Tuesday, April 16, 2013

Calon BN Kelantan : Anuar Musa Kembali, Tok Pa Tanding Dun


Senarai penuh calon sila lihat di sini

13 comments:

Anonymous said...

RBF,

Ibrahim Ali x bertanding ker?

Anonymous said...

Ibrahim tak dicalonkan, anak buah dia di angkat. Mungkin najib akan bagi Senator kpd dia. Tok him ok orangnya, tapi dia pernah kecewakan BN dan PAS dulu2.. susah jugak ni. ntah la. Kita terima je calon yg di calonkan. yang penting Tukar!

Anonymous said...

rasanya pasir mas ada pertandingan 3penjuru tok him akan bertanding bebas dan utk umno menang tipis..tok pa gila kuasa gak nak parlimen dan dun

Anonymous said...

Ore pas takut dah.. bila tok pa tanding dun dan parlimen, dia kata gila kuasa. wahahahaha. Takut dah toooo

Anonymous said...

Mustahil Tok him nak lawan jadi bebas lagi, dulu dia dapat 400 undi jah. Calon pasir mas tu anak didik dia. Tukar rejim PAS!

Anonymous said...

Tok Pa diperlukan di Dewan rakyat, dia diperlukan di negeri. Dengan ini tak perlu la dia melobi kaw2 utk bawa pembangunan/pelaburan ke Kelantan, nak nak jika dia pegang lagi MITI.. fuhh, maju jauh kelantan camni. yang amat penting, tok pa tak kata bawah bandar jeli ada minyak.

Anonymous said...

Tok Pa nih bide specialty dio dale International Trade,
so dio patut duk dale Federal, cumonyo ghamaa oghe2
Klate dok confident denge local talent hok lain, tuh
pasa Tok Pa terpakso gak betanding dale DUN.

Kalaulah Cikgu Pa Spenda dapat main 2 teket
mace Tok Pa ni gak.....

Anonymous said...

hok penting tok pa tak rampas tanoh rakyat.... bo la wei

tokgaru said...

Disaat DAP berusaha untuk membuang melayu dari persada politik negara, jangan ada antara kita yang tanpa sedar menjadi agen DAP. DAP telah gunakan Pas untuk menghancurkan Umno. DAP guna PKR untuk melemahkan Umno.

Mengenai Pas pulak. Kita tak akan buang Pas jika dia tidak bersama dengan DAP. Tapi hari ini jika kita beri satu undi kepada Pas sama lah seperti kita beri satu undi kepada DAP. Satu undi kepada Pas bermakna satu undi untuk menjatuhkan melayu dari persada politik tanah air.

Kita tak tolak Pas jika Pas jadi imam dalam PR. Adakah Pas jadi imam atau Pas jadi makmum dalam PR ? Anda boleh menjawab sendiri. Saya nak ingatkan sahabat2 yang berserban dan berkopiah putih, jangan ingat hanya kerana Pas bertanding paling banyak kerusi kamu ingat Pas akan menang paling banyak kerusi.

Saya berani kata, DAP akan menang paling banyak kerusi dalam PR berkat undi dan doa daripada kamu sahabat2 saya yang berserban dan berkopiah putih. Kamu boleh buat sembahyang hajat setiap malam minta Pas menang paling banyak kerusi, tapi akhirnya Allah akan beri kejayaan kepada DAP juga berkat dari undi dan doa kalian.

Saya tak takut menjadi kafir kerana mengundi Umno. Saya tak takut tak mendapat pahala kerana mengundi Umno. Saya tak takut sembahyang tak dapat pahala kerana mengundi Umno.

Saya yakin dan optimis jika orang melayu mengambil pendirian seperti yang saya ambil, Melayu Selamat Islam Selamat.

Anonymous said...

Kita bukan bencikan PAS, tapi perangai mereka terlalu mengalah kepada DAP dan PKR dan tak tegas dalam satu2 isu bersangkut paut dengan Islam dan Melayu serta Raja2. PAS wajib 'dipukul' untuk menyedarkan mereka. Tapi masalahnya, MB kata, kalau umno perintah kelantan sekali, rakyat tak pilih dah pas lepas ini.. payah jugak ni....

Anonymous said...

Tok Pa ni orang bijak. Bukan dia tamak cuma federal masih lagi perlukan Tok Pa.

Anonymous said...

Tok Pa bakal MB baru kelate.

tokgaru said...

Anuar musa masuk balik. Tengku Razalegih juga kekal. Okay la tu. Cuma Tok Him yang diwar2kan nama tak lekat. Tengok dalam paper hari ni Tok Him macam keciwa jer. Katanya nak tanding bebas.

Kita tak sokong dan pengundi juga jangan sokong kerana calon bebas ni tak kira lah besar mana sekali pun dia punya pengaruh sebelum masuk calon, bila dia jadi wakil rakyat dia tak boleh buat apa2 perubahan pun.

Biasanya orang bertanding calon bebas ni kerana dia keciwa sebab tak lekat nama dalam senarai calon. Dia masuk bertanding dalam kempen dia hentam kedua belah BN tak betul PR pun tak betul seolah2 dia sorang saja yang betul.

Calon bebas kalau sebelum ini dia sokong BN, tujuan dia masuk bertanding adalah untuk menyediakan peluang untuk membolehkan para penyokongnya yang tak boleh terima BN lalu memberi undi kepadanya. Sedangkan pengundi sebelah PR sebelah mata pun mereka tak pandang kepada calon bebas.

Kesudahannya, undi yang sepatutnya solid pergi kepada BN akan berpecah .. sebahagian dapat ke BN dan sebahagian lagi dapat ke Bebas. Sudahnya BN tak menang Bebas pun tak menang .. yang untung PR.

Niat sebanar calon Bebas pun tercapailah sudah, " baru padan muka Umno nak ketepikan aku sangat, baru Umno tahu tanah tinggi rendah ".

Calon bebas yang betul2 ikhlas dan jujur hanya lah Tok Mun sorang saja. Tok Mun betul2 masuk kerana dia nak bertanding, dia masuk bertanding bukan kerana keciwa sebab nama dia tak tersenarai. Pada Tok Mun nama tersenarai atau tidak dia tetap akan bertanding.

Kalau sebelum ini Tok Him berhempas pulas membela melayu dan islam melalui NGO Berjasa, jangan lah kerana nama tak lekat senarai calon nak bertanding calon Bebas pulak. Jasa Tok Him akan diingat oleh semua orang melayu, tapi kalau kerana Tok Him jadi calon Bebas dan kerana itu Umno kalah, maka segala kebaikan Tok Him selama ini akan terkubur begitu sahaja. Mahu kah Tok Him orang melayu sendiri berkata Tok Him menubuhkan Berjasa untuk promote diri sendiri.

Ikhlas untuk difikir dan direnung oleh Tok Him. Saya adalah seorang daripada berjuta orang melayu yang sebelum ini menghargai usaha Tok Him membela nasib melayu melalui Berjasa selepas tsunami politik 2008.