Monday, April 29, 2013

Sinar Harian Hantar Pasukan Untuk Beri Sokongan Kepada Calon PKR


Apa cerita Sinar Harian ?

Kata surat khabar bebas , tidak berpihak , tidak menyebelahi mana-mana parti. 

Diam-diam hantar team anak muda pergi sokong calon PKR. 

Nasib baik ada calon PKR yang tak berapa cerdik pergi umumkan secara terbuka. Jika tidak kita pun tak tahu. 

Rodziah Ismail adalah calon PKR Dun Batu 3 , Shah Alam.

34 comments:

tokgaru said...

Isu Hudud

Ini adalah pakatan senyap2 diantara pemimpin Pas, PKR dan DAP untuk mendapatkan political mileage. Memang dirancang. Sorang kata nak laksana, sorang kata tak setuju dan yang sorang lagi senyap tak kata apa. Pas dan DAP pura2 bergaduh kerana Hudud. Hudud digunakan oleh Pas untuk meraih sokongan orang melayu terutamanya lebai2 kampong. Hudud juga digunakan oleh DAP untuk menakut2kan pengundi bukan melayu yang berfikiran jumut supaya terus memberikan undi kepada DAP.

Saya nampak Isu Hudud ini, Pas dapat untung, DAP pun dapat untung.

Tetapi bagi orang melayu dan orang bukan melayu yang celik Perlembagaan Persekutuan (Federal Constiution), mereka sikit pun tak ambil peduli. Sebab mereka tahu Hudud tak akan kemana2, tak lebih sebagai modal politik saja.

tokgaru said...

Isu Kalimah Allah

Tidak keterlaluan jika saya mentafsirkan, bila Nik Aziz dan Hadi Awang mengatakan Allah adalah God seperti yang terdapat dalam bible, mereka berdua sebenarnya nak beritahu kepada umat islam dinegara ini bahawa ” Tidak Menjadi Kafir Jika Orang Melayu Masuk Kristian ” dan juga ” Tidak Menjadi Kafir Jika Orang Kristian Masuk Islam “.

Berdasarkan kenyataan Nik Aziz dan Hadi Awang tadi, tidak menjadi Murtad saya jika saya berfahaman bahawa, ” Islam dan Kristian, Kedua2nya Adalah Agama Allah “.

Orang2 Pas sepatutnya menerima kenyataan bahawa, ” Umno tolak islam ” dan ” Umno Kafir ” sudah tidak relevan lagi. Hujah saya, Allah tuhan sembahan Nik Aziz, Allah juga tuhan sembahan Lim Guan Eng, dan Allah itu jugalah sembahan Najib. Melainkan tuhan2 tadi hanya sama pada namanya tetapi they are of different entity. Sama macam nama Mamat, dalam Pas ada ahli nama Mamat, dalam DAP pun ada ahli nama Mamat, dalam Umno juga ada ahli nama Mamat.

Adakah Allah yang Nik Aziz dan Hadi Awang maksudkan sebagai tuhan orang kristian itu sama dengan kisah Mamat dalam parti2 politik yang saya contohkan diatas tadi.

Orang Pas kena minta Nik Aziz dan Hadi Awang buat pencerahan dalam perkara ini.

Anonymous said...

dah agak dah..sejak dulu lagi memang sinar harian nampak bias..skrg dah terbukti..

Anonymous said...

memang dh lama perasan yg paper ni terlalu bias,.. skrg terbukti.... kebebasan bersuara kan? no problem,.

Anonymous said...

Kisah anak derhaka kepada ibunya menjadi calon PKR, boleh ikuti ceritanya di ......

PilihanrayakuPRU13

Anonymous said...

Tengok la Tokey Karangkraf nya sapaa....

Anonymous said...

SINAR HARIAN NI. PRO PAKATAN RAKYAT.
BANYAK BIASED REPORTING.
BERHATI HATI.....

Anonymous said...

Sinar harian ke ?siapa bagi wang akan dapat liputan.ketua kampung pun jika bagi wang gerenti esok berita dengan gambar sekali keluar sinar harian.

Anonymous said...

Selama ini memang telah lama saya gelar Sinar Harian surat khabar sampah.zainol_56

Anonymous said...

Sinar harian? tiada wang tiada berita.dah berapa ramai wartawan mereka bergaduh kerana berebut liputan.berebut liputan=berebut wang

Anonymous said...

aku pun dah lama tak beli..nampak sangat.kecuali orang yang hati buta..

tokgaru said...

Mustafa Ali vs Hudud

Ikut Hudud, tiada tuduhan zina boleh dikenakan terhadap Mustafa Ali. Alasannya, (1) Tidak Ada Empat Saksi. (2) Video Adalah Besi.

Satu pertanyaan : Akan berkesankan Hudud untuk mengekang perbuatan zina ?

Cuba bayangkan : Isteri anda ditangkap berzina dengan jantan oleh rakaman CCTV yang di pasang dalam bilik hotel. Bila anda mengadu makamah kata, " kami tak boleh ambil kes ini melainkan awak datangkan kepada kami 4 orang saksi yang melihat kejadian itu. minta maaf makamah kami tidak dapat terima video CCTV kerana ianya adalah besi ".

Saya dapat agak kalau yang di tangkap berzina dalam bilik hotel tu bini kepada Nik Aziz atau bini kepada Hadi Awang, sure mereka akan buat report rogol untuk pastikan kes itu lekat, kalau report zina buang kes begitu saja (tiada 4 saksi dan video besi).

Fikir2 lah. Hudud ? Allah swt siang2 dah tunjuk kepada kita dalam kes Mustafa Ali. Allah swt saja2 pilih pemimpin Pas sebagai Sampel Case. Kenapa Allah swt tak pilih pemimpin Umno, only Allah knows the answer.

Malaysian Cybertrooper said...

Selepas pendedahan ini kita desak Sinar Harian supaya menukar nama kepada Sinar Pakatan!

http://mycybertrooper.net.ms/

Anonymous said...

sinar, the star, kebanyakannya memang pakatan, cuma the star yang dimiliki MCA, tapi pekerjanya pakatan. MCA buat tak kisah pun janji duit masuukkkkk tiap2 tahun sebat beratus juta.

Anonymous said...



aku dh lama tahu...sejak sinar ujud..ramai penulis dn editornya org PKR....kita saja terpengaruh...satu lgi..debat2 yg mereka anjur..semua nk salah pihak memerintah...tpi ada yg tk paham maksud yg tersirat...

allahhuakbarrrr...

Anonymous said...

korang jangan tak tau, sinar harian ni dari dulu lagi memang penyokong tegar pakatan yang digunakan untuk tatapan umum. kalau akhbar lain tu hanya untuk ahli, jadi itu salah satu taktik yg digunakan untuk disebarkan kepada umum, taruk sikit cite tentang bn dan lain2. Aku rasa lepas ni jualan sinar akan menurun naik sebab puak pakatan akan rama2 beli sinar, tak payah beli akhbar parti sendiri sebab berita geng pun ada sama dalam sinar.

Anonymous said...

sori, jualan sinar akan naik bukan menurun naik ye anon 12.54.

Anonymous said...

Memang aku sejak dulu lagi tak beli paper sinar harian ni sbb ada unsur pembangkang pada setiap isu yang dibangkitkan

Anonymous said...

tukar nama ke "Sinar Sampah" selepas May 5 nanti lah :)

Anonymous said...

Permainan strategi politik mereka cukup licik ....mereka letak orang di tempat penting ibarat musang berbulu ayam

Anonymous said...

ini memang taktik yahudi, cuma anak didik yahudi yang bijak dan tergamak cara ni. mereka menguasai media2, tapi media A dia buat macam sokong yahudi betul2, media b macam neutral, media c akan bangkang sungguh2, tapi hakikatnya semuanya sama ajen yahudi (atau pr)... in the end, media b dan c akan pelan2 bagi berat sebelah kt pr.

semua perang saraf yg anwar dan pakatan guna sekarang memang berdasarkan skrip yahudi. Nauzubillah

Anonymous said...

Pejabat Operasi utama Red Bean Army ialah di Bangunan Komtar, Pulau Pinang dan satu lagi di Hotel Concorde Kuala Lumpur. Bayaran bagi setiap seorang dari mereka secara puratanya ialah RM3000-RM8000.

Tugas mereka saban hari secara sepenuh masa ialah:

menyerang laman web pro-kerajaan,
menyerang laman-laman sosial aktivis yang pro-kerajaan,
menyebarkan bahan untuk memburukkan kerajaan,
mematahkan komen-komen pro-kerajaan di media alternatif,
menghalang penjelasan kerajaan dari sampai kepada rakyat melalui internet,
mengganggu apa saja program yang dilihat mampu memberi kredit kepada kerajaan,
menyebarkan maklumat yang memberi kredit kepada DAP

Anonymous said...

Surat Khabar Sinar, Berita Awani canang berita bebas dan neutral. Sebenarnya, yang tersirat adalah perkara berkepentingan pembangkang. Dari dulu dah nampak.

Anonymous said...

Tak payah tengok Sinar Harian. Tengok akhbar Ekslusif (1998) yang Pro Reformasi pon dah cukup.

Anonymous said...

hmmm sinar celako celako celako
takebeer!!!!!!

abd naser bin bedu said...

Aku dah lama haramkan Sinar Harian masuk rumah aku,,,

Anonymous said...

Alhamdulillah, dengan izin Allah,
satu persatu hijab dibukakan untuk
iktibar kita semua, tapi...
bukannya semua boleh mengenali antara
haq & batil.

Anonymous said...

Alhamdulillah, dengan izin Allah,
satu persatu hijab dibukakan untuk
iktibar kita semua, tapi...
bukannya semua boleh mengenali antara
haq & batil.

Anonymous said...

dengan harakah, suara keadilan, rocket, sekarang sinar harian.....masih tak puas? masa kata tiada kebebasan??

Anonymous said...

Bebas bermakna kalau semua media mereka punya atau sokong membabi buta

Anonymous said...

Aku dah tahu SINAR mmg paper pmbangkang..dulu mula2 publish aku selalu beli..tp lama2 ke arah pembangkang yg lebih tak ubah mcm papaer haramkah ..jd terus aku dah tak beli2 sampai la nihh...tu KARANGKRAF lubuk pembangkang tuhhh,,,

Anonymous said...

kah kah kah baru 1 paper bias dah kelam kabut

Anonymous said...

kah kah kah baru klip stopa ali sekor dah kalut

Anonymous said...

Boikot karangkraf