Thursday, April 11, 2013

Pengerusi DAP Johor Dedah Guan Eng Pilih Calon Ketika Sedang Mabuk Arak


Kah...kah....kah....kah....Khalifah Umar Al Guan Eng Penang dimalukan oleh orang mereka sendiri.KUALA LUMPUR: Pengerusi DAP Johor Dr Boo Cheng Hau mendakwa setiausaha agung parti, Lim Guan Eng, memanipulasi keadaan dalam menamakan calon-calon di Johor.
Dalam e-mel kepada pucuk kepimpinan parti, dan salinannya dihantar kepada anggota jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) dan wakil rakyat parti itu, beliau membidas Guan Eng kerana menggunakan perbincangan kasual di kedai kopi sebagai keputusan rasmi parti.
Boo merujuk kepada pemilihan ketua pemuda negeri Tan Hong Pin sebagai calon untuk kerusi negeri Mengkibol.
Bekas anggota dewan undangan negeri Ng Lam Hua dilapor digugurkan untuk memberi laluan kepada Hong Pin, yang sebelum ini disebut-sebut bertanding kerusi negeri Pekan Nenas.
Boo berkata pencalonan Hong Pin dibincangkan pada makan malam sambil minum bir, di sebuah kedai kopi pada 2 April. Namun tiada keputusan dibuat.
"Bagaimana perbincangan kasual di kedai kopi bersama hidangan bir dijadikan sebagai keputusan rasmi parti? Guan Eng tidak bertanggungjawab dalam menyakinkan (bekas pengerusi DAP) Dr Chen Man Hin dan jawatankuasa pemilih lain bahawa saya bersetuju dengan aturannya," katanya.
Dr Chen, dalam jawapannya, mencadangkan Guan Eng mengkaji semula calon di Johor bagi mencari penyelesaian yang boleh diterima semua.
"Malang sekali kerana tidak ada perbincangan apabila DAP memutuskan pembahagian kerusi, berbeza daripada yang dicadangkan oleh jawatankuasa pemilihan negeri," katanya.
Dia mabuk rupanya...
Patutlah asyik salah memanjang ja....
Salah kira...
Salah taip....
Salah pelaburan.....

Salah bini....

6 comments:

Anonymous said...

webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan

Freemalaysiakini2.com

Anonymous said...

Mabuk2 pun kalau undi DAP bole dapat PAHALA apa. Undi Umno apa bole dapat. Abuk pun tarak. Tak pecaya bole tanya sama itu RFM Nik Aziz la.

RFM Nik Aziz apa cakap, lu orang Pas ikut saja la kalu mau masuk surga.

Anonymous said...

jangan percaya sangat DAP vs DAP, cuba tengok macam mana batu gajah perak 2008, sama je gaduh DAP vs DAP

Anonymous said...

Yup.sy org bt gajah perak.jgn pecy pd cina.. Cina perak bsatu sokg dap mcm cina penang.tp melayu bpech belah

Anonymous said...

Kalipah Tokong Lim Guan Eng kebanggan PAS minum bir

Anonymous said...

Betul tu ini wayang opera cina....pakaian seragam mereka semua sama..putih....sama dgn pap singapura....melayu tak boleh pecah undi mereka untung