran perang saudara Bosnia-Hazergorvina bagi memastikn menang dikerusi yg ditandinginya pada pilihanraya ini.

Ironinya adalah spt berikut:
Kedua duanya adalah Tan Sri….seorang bangsa Cina yg satu lagi bangsa melayu…yg berbangsa cina amat patriotik manakala yg satu lagi ingin menjahanamkn negara…..itulah cerdik tapi kurang bijak namanya kecik2 tak mau mampus dah tua menyusahkn negara

Anonymous said...

Jenderal sewel...dh parti pun sewel...hahaha

Anonymous said...

Jeneral harapan rakyat??apalah yg rakyat blh harap kt jeneral yg tktau mengenang budi nie...

Anonymous said...

jeneral nie jenis gila babi!!

Anonymous said...

ADA BERANI BG BALIK LA PENCEN TENTERA TU..DIA NI TAK LAYAK LANGSUNGGGG..PUIHHH

Anonymous said...

Assalamualaikum..malualah sbb bln bln amik duit pencen yg lumayan gak..sedey..

Anonymous said...

Bro tanya sket kempas kat maner??nak gak tau org2 mcm nih...aku pon anak jati johor kempas...