Saturday, April 13, 2013

Tiga Hari Berlalu, Kenapa Mustafa Ali Atau Pas Tidak Buat Laporan Polis ?


Masuk hari ini sudah hari ketiga video yang dikaitkan dengan setiausaha agung Pas diperkatakan..

Tuan punya badan telah menafikan itu dirinya....

Rakan-rakannya juga menafikan lelaki itu adalah setiausaha agung Pas....

Pendedahan yang dilakukan bukan perkara kecil. Itu melibatkan soal maruah dan soal masa depan sebuah parti besar yang berusia lebih 50 tahun. Senang cerita, itu kes yang berat.

Persoalannya kini, jika video tersebut palsu , kenapa sehingga ke hari ini tuan punya badan atau partinya tidak membuat laporan polis bagi membolehkan polis membuka kertas siasatan ? 

Kenapa ?

Sedangkan sebelum ini jika ada orang cabut bendera Pas pun mereka akan buat laporan polis. Tetapi kali ini melibatkan perkara yang cukup serius mereka tidak buat laporan polis. Pelik ! 

Kenapa ?

Mengapa ?

50 comments:

Mr. Nig Nogg said...

Jawapannya ialah diorang dah faktap big time ini kalilahhh

Anonymous said...

Bila tang orang BN dia orang akan cakap ambil tindakan ,pecat ,letak jawatan dan kena buar RC,tapi kena batang hidung sendiri diam seribu bahasa tetiba jadi bisu,memang sial,alim ulamah Pas nI.

Anonymous said...

kepada pas pis pus seluuuuruh dunia, video iniiiii, video iniiii....untuk kamu semuaaaaa

Anonymous said...

Syyyyyhhhhhhh....Sebab diaorang tengah cari seluardalam xxxl warna putih tu hilang blum jumpa....itu barang kes utama beb.....sabarlah jumpa nanti barulah buat report.....syyyyhhhhh kita dua je yg tau eh jgn ckap dgn orang lain tau biar pecah diperut mgn pecah dimulut...janji eh

Anonymous said...

Masa sedap tak ingat mati,bila kantoi salah kan orang,senangnya hidup,bila kena kt diri sendiri cakap ujian allah,bila kena kat orang cakap bala allah

Anonymous said...

Semasa video Datuk Chua Soi Lek muncul, PR bukan main kecoh dan mengutik keperibadian beliau. Apa pun sebagai pemimpin berintegriti, beliau dengan rela hati melepaskan semua jawatan penting.
Yang menghairankan aku, mana integriti pemimpin Islam serta parti yang kononnya memperjuangkan Islam berbanding tindakan pemimpin bukan Islam.

Apa budaya kepimpinan yang hendak mereka terapkan kepada rakyat negara ini????

Anonymous said...

semua bodoh penyokonh PR(PANTAT RABAK).......

malayoo mudah lupa said...

Sapa kata PAS parti islam semalaysia?...sebab ejaan Islam bermula dari I bukan A....jadi PAS tu apa?

Anonymous said...

PAS = PARTI AUTA SEMALAYSIA

Anonymous said...

Sonang yo nak settle masalah ni, Topa,.. cakap yo ekau ni bukan Islam, habis cerito. Alaaaa yang macam alasan orang kena tangkap tak puasa tu?!!

Kalau orang tanyo apo pulak agamo kamu? Ekau jawab la...dengan banggo

"DEN BERAGAMO PAAASSSSS!!"

Borneo Bullet said...

soi lek boleh ngaku, kenapa pemimpin2 pakatan liat sangat nak mengaku.. muka tu dah jelas dah.. sebijik macam pemimpin pas.. ngaku je la..

Borneo Bullet

Anonymous said...

DING DONG

I call I message YOU tak jawab!!!

Anonymous said...

malayoo mudah lupa said...

Sapa kata PAS parti islam semalaysia?...sebab ejaan Islam bermula dari I bukan A....jadi PAS tu apa?


PARTI: PARTI AJARAN SESAT

AGAMA: PAS

NABI: NIK AZIZ

KITAB: BUKU JINGGAY

MALAIKAT: ANWAR

UMAT: AHLI PAS

SYURGA: JANNATUL NIK AZIZ

NERAKA: NARRUL UMNO

Anonymous said...

Dia tak ngaku pun tuhan kenal sama ada dia ke siapa .Kita tok sah pakai lah mana-mana org Pas ni,busuk belaka.

Anonymous said...

http://umnojohor.blogspot.com/2013/04/undilah-parti-aksi-seks.html

Parti Aksi Seks

Anonymous said...

Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan

Freemalaysiakini2.com

Anonymous said...

Dah jelas sejelasnya lagi nak menafikan..ni betul2 munafikkun ....mesti binik dia dah malu besarrr sama mcm wan azizah jugak nih...kesiaannnnnn...tu la akhirnya memakan diri sendirii.....

Anonymous said...

kalo report polis sure kene siasat siapa yang dalam video tu...sebab sekarang polis cuma siasat siapa yang edarkan bukan nya siapa yang perilaku dalam video tersebut.

malayoo mudah lupa said...

Tkyah repot polis dulu tunggu aku nk g jumpa bomoh dulu suh bomoh tu tgk ini video asli ke atau photo edit

Anonymous said...

Mustafe! mana lu mau sorok muka? Satu dunia dah tengok aksi henjut lu tu.. lu punya anu tak besar mcm itu Anuwar punya! Lu punya anak cucu pun dah tengok aksi goyang lu.. malu wooo! Lagi tak mau mengaku ka?
Itu video banyak real.. suara pun ada sama mcm lu punya juga! Aya ini mcm lingkop le lu punya parti Islam tu.. sekarang lu kena tobat le!

raismazzadam said...

ITU SOI LEK BANGSA CINA PUN MENGAKU MA..STOPA LU MELAYU KAN APA PASAT MALU MENGAKU..LU NGAKU LEPAS TU LU JUMPA SAMA NABI AJIS LO PASTI DIA AMPUN..APA LA LU STOPA ITU PERKARA KECIK MA SAMA MCM LU PUNYA SIPUT SEDUT MA..TP STOPA MANA LU TANDING WA AKAN PASTIKAN LU MAMPUSSS..BN WA BYK SAYANG SAMA LU LO ;-)

DON MELAYU said...

tak buat laporan la sebab takut beb..!!besar gile kot spender tok pa,saiz xxxlll aku rasa..diam tanda setuju...tak gitu??

Anonymous said...

Nak ngaku dan sumpah? Kalu stopa ikut cakap tok guru, dia mungkin tak kisah nak ngaku. Tapi dia melayu. Buat zina pulak. Mana ada yg ngaku. Kena tangkap pun berbelit putar alam. Bilik tu mungkin bilik tetap dia. Tu yg ada org pasang spy cam. Org dah lama intip. Kalu pemimpin umno pun kaki zina, harap ada yg sudi keluarkan video juga. Kita tak sudi ada pemimpin macam tu

Anonymous said...

isu ini adalah isu peribadi,jika benar pun beliau melakukan,beliau sendiri yang kena bertanggungjawab bukannya parti, yang sedap dia, yang sakit kenapa lak parti pun terbabit sama.

senangnya nak diampunkan dosa, jadi ahli pas seumur hidup, buat zina, nanti ada orang boleh buat solat istiharah untuk tenok dosa dah ampun ke belum...lepas ni ramai la anak muda jadi ikutan buat zina, lepas tu g jumpa tuan guru N.A...

Anonymous said...

Tak ada perasaan malu pun si spendar besar ni..apa jenis manusia..PAS memang parti ajaran songsang.

q0l0p said...


Masa ni stopa berangan angan alangkah baiknya jika isteri pertamanya itu Azizah (isteri impian semua suami). cover depan belakang baik punya.

mat saga said...

sebab dorang takut spender putih yang bapak besar gile tuuu nanti polis ukur berapa size dia.... hahahahahaha

mat saga said...

hahahahahaha...

umno ni memang hebat la...

dia boleh pasang remote kat kote mustapa ali... hahaha..
umno bole buat kote mustapa ali cari pepek.... hahahahaha...
gile beb... minah tu pun umno pasang remote jugak....
mengeledik pepek minah tu bila umno tekan remote... sampai
loceng bilik berbunyi... tak sabar tu....
hebat gile umno nie... orang pas jugak yang bodoh...
macam mane nak perintah negara...kalau orang bole pasang remote
kat kote... hahahahaha...

hahahahahaha hahahahahaha...

Rashid Ali said...

semuanya halal dan dihalalkan atas sebab survival politik. siapa yg kata tidak? tok pussy! siapa kawan2 dia yang kata pelaku bukan tok pussy? confirm makhluk totok parti pussy...ermmm. syok sungguh main pussy! yg tak confirm apa2 hanyalah forensic professional. walau apa pun wahai team spenda putih, kami yang melihat dari first impression dan gerak-hati mengatakan tak lain dan tak bukan pelakunya adaaaaalah....tok pussy lover! amiiiiin...

tokgaru said...

Kalau betul Mustafa Ali adalah pelakon dalam video itu. Saya harap beliau jadikan Chua Soo Lek sebagai contoh untuk diikuti. Chua seorang cina, bukan islam pulak. Tapi saya kagum dengan kejujuran dan keikhlasan beliau. Beliau seorang yang berani dan bertanggung jawab.

Mustafa sebagai seorang islam sepatutnya bertindak lebih baik dan lebih ikhlas daripada Chua yang bukan islam.

Jangan biarkan orang bukan islam berkata " kami adalah lebih jujur dan iklas daripada orang islam ".

Kalau betul Mustafa tak buat kerja tu, pergi mesjid dan buat sumpah laknat seperti yang Saiful buat. Habis cerita, orang melayu islam tidak akan bercakap lagi berkenaan video seks itu. Kes Anwar sampai hari ini tak habis2 orang melayu bercakap kerana dia tak berani buat sumpah laknat, itu lah puncanya.

Anonymous said...

Tokgaru, ambo setuju pendapat mu.

Anonymous said...

Masalahnya dia bertauladankan
anuar

Anonymous said...

mane boleh wat laporan polis nanti habis semue terbongkar, biar lah semue ni jadi rahsie pas.. Nafsu serakah pas hanye untuk rakyat.. Undi pas undi nafsu..

Anonymous said...

Stopa Ali insaflah... Nik Ajis betaubatlah.. jangan asyik nak hukum orang lain... nampak sangat hati mereka2 ini sudah gelap... berat siksa mereka2 ni di akhirat kelak... berundurlah dari pentas politik.. dasar muka tak malu... PAS = Parti Ajaran Seks....

Anonymous said...

PAS??? PARTI AGAMA SEMALAYSIA.. Kalimah Allah boleh digunakan oleh sume agama...benar ke???

Anonymous said...

Depa2 ahli PAS ni memang puak2 SYIAH yang patut di nyahkan dari bumi Malaysia nih....

Anonymous said...

STOPA BUKAN MALU UNTUK TAMPIL MENGAKU BERZINA, TAPI MALU UNTUK MENGAKU YANG SPENDA ITU ADALAH MILIKNYA.

HARAP MENGERTI.

Anonymous said...

selalunya bila berbicara ttg seks, mesti citer pasal kemaluan yang besar.. kat sini citer spender yang besar..huhuhu..pas mendapat kemaluan yang besar..huhu

Anonymous said...

memang mustapa ali dlm video tu..tu pasal tak berani nak buat laporan polis nt jabatan agama pun kena panggil stopa ni..sebab berzina teran2terangan..ada BRAN ke...

Anonymous said...

Chua Soi Lek berani ngaku sebab, nengok la totey dia mencodak tegap & kokoh..cctv psg tggi kt siling pun bleh nmpk jelas totey dia..Totey Tok Stopa ni, cctv psg dpn2 katil pun totey dia nmpk tk nmpk jer..,mana dia nk ngaku..totey haluihh.malu nk ngaku la tuu...

Anonymous said...

Aku fikir PAS jadi macam itu sebab beratus solat hajat dah balik kepada dia orang (yang buat tu).Maklum lah benda yang tak patut solat disolat hajat kan..kan dah balik kepada diri sendiri..rasai lah azabnya dan lepas ni taubat lah...jangan diulang benda-benda yang merosakkan..buatlah kebaikan

Anonymous said...

Itu bukan spender lah,itu roti canai wka ekawka wka weiiiiii........

Anonymous said...

setuju anon 2:57 pm.. solat yg dema buat dh blk ke muka sendiri...masya Allah...nauzubillah...

Anonymous said...

WOI STOPA BILE MUNG NOK BERSUMPOH!!!!


AKU ORANG GANUNG..WAK MALU JEEE MUNG NING!!

Anonymous said...

ape korang smua ni bahalol sgt! itu bukan mustafa ali lah. Saiz spender tak sama!! Dia punya saiz XXXL. kote pelakon tu pon kecik.

Anonymous said...

Stopa Ali bayar RM 200 dari sampul. Ada orang tanya, kenapa bukan dari dompet? Adakah sampul kutipan derma semasa ceramah? Wang kutipan penyokong pas digunakan untuk membela perempuan simpanan? Jika nak buat video palsu, musuh PAS kenapa pilih Mustafa? Kenapa tak pilih pemimpin pas lain? Sebabnya , fikirkan secara logik, hanya Mustafa buat perkara ini, dan video adalah tulin. . .

deadlyPAS said...

Salam, sahabat2.. yakinlah ini janji Allah! jgn buat kejahatans seolah2 Allah SWT itu spt tidak wujud (bg mereka org PAS)!

Mereka doakan teruk2 kpd UMNO, maki hamun, kafirkan UMNO, mereka hina dan caci melampaui batas agama, mereka berbaik dgn kafir harbi musuh Allah.

Mereka fitnah Rosmah & Najib, kutuk maki mencarut.. akhirnya satu persatu Allah aibkan mereka..

UMNO bkn parti hebat yg boleh rncng mcm2.. PAS sbrnya lebih hebat kr ada ahli2 yg snggup jd pencacai percuma, xperlu bayar.. ada think thank pemikir2 hebat.

Tp malang mereka tidka beriman dgn Allah.. inilah hasilnya.. mereka ROSAK!!

ninja said...

Bila orang yang disyaki itu pemimpin pembangkang.. maka dicanagkanlah.. itu peribadi, parti tak terlibat.....
Tapi jika yang terlibat itu pemimpin BN terutama UMNO.. maka satu dunia gegak gempita dikutuknya UMNO.. Apa barang bebbbbbb... lu lupa ke itu pemimpin besar hang pa semua?... Pas Pis Pusssss..... dunia bayar cash ...

Anonymous said...

Edit ni x pun pakai topeng saja nk kenakan dia aku langsung x pecaya video ni asli sbb gmbr x clear mcm cita blue dh lh tu kote kecik spender saja besar hahahaahahah...bodoh punya pelakon nk main buat video bg clear lh baru syok tengok

Anonymous said...

best laaa....ahhh ahhh ahhhh